Cześć!
W moim nowym nabytku (VFR 800FI) z niewiadomych mi jeszcze powodów nie działa zegar prędkościomierza, a jako, że przesiadłem się z naked`a ciężko jest mi określić prędkość poruszania się. Na chwilę obecną nie jestem w stanie zlikwidować tej usterki, więc może mógłby ktoś podać mi przybliżone osiągi na poszczególnych biegach przy 8000 obr./min ? I jeszcze jedna rzecz... mój poprzedni sprzęt pracował w innym zakresie obrotów; podpowiedzcie, jak wysoko kręcić VFR-kę, aby pracowała w "zdrowym" dla siebie zakresie.
Dziękuję.
Piciu.
Prędkościomierz
- Piciu_Poznań
- bywalec
- Imię: Piotr
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
moment najlepszy uzyskasz do 10500 potem to juz nie przyspieszenie (sprawdzone z CBR 600 F4) przy kreceniu do 10500 VFR polazła do przodu o pare długości.
jesli chodzi o jazde turystyczna .... Ja smigam do 7 tys i zupelnie jej to wystarcza, a potrafi z pod dupy uciekać, gdy manete bierze się opór
1 do 80km/h do 10tys
2 do 140km/h do 10tys
3 do.... nie wiem
nie sprawdzałem dalej 
podane dane są danymi na oko
jesli chodzi o jazde turystyczna .... Ja smigam do 7 tys i zupelnie jej to wystarcza, a potrafi z pod dupy uciekać, gdy manete bierze się opór

1 do 80km/h do 10tys
2 do 140km/h do 10tys
3 do.... nie wiem

podane dane są danymi na oko
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>