wpisać numer rejestracyjny i sprawdzić

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
valdi69
bywalec
bywalec
Imię: Waldek
województwo: zachodniopomorskie

wpisać numer rejestracyjny i sprawdzić

Post autor: valdi69 » śr 15 lut 2012, 14:45

Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny ułatwił sprawdzanie ważności polis OC pojazdów - poinformowała Aleksandra Biały, rzeczniczka Funduszu. Informacja ta jest istotna dla osób, które kupując używane auto nie mają pewności, czy pojazd jest ubezpieczony.
Jak podał Fundusz, ma to związek ze zmianą ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych. Na stronie internetowej http://www.ufg.pl w zakładce "Sprawdź OC dla pojazdu" każdy może wpisać numer rejestracyjny samochodu, motocykla, autobusu czy ciągnika, by otrzymać informację. Wcześniej możliwość sprawdzenia w bazie polis komunikacyjnych UFG, czy i gdzie wykupiono OC dla danego pojazdu, miały przede wszystkim osoby poszkodowane w wypadkach drogowych oraz firmy ubezpieczeniowe. Konieczne było też podanie danych osobowych. Obecnie wystarczy wpisać numer rejestracyjny pojazdu lub jego numer identyfikacyjny (VIN). :)
Obrazek

Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: wpisać numer rejestracyjny i sprawdzić

Post autor: Kolega_PL » śr 15 lut 2012, 15:04

Adam

Awatar użytkownika
możej
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Re: wpisać numer rejestracyjny i sprawdzić

Post autor: możej » śr 15 lut 2012, 17:34

W zeszłym roku skorzystałem z możliwości jakie daje wyszukiwarka na UFG przy okazji jednej stłuczki, gdzie wziąłem wszystko niezbędne dane + mnóstwo niepotrzebnych zdjęć... a zapomniałem o nazwie samego ubezpieczyciela sprawcy kolizji ;)

Zablokowany