Jaki koszt komputerowej diagnozy usterki ??
-
- pisarz
- Imię: Dawid
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Jaki koszt komputerowej diagnozy usterki ??
Witam. Chcialem sie dowiedziec ile kosztuje sama diagnoza usterki w waszych serwisach z podlaczeniem pod komputer. W Szczecinie "Rutkowski Honda" krzykneli 200zl, czy to przypadkiem nie za wiele? Pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony pn 21 sty 2008, 12:44 przez david117, łącznie zmieniany 1 raz.
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Po prostu komputerowo to sprawdzisz poprawnośc działania elektroniki, modułu, ustawienia zapłonu, mieszanki itp. To się raczej rzadko zmienia, chyba że masz jakieś niepokojące objawy. Bo jak nie to tym wydatkiem tylko zapewnasz sobie dobre samopoczucie, nic więcej. VFRki się nie psują a tymbardziej elektronika.
Nie mówię o elektryce ale tego już przez złącze nie zdiagnozujesz.
Nie mówię o elektryce ale tego już przez złącze nie zdiagnozujesz.
-
- pisarz
- Kontakt:
No w sumie zrezygnowalem z podjazdu do serwisu
i nie mam zadnych jakichs strasznych objawow. Po prostu swieci mi sie kontrolka od wtrysku, a poza tym narazie nic. Troche za niskie obruty ma i nie wiem jak ustawic ciut wyzsze. Usterke sam jednak zdiagnozuje, a te 2 stowki przeznacze na .... hmm... pewnie jakis wysmienity trunek jakim jest browar
Dzieki wielkie za odpowiedz. Pozdrawiam 

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
tak i najlpeiej krzyżak, to raz a dwa, możesz wprowadzić motocykl w stan serwisowy, poszukam na forum, była o tym mowa, i moto powie Ci samo dlaczego palę "FI" może komputer ma jakieś błędy.....może na wtrysku coś się dzieje....moze coś kiedyś było podłączone....i nie wyczyszczono błędów....w Golfie IV za zlikwidowanie błędów kompa, wzięto 150żł, tyle kosztował mnie wyjęcie nieodpowiedniego bezpiecznika z centrali
[ Dodano: 2008-01-21, 17:34 ]
http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... sc&start=0
tu masz cały temat i nawet tabelę awarii poniżej

dziki100 pisze:W tryb serwisowy wprowadza się przez wetknięcie zworki (np.spinacza) do czarnej dwupinowej wtyczki pod siedzeniem chyba z prawej strony.U mnie była zmyślnie schowana za tym stalowym stelażykiem.Przekręcasz zapłon i kochanka mruga do ciebie na kokpicie kontrolką FI.Ilość mrugnęć oznacza usterkę.Podajcie ile razy zaświeciła to wam odpiszę na co choruje.
http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... sc&start=0
tu masz cały temat i nawet tabelę awarii poniżej
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
-
- pisarz
- Kontakt:
Dzieki. Tak zrobie i myslalem nad tym wczesniej, ale boje sie ze przy moim szczesciu jakas zware pierd...ne
hehe. Nie no spoko, mysle ze z pomoca mojego "wlasnego"
serwisanta heh jakos sobie poradze. Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-01-21, 21:02 ]
Dzieki. Tak zrobie i myslalem nad tym wczesniej, ale boje sie ze przy moim szczesciu jakas zware pierd...ne
hehe. Nie no spoko, mysle ze z pomoca mojego "wlasnego"
serwisanta heh jakos sobie poradze. Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-01-23, 21:59 ]
Chlopaki musze wam powiedziec, ze dzis sprobowalem podregulowac obruty i ni hu..
. Jak srubke dokrecalem to o dziwo obroty nie wzrastaly, a wrecz przeciwnie
. Moze to w sumie tez byc wina akumulatora, co??? Bo mam juz strasznie padniety niestety. Jutro kupie nowke sztuke i sprawdze co i jak... Mam nadzieje, ze pomoze
Ehhh... Pozdrawiam:bye:

[ Dodano: 2008-01-21, 21:02 ]

[ Dodano: 2008-01-23, 21:59 ]
Chlopaki musze wam powiedziec, ze dzis sprobowalem podregulowac obruty i ni hu..

-
- pisarz
- Kontakt:
NO W SUMIE PODNOSILEM WCZESNIEJ ZBIORNIK I JAKOS ZEBY COS NADZWYCZAJNEGO RZUCILO SIE W OCZY TO RACZEJ NIEZBYT...
nO ALE W SUMIE ZAMOWIONY AKU MAM WIEC NAJPIERW GO PODEPNE I POPRZYGLADAM SIE Z KOLESIEM WSZYSTKIEMU... AHA I JESZCZE JAK NA WKRECONEJ TEJ SRUBCE DALEM GWALTOWNIE GAZU TO ZAMULAL SIE STRASZLIWIE I NA OBR NIE CHCIAL WCHODZIC...
EHH... SIE ZOBACZY CO TAM SIE DZIEJE I DAM ZNAC. DZIEKI ZA PODPOWIEDZ 

- Mariano
- zadomowiony
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Wiesz nie wiem czemu wszyscy tak sie czepiają tej śróbki. Ona nie jest od rególacji obrotów tylko od ssania. Jak masz ciepłe moto i caciągnięte ssanie to bedzie go mulic. Obroty mozna rególowac połozeniem przepustnic a to zupełnie inne cięgna i śróbka.(jeśli sie nie myle oczywiście)
Czepie sie tego w przyszłym tygodniu bo teraz jeszcze mam egzaminy(zachciało mi sie na stare lata następne studia robić
) wiec jak oglądne dokładnie to dam znać.

Czepie sie tego w przyszłym tygodniu bo teraz jeszcze mam egzaminy(zachciało mi sie na stare lata następne studia robić

-
- pisarz
- Kontakt:
Jak juz chwilke czasu znajde ( najpredzej sobota )
, to lapie mojego "osobistego" serwisanta i za leb go do garazu ciagne
. Ja nigdy sam nic nie majstruje przy zadnym moto
W razie "w" bedzie na kogo zgonic
heh, a tak powaznie to wprowadzimy go w tryb serwisowy i bedzie na 100% wiadomo co jest 5.
Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie to jakas straszliwa bolaczka
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-03, 10:48 ]
O zesz qr... Ludzie jestem zajebiscie podjarany
moj "serwisant" osobisty zrobil mi moto za free!!!!!!!!!!!! Jeee normalnie nie musze serwisu odwiedzac
A jaka zajebista byla przyczyna
heh. Przy MAP sensorze jest taki przewodzik
.... a u mnie go nie bylo... hehehe
no i poszperal "serwisant".... hehehhee i juz nie swieci "FI" i ladnie na ssaniu chodzi. W sumie jeszcze sie nie przejechalem po tym, ale az milo bylo uslyszec moje słoneczko...
ehh Normalnie jest zajebiscie
Pozdrawiam 

[ Dodano: 2008-03-03, 10:48 ]
O zesz qr... Ludzie jestem zajebiscie podjarany