Stopka boczna...
- gkurek3
- bywalec
- Kontakt:
Stopka boczna...
Mam pewien problem. Otóż dzisiaj podczas czyszczenia, nagle motor zaczął się przechylać na lewą stronę. Złapałem go za kierownicę, na szczęście brat był obok i szybko dźwignęliśmy motocykl zanim upadł. Okazało się, że stopka boczna się wygięła
Teraz muszę stawiać tylko na centralnej, bo boczna może w każdej chwili pęknąć. Szukam stopki bocznej do mojego V-teca. Znalazłem na allegro jedynie stopki do VFR 800 FI. Czy orientuje się ktoś czy jest to ta sama stopka co do V-teca?

'Dream as if You'll live forever.. Live as if You'll die today' (James Dean)
- gkurek3
- bywalec
- Kontakt:
Naprawdę nie mam pojęcia jak to się stało. Co jest jeszcze gorsze stawiałem go już pare razy i to na kilka godzin i nic takiego się nie działo. Zdążyłem go wtedy postawić na minutę, przetarłem szybkę i jeb, moto leci. To nie wiecie czy może być ta stopka z FI?
'Dream as if You'll live forever.. Live as if You'll die today' (James Dean)
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Niestety z moich obserwacji wynika, ze owe stopki sie od siebie roznia. Stopka od RC46 jest prosta, natomiast o ile sie nie myle V-tec ma lekko zakrzywiona.
Dzwon tutaj:
http://allegro.pl/chlodnica-wody-prawa- ... 14350.html
Dzwon tutaj:
http://allegro.pl/chlodnica-wody-prawa- ... 14350.html
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- Kajzer
- teksciarz
- Imię: Jarek
W mojej RC 36/1 wygniotły się powierzchnie oporowe między obejmą [mocowaną do ramy]a ramieniem stopki,przez co przy stawianiu motocykla na niej wędruje zbyt daleko do przodu. Skutek jest taki, że nawet na płaskim podłożu moto zbyt bardzo się pochyla.Na mój gust to muszę nadspawać występ oporowy na ramieniu stopki.