Stelaż boczny 257 do vfr 800 fi

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
rash1
bywalec
bywalec
Imię: Piotrek
województwo: mazowieckie

Stelaż boczny 257 do vfr 800 fi

Post autor: rash1 » ndz 08 sty 2012, 16:09

Witam! Chciałem prosić o małą pomoc dotyczącą stelaża bocznego do vfr. Mówiąc szczerze chce sobie zrobić taki stelaż samemu bo mam z czego a płacić ponad 300 zł za trochę wygiętej rurki nie mam zamiaru. Problem tkwi w tym że przydałyby mi się najlepiej wymiary żebym miał na czym się mniej więcej wzorować bo raz już kiedyś robiłem bez niczego stelaż i trochę miałem przez to kombinowania. Jeżeli byłby ktoś w stanie zmierzyć co ile ma długości i mi podać to na prawdę byłbym bardzo wdzięczny.Konkretnie interesowałyby mnie te wymiary:
http://imageshack.us/photo/my-images/815/m27502129.jpg/
oraz jakiej średnicy został użyty materiał.
Byłbym na prawdę wdzięczny za pomoc.

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Re: Stelaż boczny 257 do vfr 800 fi

Post autor: kris2k » wt 10 sty 2012, 21:27

Wymiarow Ci nie podam ale swego czasu sam chcialem boki zrobic ale historia ulozyla sie inaczej.
Co wazne, mam 2sztuki kompletnych zamkow do bocznych stelazy, tych ramek jakie masz na zdjeciu.
Jest to zestaw Givi E115F - kompletne zamki pod monokey, oryginalnie zapakowane, nigdy nie otwarte.
Wyglata to tak jak w linku:
http://www.sklep.motorista.pl/mocowanie ... e115f.html
Moge oddac nieco taniej niz kupilem ;)

rash1
bywalec
bywalec

Post autor: rash1 » śr 11 sty 2012, 00:52

dzięki ale ten stelaż to pod sakwy bo kuferków bocznych nie mam, co do zamków to tez bym miał za free (może nie tyle sam zrobił, co ojciec bo ślusarz i by lepiej wyszły ;D ) ale konstrukcja będzie uwzględniała możliwość przerobienia na kuferki ;]
co do twojego stelażu to znalazłem wątek jak przerobiłeś jakieś gotowce i ładnie to wyszło i mniej więcej połączę twoje rozwiązanie ze swoim, co prawda nie wiem kiedy się za to wezmę bo gonią mnie egzaminy ale myślę że po trochu niedługo zacznę

Awatar użytkownika
Hefajstos
klepacz
klepacz
Imię: Maciej

Post autor: Hefajstos » śr 11 sty 2012, 10:16

Powiem szczerze, 300 zł sobie ktoś woła, bo sam musiał przy tym przysiedzieć...najlepiej daj mi gotowca. Chcesz stelaże pod sakwy robić, to weź pręta np 6 mm powyginaj w kształt odpowiadający wymiarom sakw, lub mniejsze, w zależności od gustu i tego aby stelaże spełniały swoja rolę. Póżniej uginasz rurkę wg wzorca i spawara i po problemie.
Tutaj masz przykład moich stelaży.viewtopic.php?f=20&t=5142&start=15

rash1
bywalec
bywalec

Post autor: rash1 » śr 11 sty 2012, 11:00

Nie obraź się ale wiem jak się to robi i nie czekam na gotowca jak to ująłeś, poza tym weź pod uwagę że nie kupuję tego od kogoś co to samemu robił bo cenie czyjąś pracę, pytałem się tylko o wymiar bo chciałem jak najbardziej odzwierciedlić wygląd oryginału i tak jak pisałem wcześniej bez tych wymiarów też sobie dam radę bo już kiedyś bez niczego robiłem stelaż (komplet centralny i boczny) do wcześniejszego motocykla.

ODPOWIEDZ