pstryczek elektryczek????????

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

pstryczek elektryczek????????

Post autor: kubatron2 » sob 08 sty 2011, 15:21

chłopaki co to właściwie jest za czujnik wyłacznik naciskam ten pstryczek nic właściwie sie niedzieje a zamontowane pod siedzeniem jest...........to czujnik połorzenia motocykla???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » sob 08 sty 2011, 15:30

Jeśli mówisz o tym białym, to mi to nie wygląda na seryjna produkcję :) Raczej jakieś majsterkowanie. Poszukaj po kablu, dokąd idzie. Może coś ze smarownicą łańcucha? (bo jak mi się zdaje, to obok to właśnie zaworek od smarownicy?)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » sob 08 sty 2011, 15:34

mi to wygląda na czujnik krańcowy, smarownica ze zdjecia to scottoiler, grawitacyjnie działa więc na bank nie od niego, ale może ktoś sobie zrobił czujnik np. nacisku kanapy do alarmu, jak uzbroisz i usiądziesz to kanapą go wciskasz, obadaj sobie ;) uzbroj alarm i go wcisnij, o ile masz alarma, może kiedyś był i już nie ma, jak kolega wyżej pisze, sprawdź dokąd biegną kable z tego pstryczka, czy jest na nim napięcie ;)
pozdro

adjar
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adjar » sob 08 sty 2011, 16:00

emil pisze:smarownica ze zdjecia to scottoiler, grawitacyjnie działa więc na bank nie od niego
Grawitacyjnie działa, ale elektrozawór zapewne ma, i ktoś mógł z nim kombinować :) Ale generalnie, ponieważ to jakaś "twórczość własna", bez badania raczej wątpię żeby ktoś powiedział, co to jest.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » sob 08 sty 2011, 16:43

scott otwiera się na podciśnienie ;) więc nie wiem po co ktoś by zakładał do niego zawór :D dlatego nie wziąłem pod uwagę takiej opcji.

A do autora tematu - jeśli masz scottoilera podłączonego, to powinien on być ustawiony jak najbardziej w pionie, bo olej z niego musi spływać ;) a tu widać, że chyba sobie leży.

adjar
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adjar » sob 08 sty 2011, 17:09

emil pisze:scott otwiera się na podciśnienie ;) więc nie wiem po co ktoś by zakładał do niego zawór :D dlatego nie wziąłem pod uwagę takiej opcji.
Ok, nie kłócę się - ze scottem nie miałem doświadczeń :) , myślałem że standardowo olejary mają jakiś elektrozawór odcinający na wyłączonym silniku. Ale to w sumie szczegół.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » sob 08 sty 2011, 17:34

spoko spoko, czekamy co zainteresowany wybadał ;) to wygląda jak spiłowany włącznik światła z lodówki :mrgreen: :mrgreen: dlatego ciekawi mnie jaką spełnia funkcję :mrgreen: :mrgreen:

ps. to stary model scotta, nowe chyba mają tam jakąś regulację na kierownicy nawet, ale nie ten ;)

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » sob 08 sty 2011, 18:46

Uważaj, to może być :bomba
Najlepiej nie dotykać, nie naciskać, nie przesuwać, nie podglądać :omg
Zawinąć w czarną izolację, zasłonić czarną szmatką i... najlepiej omijać z bardzo daleka :cisza

:oops Sorry za offa, poniosło mnie :lol

P.S.
Jak radzą koledzy, po kabelku do celu ;-)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » ndz 09 sty 2011, 01:13

scota mam stary typ ok ale dziala na bank grawitacyjnie bo rzadne kable to niego nie idą a co do sprawdzania alarmu mam alarm datoola tyle ze lipa z naciskania siedzenia bo alarm jest tak wrażliwy ze pukne palcem delikatnie przedni błotnik a ten juz sie oddzywa to jak myżne kanape to bankowo tak czy tak zawyje .wklejcie foty prawidłowego umiejscowienia olejary .bo ta juz tak byla zamontowana ps. w olejarze po co mi elektrozawór???nie ma właczonego silnika to nie ma podcisnienia nie ma podcisnienia olejara jest nienapędzana niepodaje oleju

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » ndz 09 sty 2011, 07:34

podcisnienie otwiera tylko zawór z doplywem powietrza, żeby olej mógł spływać ;) ja mam zamontowany zaraz za aku w tej wnęce, praktycznie pionowo, zdjęć nie posiadam.
a co z tym pstryczkiem? kable znalazles?

Awatar użytkownika
knight
pisarz
pisarz
Imię: Jakub

Post autor: knight » ndz 09 sty 2011, 10:13

W tym miejscu w "standardzie" jest wtyczka-miejsce na zworkę do odczytu błędów z komputera.Może ktoś sobie to wyprowadził na pstryczek... tylko dlaczego?często trzeba było resetować komputer?

pozdr

adjar
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adjar » ndz 09 sty 2011, 18:43

Może lubił sczytywać podczas jazdy - wtedy ciężko zworkę umieścić :)

A tak serio wcale niegłupia hipoteza, jeśli nie ma oryginalnego gniazda. Mógł np. to oryginalne rozwalić i kombinować z tym, co miał.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » pn 10 sty 2011, 09:41

pstryczek raczej od alarmu bo idzie gdzies tam w rejony zadupka gdzie4 jest dioda od alarmu/zmartwiliście mnie tym gniazdem od komputera :cry:

adjar
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adjar » pn 10 sty 2011, 10:34

kubatron2 pisze:/zmartwiliście mnie tym gniazdem od komputera :cry:
Czemu? To nie jest żadne gniazdo - zwykła zworka :) Zwierasz i możesz odczytać kody błędów po miganiu kontrolki Fi, żadnego sprzętu (poza kawałkiem drutu) nie trzeba.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » pn 10 sty 2011, 11:30

dzwoniłem do sprzedawcy mokej v-eczusi i powiedzial ze to czujni od alarmu jak złodziej chcial by sie dostac po siedzenie do aku itd

ODPOWIEDZ