Na pewno:
1. Honda nie przedstawiła NOWEGO modelu VFR1000 na 2008 rok, a przedstawiła kolorystykę VFR800
2. Czasopismo MCN - uznawane trochę za tabloid przedstawiło rysunki patentów z USA nowego rozwiązania ramy dla VFR (czemu akurat dla VFR? - patent jest patent i nie dotyczy jednego modelu motocykla) szczegóły opisał musieli
3. Rysunki "patentowe" dotyczą wersji zarówno 4 jak i 5 cylindrowej
4. Honda co 4 lata wypuszczała bardziej lub mniej zmienioną wersję VFR-y
5. Ostatnia wersja jest z 2002 roku
6. VTEC wszedł w drugiej połowie 2002 roku niezapowiedziany w 2001
7. Honda oficjalnie przedstawiłu już nowe modele na 2008rok
8. Prezentowane zdjęcia są albo fotomontażem, albo wizją stylistów i na 99,99% nie są to aktualne zdjęcia nowego modelu VFR (np podpis pod zdjęciem w motorevue wyraźnie głosi FOTOMONTAŻ o ile ja liznąłem francuski

Podobno:
1. Honda mocno obniżyła cenę VFR w stosunku do katalogowej (można sprawdzić u dealerów)
Wnioski:
1. Obniżenie ceny może oznaczać chęć wyprzedania zapasów przed wprowadzeniem nowego modelu, aby nie obniżać popytu na stary model utrzymują w tajemnicy wejście modelu nowego, ale zrobią to w drugiej połowie 2008
2. NIe wprowadzenie nowego modelu w 2008 oznaczałoby, że VTEC będzie produkowany o 50% czasu dłużej niż wszystkie poprzednie wersje
3. 800cm3 pojemności w VFR i cena na poziomie 55000 jest anachronizmem gdy inni podwyższają pojemności
4. Jeżeli wyskoczy w 2008 roku jak królik z kapelusza to moze być zarówno 4 jak i 5 cylindrowa
5. Jezeli "patent" jest prawdziwy to nowa maszyna może mieć to rozwiązanie ramy (ale niekoniecznie VFR) aczkolwiek czytałem, ze ten sposób rozwiązania kostrukcji był już stosowany czyli nie mógł uzyskać tzw czystości patentowej.
6. Dokumenty patentowe nie sa tajemnica i można spróbowac do nich dotzreć natomiast nie można np. opatentować rozwiązania podwozia dla Fiata 126P tak jak nie można opatentować ramy dla motocykla Honda VFR
dziękuję za uwagę.
A ja wierzę, ze w 2008 wyjdzie litrówka VFR i będzie zajebista zarówno w parametrach jak i stylistyce i rozwiązaniach konstrukcji zawieszenia (oraz ceny

[ Dodano: 2007-09-13, 13:03 ]
a teraz ciekawostka:
spróbujcie znaleźć na oficjalnej stronie Hondy: moto.honda.pl jakąkolwiek informacje o motocyklu VFR800,
zadzwońcie do najbliższego dealera i spróbujcie kupić Vitka - ciekawe co usłyszycie

a ostatnia oficjalna cena tegorocznego modelu w salonie była 42900,-pln przy katalogowej 56000,- pln.
Nie mają na stanie już motocykli a obniżają cenę o ponad 13000,-pln... przipaaaaadek?
[ Dodano: 2007-09-13, 13:31 ]
a teraz przykładowe ceny dealerów:
Honda UK - 48000,-pln
Honda USA - 35000,-pln
dobre co?