Nie no Artino przecież w tym programie idzie wybrać region produkcji motka. Jest w nim opcja jakaś żeby wklepać mu numer silnika albo numer ramy zamiast VIN'u?? Ktoś coś takiego znalazł?
Ciekawostka nr silnika ma 12 cyfr, czyli o 1 więcej niż numer ramy.
EDIT. Hahaha okazuje się właśnie, że moje moto nie pochodzi z Anglii bezpośrednio a z Finlandii, sprawdziłem numer ramy i silnika z tymi podanymi w programie i moje moto zostało wyprodukowane na rynek Fiński... Tylko... w Finlandii mierzą w milach? Bo mam licznik w milach z małą podziałką wewnątrz z km/h...
Okazuje się również, że w tamtych latach Wielka Brytania nie miała nawet swojego oddziały dystrybucji motocykli Hondy i widnieje w spisie jako "Północna Europa" NE.
Oto co się dowiedziałem o moim moto. Wyprodukowany na rynek Fiński, przywieziony do Anglii 14 czerwca 2003 roku. Miał tam 2 właścicieli. W Polsce od 14 lutego 2008r. jeden właściciel. Oryginalnie - czerwona. Pełna nazwa modelu to VFR750FL (FL oznacza 1990r.) Ciekawe czy da się jakoś sprawdzić ilu miał właścicieli w Finlandii...
Mam nawet dane wszelkie łącznie z adresami zamieszkania i imiona, nazwiskami obydwu właścicieli w UK
Udokumentowany pełny przebieg. Do 2003r. kiedy został przywieziony do UK przejechał ~21tys. mil, w 2005r. zmienił właściciela i miał 27tys. mil. Gdy był sprowadzany do Polski w 2008r. miał 36tys. mil. Obecnie ma 39,5tys. mil

(ja zrobiłem około 1500mil). Podczas sprowadzania do Polski miał na koncie szlifa na prawą stronę, konstrukcja ramy nienaruszona, zanotowane połomane 2 plastiki, przesunięcie stelaża czachy, wygięcie chłodnicy. Motocykl w chwili sprzedaży dostał zaświadczenie od angielskiego rzeczoznawcy, że jest zdolny do jazdy. Od właściciela poprzedniego wiem, że jako lakiernik zaraz po zakupie kleił plastiki i malował moto na czarno, po tym wychodzi na to, że przejechał ok. 2 tys. mil (3,4tys. km) w rok.
AHHH TA TECHNOLOGIA i DOKUMENTACJA.... ! Doszedłem również do tego, że VIN wtedy po prostu nie był w użyciu w pewnych krajach.