opona shinko
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
opona shinko
co sadzicie o tej oponie?rocznik 2006-nowa.a jak z jakoscia shinko?
http://allegro.pl/opona-shinko-180-55zr ... 21628.html
http://allegro.pl/opona-shinko-180-55zr ... 21628.html

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- Panasonix82
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Łysolek ma ją u siebie na tyle ... jego pytaj
ex. VFR 800 VTEC (teraz u Żetona ) - https://picasaweb.google.com/1043711926 ... VFR800VTEC#
ex. VFR 800 FI (RC46 - teraz u Gruby73) - https://picasaweb.google.com/1043711926 ... DAVFR800FI#
Moja Ś.P. SC36 - http://www.bikepics.com/members/panasonix82/98vtr1000/
ex. VFR 800 FI (RC46 - teraz u Gruby73) - https://picasaweb.google.com/1043711926 ... DAVFR800FI#
Moja Ś.P. SC36 - http://www.bikepics.com/members/panasonix82/98vtr1000/
-
- pisarz
szynki mają to do siebie że niektóre modele są w 100% wystarczające do normalnego funkcjonowania np model 005, a są i takie że szkoda gadać. Reklamowałem niedawno jedną która po sześciu miesiącach zaczęła się rozklejać na samym środku bieżnika jakby ktoś żyletką rozciął.
Znam ludzi co na 005 latają i nic się nie dzieje (nawet dwie hayabusy). Mogę sprawdzić za ile mogę ci nówkę sprzedać ale na pewno nie 400 tylko taniej. Jak szukasz niedrogich niezłych opon to jeszcze maxxis zobacz.
Znam ludzi co na 005 latają i nic się nie dzieje (nawet dwie hayabusy). Mogę sprawdzić za ile mogę ci nówkę sprzedać ale na pewno nie 400 tylko taniej. Jak szukasz niedrogich niezłych opon to jeszcze maxxis zobacz.
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Totalna porażka a nie opona, strasznie śliska i to nie tylko moje zdanie.Jarecki2102 pisze:do normalnego funkcjonowania np model 005
Co do 009 to reszta tematu tutaj:
viewtopic.php?t=6099&highlight=009
- kamil grudziadz
- klepacz
- Kontakt:
- Fankas
- pisarz
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
mialem shinko w poprzenim moto...
przy skrajnych krawedziach lubiala uslizgiwac co nie jest przyjemne...
druga sprawa guma jest jakas taka inna... jak palilem kapcia to sie normalnie taki granulat robil z czego mozna by wnisokowac ze jakies super zywotnosci te opopny nie beda miec...(mialem ja tylko 1 sezon i to jeszcze niepelny...)
uzywana??? hmmm przy zalozenu ze sciagnieta prosto z kola od kogos...
kiedys wulkanizator powiedzial mi jedna bardzo przydanta rzecz...
z oponami to jest tak ze do pewnego momentu jest ok ale potem to leci jak glupia....
p.s nie sprawdzalem shinko na mokrym...
przy skrajnych krawedziach lubiala uslizgiwac co nie jest przyjemne...
druga sprawa guma jest jakas taka inna... jak palilem kapcia to sie normalnie taki granulat robil z czego mozna by wnisokowac ze jakies super zywotnosci te opopny nie beda miec...(mialem ja tylko 1 sezon i to jeszcze niepelny...)
uzywana??? hmmm przy zalozenu ze sciagnieta prosto z kola od kogos...
kiedys wulkanizator powiedzial mi jedna bardzo przydanta rzecz...
z oponami to jest tak ze do pewnego momentu jest ok ale potem to leci jak glupia....
p.s nie sprawdzalem shinko na mokrym...
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
osobiście wolałbym nową szinko niż używkę , ale prawdopodobnie w takich samych pieniądzach lub podobnych możesz mieć nowa maxxisa do jazdy turystycznej opony dobre i wytrzymałe,ale jeżeli jesteś sportowcem -----????????
to inna klasa i inna kasa na opony 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
tylko jest jedno ale często takie opony są przegrzane i guma na nich ma zupełnie inne właściwości a często sprawia wrażenie jak byś jeździł na plastykowych oponach odzyskują swoje właściwości dopiero jak sa rozgrzane jak na torze ,zrobisz jak chcesz 1 pytanie gdzie jeżdżę {turystyka ,wokół komina czy do pracy 2 opona ma być super sportowa {dużą przyczepność mała trwałość a co za tym idzie wydatek za chwile na następną oponę} czy mniej przyczepna a trwała a jeśli chcesz mieć po trochu każdego to niestety ale opony z innej półki cenowej
takie życie sam się pare razy przejechałem na używkach i teraz jakoś wole oponę z niższej półki jakościowej albo jak kto woli mniej reklamowane ale nowe

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Ja od dawna kupuję albo: nowego leżaka (3-5 lat max.) albo "używkę" z jakichś testów która ma przejechane pare kółek po torze i zużycia praktycznie zero. Ceny takich gum to ok. 150 pln za przód i jakieś 200-300 za tył, więc poniżej pięciu stów można skompletować praktycznie nowy zestaw. Jeszcze nigdy sie nie "naciąłem"...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

-
- pisarz
Też tak uważam. Z jazdą na mokrej szynce doświadczenia nie mam. Wiadomo jednak, że używka nawet w super stanie nówką nie jest i osobiście bardziej był bym przekonany do nowej szynki czy maxxisa niż jakiegoś 10 letniego leżaka michalinka itd. Wydaje mi się, że jak nawet leżaki kupujesz to nie kupuj starszych niż 4-5 lat (guma też twardnieje). Osobiście jak mi się gumy skończą kupię nowe maxxisy. Robią obecnie dwie wersie bardziej turystyczną "supermaxx" i bardziej sportową "presa sport".PETER pisze:osobiście wolałbym nową szinko niż używkę , ale prawdopodobnie w takich samych pieniądzach lub podobnych możesz mieć nowa maxxisa do jazdy turystycznej opony dobre i wytrzymałe,ale jeżeli jesteś sportowcem -----????????to inna klasa i inna kasa na opony
supermaxxa mogę załatwić nówkę za jakieś 410zł
presa sport za jakieś 480zł
jak by było więcej chętnych tzn. chociaż 3 szt. to jeszcze po 10-20zł taniej.
shinko 005 jakieś 460zł
shinko 009 jakieś 470zł
- kamil grudziadz
- klepacz
- Kontakt:
- Bialy
- pisarz
- Imię: Mateusz
- województwo: małopolskie
Ja mam u siebie Shinko 005 i też mam co do nich mieszane uczucia raczej
Przy głębszych złożeniach (a naprawdę nie kładę się jeszcze ostro) mam uczucie, że mi ten tył odjeżdża. Na mokrym z zasady jeżdżę jak piernik, więc trudno mi się wypowiedzieć, co do ich przyczepności w tych warunkach.
Nie kupiłbym ich jednak ponownie. Były założone, jak kupiłem moto, ale teraz jednak wybrałbym coś bardziej markowego. Chociaż chyba u nas na forum czytałem relację z użytkowania 009 i były ocenione bardzo dobrze

Nie kupiłbym ich jednak ponownie. Były założone, jak kupiłem moto, ale teraz jednak wybrałbym coś bardziej markowego. Chociaż chyba u nas na forum czytałem relację z użytkowania 009 i były ocenione bardzo dobrze