Wady VFR
- JuNioR
- klepacz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Wady VFR
Jedni jeżdzą już 10ty sezon swoją VFR, inny dopiero zaczynają z nią przygodę.
I choć, w co nie wątpię, każdy z nas uwielbia ten motocykl, i znakomita większość z nas nie wyobraża sobie jazdy innym modelem motocykla, to jednak mamy już wyrobione zdanie na temat naszych maszyn. Każdy z nas ma też coś - co mu w VFRce przeszkadza, coś co chciałby zmienić, wyeliminować, zastąpić czymś innym.
Co Wy chcielibyście zmienić w Hondzie VFR, jakie są wg was minusy tego motocykla i jak, jeśli się wam udało, poradziliście sobie z mankamentami tego modelu?
I choć, w co nie wątpię, każdy z nas uwielbia ten motocykl, i znakomita większość z nas nie wyobraża sobie jazdy innym modelem motocykla, to jednak mamy już wyrobione zdanie na temat naszych maszyn. Każdy z nas ma też coś - co mu w VFRce przeszkadza, coś co chciałby zmienić, wyeliminować, zastąpić czymś innym.
Co Wy chcielibyście zmienić w Hondzie VFR, jakie są wg was minusy tego motocykla i jak, jeśli się wam udało, poradziliście sobie z mankamentami tego modelu?
- WiktorVFR
- klepacz
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
Wady....imo...
-boli dupa po trasie ...kupie tanio kanape z goldasa
,
-pekajace zadupki..
-ciezko dostac opony - RC24 86-87'...
-brak zestawow naprawczych do kranika - RC24
Zalety
- mao pali
- nie bierze oleju
-wygodna pozycja
- dobrze sie prowadzi
- starsze modele wygladaja ladnie w porownaniu z konkurencja z tych lat.
- i milion innych:)
-boli dupa po trasie ...kupie tanio kanape z goldasa

-pekajace zadupki..
-ciezko dostac opony - RC24 86-87'...
-brak zestawow naprawczych do kranika - RC24
Zalety
- mao pali
- nie bierze oleju
-wygodna pozycja
- dobrze sie prowadzi
- starsze modele wygladaja ladnie w porownaniu z konkurencja z tych lat.
- i milion innych:)
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
WiktorVFR, miały być WADY - nie zalety 
Wady, jak dla mnie:
- gabaryty (w sensie za duża)
- waga (też za duża)
- Dual CBS (wiem, można obejść)
Dlatego mam nadzieję, ze nowy model VFR bedzie bardziej sportowa
odchudzona, tak do 180-190 kg, bardziej zwarta konstrukcja, lepsza zawiecha z przodu itp, promieniowe zaciski itp ...

Wady, jak dla mnie:
- gabaryty (w sensie za duża)
- waga (też za duża)
- Dual CBS (wiem, można obejść)
Dlatego mam nadzieję, ze nowy model VFR bedzie bardziej sportowa

odchudzona, tak do 180-190 kg, bardziej zwarta konstrukcja, lepsza zawiecha z przodu itp, promieniowe zaciski itp ...

- Bolek101
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Dla mnie z kolei po przejechaniu niecałych 2 tysiaków dwie wady główne:
1. Cięęęężżżka
Czasami po wypchnięciu jej z garażu muszę ocierać pot ze skroni i łapać oddech. Na parkingach, w ciasnych uliczkach, przy zawracaniu, ruszaniu pod górki itp. jadę z duszą na ramieniu. Ale ja kurczak jestem - 58kg
2. Dziś już z dnia na dzień mniej dokuczliwe - ciężko składa się w zakręty. Na początku myślałem że się nią nie da skręcać jadąc szybko. Strasznie mocno trzeba było z nią walczyć żeby ją pochylić w zakręt! Teraz napięcie wstępne sprężyn mam maxymalnie skręcone i jest o niebo lepiej! Poza tym doszła odrobina wprawy
Plusów nie będę wymieniał, bo byście pozasypiali przy tej czytance
1. Cięęęężżżka

2. Dziś już z dnia na dzień mniej dokuczliwe - ciężko składa się w zakręty. Na początku myślałem że się nią nie da skręcać jadąc szybko. Strasznie mocno trzeba było z nią walczyć żeby ją pochylić w zakręt! Teraz napięcie wstępne sprężyn mam maxymalnie skręcone i jest o niebo lepiej! Poza tym doszła odrobina wprawy

