Koszt utrzymania
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
To powiem Ci że to musiała być spokojna jazda.wowerman pisze:No gpx 2 osoby,2x torba spalił na 100km 5,3 litra
Jak ja jeździłem swoim to mi więcej palił. A też spokojnie jeździłem

Bo co to znaczy spokojnie ??
A czy XX ekonomiczniejszy od VFR to na 100% nie wiem ale wydaje mi sie że jednak nie bo z kolesiem kiedyś jeździłem i nie wyglądało mi na to że jest taki ekonomiczny.
A po drugie sam wiesz że opinie są takie jaki styl jeżdżenia wiec mogą sie różnić i to nawet znacząco.
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
odnośnie XX-a to kumpel ma taki sprzęt jeszcze na gaźnikach i nie zgodze się z tym że dużo pali.. na wycieczce do Brna (2 osoby i pełne kufry) spalił XX 5,0 l/100km !!!! i to przy prędkościach 130- 180km/h. Nowsze XX-y na wtryskach palą podobno troche więcej to z wiadomej przyczyny.Gacek pisze:XX-em będziesz jeżdził od stacji do stacji (oczywiście benzynowej)
A że sie tak zapytam: Jakie macie obroty slinka przy prędkościach 80, 100, 120, 140 km/h ?
Myśle intensywnie nad vfr ale nie wiem czy mnie bedzie stac na utrzymanie. XJ pali mi od 4,8 - 6 L. Ostatnio jak jechałem z kumplem 120-130km/h to łyknęła 6,25L. Jezeli Vfr spali podobnie to nie mam więcej pytan
Pozdro, Fred
Myśle intensywnie nad vfr ale nie wiem czy mnie bedzie stac na utrzymanie. XJ pali mi od 4,8 - 6 L. Ostatnio jak jechałem z kumplem 120-130km/h to łyknęła 6,25L. Jezeli Vfr spali podobnie to nie mam więcej pytan

Pozdro, Fred
- wasyl
- stary wyjadacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Fred,
Myślę że vfr pali podobnie.Ale oczywiście zależy to od taktyki jazdy,przyspieszeń itd.
Ja nie nastawiam się na niskie spalanie.
Jak jadę za kolegami (Ja:Jacko zwolnij trochę, Jacko; Ile jedziemy? Ja 160-170.Jacko: Chyba na winklach.) To później gonie na prostych,to więcej łyka.
Ale powiem że nigdy nie nastawiam się na ekonomię-bierze ile musi.

Myślę że vfr pali podobnie.Ale oczywiście zależy to od taktyki jazdy,przyspieszeń itd.
Ja nie nastawiam się na niskie spalanie.
Jak jadę za kolegami (Ja:Jacko zwolnij trochę, Jacko; Ile jedziemy? Ja 160-170.Jacko: Chyba na winklach.) To później gonie na prostych,to więcej łyka.
Ale powiem że nigdy nie nastawiam się na ekonomię-bierze ile musi.

Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
moja upala jakies 7-8 litrow przy jezdzie jaka ja lubie, generalnie uwazam ze vfr pali duzo, chociaz i tak mniej od YZF'y ale znacznie wiecej od CBR 900Fred pisze:Jezeli Vfr spali podobnie to nie mam więcej pytan
ale wszystko zalezy od tego do czego ci motocykl potrzebny, mozesz go dostosowac do swoich wymagan jednak wyzekajac sie innych pozytywnych wrazen

potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- szatan
- klepacz
- Kontakt:
Czy uwazasz ze to duzo ? bo ja nie , co to za roznica czy spali 5 czy 6 ? chyba nie az tak tragiczna , jesli chcesz moto co pali mniej jak 6 L to ja tez nie mam pytań i lepiej zostan przy tej Xj . albo jak mowi Gacek , kup skuterkaFred pisze:120-130km/h to łyknęła 6,25L. Jezeli Vfr spali podobnie to nie mam więcej pytan

Jak sie kocha moto to sie nie patrzy na to

Luke-a VTRa napewno wpierdoli przy pałowaniu wiecej jak 9 Litrów i nie narzeka (chyba

Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
- Hubert
- klepacz
- Imię: Hubert
- województwo: lubelskie
Są też inne aspekty sprawy.szatan pisze:Jak sie kocha moto to sie nie patrzy na to jak chcesz zeby paliło mniej jezdzij spokojnie
Po pierwsze bezawaryjność a po drugie eksploatacja jak np. rozrząd.Dolicz sobie koszty wymiany co jakiś czas w normalnym moto i podziel na ilość kilometrów zobaczysz co się bardziej opłaca.Tu się nic nie psuje