serwis HONDY

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
chudy
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

serwis HONDY

Post autor: chudy » pt 20 kwie 2007, 23:34

siemka
postawilem wkoncu malenstwo na serwisik bo sie nalezalo i tak:
regluacja zaworow 90zl + 20zl za kazda plytke(wymienili 3)
CZyszczeni i reg gaznikow 100zl
Wywazenie kola przedniego 0zl
Kamizelka odblaskowa honda 0zl(tzw kampania wiosenna)
mysle ze ceny w miare, w sumie to niewiel sie zmienilo po tym serwisia cos cyka cos dzwoni ale dowiedzialem sie ze mam sprzeta ponoc w zajebistym stanie bo nigdy nikt nie grzebal w silniku ani w gaznikach a na blacie 16tys km przebiegu :???: I powiem wam to bo komus musze nie dogadalem sie z kolesiem i wymienil mi olej na jakis tam castrol a mialem zalany castrol 10W-50 i zrobilem na nim moze z 1000km :cry :cry :evil: ku....a mac... i za olej 90zl filtr gratis

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 21 kwie 2007, 09:06

chudy, to po tym serwisie jeszcze bardziej schudłeś. :lol

danielbloch

Post autor: danielbloch » sob 21 kwie 2007, 21:17

powiem ci ze wcale nie duzo wzieli ja sie dowiadywalem o reg zaworkow i gaznika i zaspiewali 500zeta!!! :shock:
danielvfr

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » sob 21 kwie 2007, 22:23

nie dużo cię skroili jak na serwis, a z tym olejem to przegięcie - szkoda ze im nie powiedziałeś wcześniej, ale wydaje mi sie że mała zjebka by im się przydała :biggrin

Awatar użytkownika
Achmed
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: mazowieckie

Post autor: Achmed » ndz 22 kwie 2007, 06:27

dobre ceny w Wawce regulacja i czyszczenie gaźników 150,00 zawory 250,00 :confused
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II

chudy
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: chudy » ndz 22 kwie 2007, 22:31

powiem wam jedno po tej wymianie oleju jaka mnie uszczesliwili serwisanci z castrola 10W50 na castrol jakis tam mineralny jest roznica gorzej wchodza biegi i silniczek sie troszke grzeje.na tym mineralku jak polecialem pare km z predkoscia 200km/h wskaznik temp poszedl troszke do gory a wczesniej na tej samej trasie zero, wiec na oliwie nigdy nie bede oszczedzal.no ale nie bede wymienial oleju co 1000km :nausea bo z checia wrocil bym na 10w50-a jesli juz bym chcial i w celu ciecia kosztow nie wymienil filtra tylko zlal jego zawartosc????? :disagree

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 23 kwie 2007, 08:01

chudy pisze:w celu ciecia kosztow nie wymienil filtra tylko zlal jego zawartosc?????
Nic gorszego nie można sobie wyobrazić. To tak jakbyś wytrzepał chusteczkę do nosa.

chudy
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: chudy » pn 23 kwie 2007, 22:46

Sowa ale ja na tym filterku zrobilem dopiero 200km wiec ta chusteczka jest nie osmarkana :yeah .bo chyba posostalosci oleju mineralnego te w filtrze nie wplyna zle na syntetyk bo w silniku tez zawsze cos tam zostaje

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 23 kwie 2007, 23:17

A to sorka, umknęło mi. Rzeczywiście w takiej sytuacji rozważałbym pozostawienie filtra. A co na to inni? Nie mam pewności więc chętnie poczytam.

Awatar użytkownika
Gacek
pisarz
pisarz
województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: Gacek » pn 23 kwie 2007, 23:26

chudy pisze:na tym filterku zrobilem dopiero 200km
osobiście zostawiłbym go do następnej wymiany oleju i filtra.Filtr ma wyłapywać wszystkie syfy,opiłki jeśli takowe są,resztki silikonu np :nausea

[ Dodano: 2007-04-23, 23:27 ]
zmiana oleju mu nie zaszkodzi
Ride or Die....

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » wt 24 kwie 2007, 08:35

Jak to czytam, to mi ręce opadają. Po pierwsze ceny - sorry, ale to pół darmo, warsztat motocyklowy, który ma mieć dobrze narzędzia, opłaconych pracowników itp. nie może pracować na takich stawkach, bo nie zarobi na ZUS. Ja biorę 200 zł za regulację zaworów w VFR a i tak niektórzy (znający konkurencję) pukają się w czoło, co tak tanio. Dwa - wymiana oleju "gratis" i to na jakieś gówno. Szczerze, panowie z serwisu powinni Ci zafundować nowy olej taki jak był, oni się pomylili. Jakieś dwa lata temu mój pracownik, w dobrej wierze wymienił olej w jednym Kawasaki. Nie w tym co miał zrobić, bo stały dwa :twisted: . Tylko poszło z Motula półsynt. na taki sam dobry olej tez Motula, a nie z syntetyka za 170 zł na jakieś gówno. Klient nie zapłacił ANI ZŁOTÓWKI, niedawno był u mnie kolejny raz z motocyklem, Ty pewnie nie pojedziesz jeszcze raz do panów od gratisów. Tak więc nie chce Cie dołować, ale regulacja zaworów wyszła Cie:
90 zł za serwis + 60 za płytki
90 zł za olej gratis, nadajacy sie na śmietnik (w ogóle to kto wlewa minerala do VFR w tym roczniku i domyslam sie stanie dobrym ??)
170 zł za nowego Castrola R4 ...

410 zł :mrgreen:

Pocieszenie - nie musisz wymieniać filtra po 200 km, nie wpadajmy w paranoję, nie jest on zasyfiony, ani nie zaszkodzą resztki oleju mineralnego bo oleje są mieszalne.

Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...

chudy
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: chudy » wt 24 kwie 2007, 20:30

hmm no w sumie to troche mnie wyjebali na plecy z tym olejem(bo niby taka kampania wiosenna) ale to tez przez moja nieuwage.po drugie nie mialem gdzie postawic sprzeta bo same paprochy w okolicy wic wydalo mi sie ze jak serwis HONDY to mozna zaufac.a oliwa castrola R4 jest chyba najtansza w mieloch motocykle 1L=38,9zl a 4L=142zl wraz z wysylka(chyba) to najtaniej jak udalo mi sie wyszperac. :mrgreen: ale pomysle nad tym wszystkim :meditate

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: Pepe VFR » śr 25 kwie 2007, 16:06

Witam :mrgreen: nie jestem za bardzo doświadczony ale śledząc ten wątek przychodzą mi na myśl dwa pytanie:
Te ceny to jakieś dziwne czy to napewno autoryzowany servis? :???:
czy można tak bez ograniczeń zmieniać syntetyk na minerał i odwrotnie?-Mi się wydaje że to nie wskazane a jak silnik się grzeje to olej nie spełnia parametrów i skrzynia będzie inaczej pracować bo może być inna lepkość oleju
Pozdrawiam :smile
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » śr 25 kwie 2007, 21:36

moze wyplukac....
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » czw 26 kwie 2007, 00:19

Co wypłukać, bo nie kumam ? To nie stary paździeż i przy zachowaniu umiaru nie ma przeciwskazań, by do starszego moto wlać pełen syntetyk. Ja w mojej VFR mam Agipa 10W60 i smiga jak złoto. A niczego nie wypłukało, bo poprzedni olej też dbał o czystość w silniku. Liczba zasadowa TBN jest porównywalna niezależnie od rodzju oleju, a to ona odpowiada za właściwości myjące.

Pozdro, P.
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...

ODPOWIEDZ