Plusów nie będę wymieniał, bo byście pozasypiali przy tej czytance

- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
Rommi, to kup sobie VTR i przestań płakać
:p
I uzasadnij proszę - co złego widzisz w dualu?
RC46
Za CIĘŻKA, Rommi dobrze mówi,
Niechętna w zakrętach - troszkę pomaga zmiana opon na sportowe, - to jej najgorsza moim zdaniem wada.
Twarda kanapa, mogłaby być troszkę bardziej miękka (niedużo, tylko trochę).
Więcej grzechów nie pamiętam.

I uzasadnij proszę - co złego widzisz w dualu?
RC46
Za CIĘŻKA, Rommi dobrze mówi,
Niechętna w zakrętach - troszkę pomaga zmiana opon na sportowe, - to jej najgorsza moim zdaniem wada.
Twarda kanapa, mogłaby być troszkę bardziej miękka (niedużo, tylko trochę).
Więcej grzechów nie pamiętam.
- PaveLBlueVFR
- Imię: Paweł
- Kontakt:
- sensi
- klepacz
- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
piszecie, ze ciezka- ok. z tym sie nie mozna nie zgodzic
ale wedlug mnie nie jest az tak zle. poza tym ma to swoje dobre strony- moto jest bardzo stabilne przy bocznym wietrze co ostatnio testowalem na sobie a tutaj lubi wiac
do czego ja bym sie przyczepil to lusterka- male, nie za wiele widac i te wspaniale gumy na ramionach!
aha- tylny hamulec moglby byc lepszy ale to moze byc wada mojego sprzetu

do czego ja bym sie przyczepil to lusterka- male, nie za wiele widac i te wspaniale gumy na ramionach!
aha- tylny hamulec moglby byc lepszy ale to moze byc wada mojego sprzetu
- Bolek101
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Toteż ja nie pisałem o zaletach tego motocykla, bo paradoksalnie jedną z nich była by właśnie tez wysoka masa, którą wymieniłem w wadachsensi pisze:piszecie, ze ciezka- ok. z tym sie nie mozna nie zgodzicale wedlug mnie nie jest az tak zle. poza tym ma to swoje dobre strony- moto jest bardzo stabilne przy bocznym wietrze co ostatnio testowalem na sobie a tutaj lubi wiac

- siurgood
- bywalec
- Imię: piotr
- województwo: mazowieckie
WADY?
PO PRZESIADCE Z ZXR VFRKA NIE MA WAD;wszystkie wymienione powyżej wady planuję rozwiązać kupnem drugiego moto na miasto;;jakiaś zwarta yama mt-01
) lub mt-03;krótki naked;;
podobno wadą jest padający reg napięcia w pierwszych latach produkcji 8oofi, ale można założyć reg z nowszego modelu i ponoć problem znika(na razie przejechałem na nim z 800km i działa:))

podobno wadą jest padający reg napięcia w pierwszych latach produkcji 8oofi, ale można założyć reg z nowszego modelu i ponoć problem znika(na razie przejechałem na nim z 800km i działa:))
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
RC36II Lusterka, zdecydowanie, waga owszem, ale z tym kiepskich chodzeniem po winklach to sorrki ale się nie zgodzę, brak wyświetlacza biegów albo coś z moją głową 

VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
JuNioR pisze: Co Wy chcielibyście zmienić w Hondzie VFR, jakie są wg was minusy tego motocykla i jak, jeśli się wam udało, poradziliście sobie z mankamentami tego modelu?
-regler
-sprzęgiełko rozrusznika w rc36, uważam za duży minus wydanie w serwisie 1200zł za sam komplet sprzegiełka, używki ciężko dostać, zwłaszcza gdy nam się śpieszy. Wiec wymienił bym w niej sprzęgiełko

-fajnie jakby w goleniach w 36II były spustówki do oleju żeby nie trzeba było targać całych lag przy wymienie oleum.
-2ka wbija się nieco kulawo.
-wskaznik poziomu paliwa niedokładny, choć w sumie dobrze ze jakiś jest.
-mały schowek pod kanapą jak na tak duży motór.
-w lecie jajka się gotują od tylnych cylindrów.
-lusterka.
poza tym jest zajebiaszcza.