Jaki luz zaworów RC24 88r
-
- bywalec
- Imię: Robert
- województwo: kujawsko-pomorskie
Jaki luz zaworów RC24 88r
wszędzie gdzie szukam sas podane inne luzy zawoy wydechowego jak i ssącego jaki ma być taki pośredni wymiar ?? rocznik 88 koła już 17
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: Jaki luz zaworów RC24 88r
Wszystkie modele RC24 mają takie same parametry:
zawory ssące = 0,13 mm
zawory wydechowe = 0,20 mm
zawory ssące = 0,13 mm
zawory wydechowe = 0,20 mm
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- bywalec
ja mam u siebie ssące 15mm a wydechowe 20mm może byc??
- figaro
- ostry klepacz
rogra kolego drogi, luzy zaworowe to nie skarpety
Nie ma żadnych pośrednich wymiarów ani jakiegokolwiek mniej więcej
Skoro manual podaje luz 0,13 mm dla ssącego,a 0,20mm dla wydechowego to oznacza, że tyle i właśnie tyle ma być.
P.S.
Jeżeli w dalszym ciągu będziesz zadawał pytania na poziomie 6 latka, ludzie Cię oleją i przestaną pomagać.
Jak do tej pory wyłącznie bierzesz, nic od siebie nie dając /choćby proszone zdjęcia swojej VFR/.

Nie ma żadnych pośrednich wymiarów ani jakiegokolwiek mniej więcej

Skoro manual podaje luz 0,13 mm dla ssącego,a 0,20mm dla wydechowego to oznacza, że tyle i właśnie tyle ma być.
P.S.
Jeżeli w dalszym ciągu będziesz zadawał pytania na poziomie 6 latka, ludzie Cię oleją i przestaną pomagać.
Jak do tej pory wyłącznie bierzesz, nic od siebie nie dając /choćby proszone zdjęcia swojej VFR/.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- bywalec
spotkałem się juz z luzami które podają do danego rocznika waha się to od 13 do 16 na ssacy a na wydechowym od 18 do 25mm
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Chłopaki, prawda jak to często się zdarza leży pośrodku. Serwisówka fucktycznie podaje dla tego modelu konkretną wartość luzu, podejrzewam-tylko dlatego że regulacja jest tak dziecinnie prosta i skoro mamy juz wszystko na wierzchu to dlaczego nie ustawić idealnie. Z drugiej strony-w przypadku regulacji płytkami zawsze jest tolerancja conajmniej po 0,03mm w każda stronę a biorąc pod uwagę że u kolegi mamy do czynienia z przekroczeniem (choć właściwie we wspomnianej tolerancji się mieści) w tę "mniej groźną stronę"-moim zdaniem śmiało możesz olać temat.
Twoja decyzja, rogra...
P.S. Po tym jak opisałeś swoje luzy rodzi sie pytanie o precyzję pomiaru ale to juz zupełnie inna bajka:-)
Twoja decyzja, rogra...
P.S. Po tym jak opisałeś swoje luzy rodzi sie pytanie o precyzję pomiaru ale to juz zupełnie inna bajka:-)
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

- figaro
- ostry klepacz
Jasna k...wa nie mogę, pierd....lisz rogra jak potłuczony.rogra pisze:spotkałem się juz z luzami które podają do danego rocznika waha się to od 13 do 16 na ssacy a na wydechowym od 18 do 25mm
Czy Ty wiesz w ogóle i masz jakiekolwiek pojęcie o czym piszesz.
Ciekaw jestem gdzieś Ty znalazł takie wydumane dane. Podaj przykład/y/, choć mniemam, że nic sensownego nie napiszesz.
RC24 miały luzy 0,13 i 0,20
RC36 miały luzy 0,16 i 0,25
Dane z dwu wiarygodnych dla mnie źródeł: service manual RC24 oraz HAYNES service & repair manual
Olo w RC24 nie było jeszcze płytek