Spalanie w Rc24 Rc36 i Rc46
- bialy-murzyn
- klepacz 
- KolczyK
- stary wyjadacz 
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
rc46 99 - trasa do 130 140 przyspieszanie do 5 tys ogólnie jazda płynna, przepiecia biegów płynne 5,5 litra na 100km. szok. ale to prawda   przy 200km/h stałej predkosci palila mi 7,4
  przy 200km/h stałej predkosci palila mi 7,4

przy 200km/h stałej predkosci palila mi 7,4
  przy 200km/h stałej predkosci palila mi 7,4VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- ZULEK
- pisarz 
- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Popieram przedmówcę. 
Wynik praktycznie identyko ok.7-8 literów ciśnięta w granicach 210->max , a 5,5 litra kręcona do 7 tysi przy Vmax=140. 

Drugim wynikiem byłem zupełnie zaskoczony, ale Kolczyku nie oszukujmy się. Ile można wytrzymać jadąc płynnie i "dusić" moto do 6 tyś gdzie frajda z jazdy zaczyna sie duuuużżoooo wyżej na obrotościomierzu
 gdzie frajda z jazdy zaczyna sie duuuużżoooo wyżej na obrotościomierzu

Wynik praktycznie identyko ok.7-8 literów ciśnięta w granicach 210->max , a 5,5 litra kręcona do 7 tysi przy Vmax=140.

Drugim wynikiem byłem zupełnie zaskoczony, ale Kolczyku nie oszukujmy się. Ile można wytrzymać jadąc płynnie i "dusić" moto do 6 tyś
 gdzie frajda z jazdy zaczyna sie duuuużżoooo wyżej na obrotościomierzu
 gdzie frajda z jazdy zaczyna sie duuuużżoooo wyżej na obrotościomierzu- KolczyK
- stary wyjadacz 
- Kontakt:
mam frajde jak jade 100 i podziwiam okolice, nie powiem  okolice sa piekne
 okolice sa piekne  chyba ze wiatry niesprzyjajace lub droga monotonna to przyginam
 chyba ze wiatry niesprzyjajace lub droga monotonna to przyginam  

okolice sa piekne
 okolice sa piekne  chyba ze wiatry niesprzyjajace lub droga monotonna to przyginam
 chyba ze wiatry niesprzyjajace lub droga monotonna to przyginam  
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
Sorka, że zaczynam z krytyki, ale ankieta nie daje możliwości precyzyjnych odpowiedzi, Brak jest przedziałów 6-7, 8-9 i 10-11.
A teraz do rzeczy.
model Rc36II (1996)
cykl miejski: około 6,5-7 jazda bez przynudzania, ale i nie dzida
cykl mieszany: średnio około 6,2l.
na trasie: 5-6, na ogół 120-150/h, czasem dzida
Moto zadbane technicznie, świeczki by można zmienić, ale jeszcze nie płaczą, szyba trochę racingowa (podniesiona), przebieg nieznany.

A teraz do rzeczy.
model Rc36II (1996)
cykl miejski: około 6,5-7 jazda bez przynudzania, ale i nie dzida
cykl mieszany: średnio około 6,2l.
na trasie: 5-6, na ogół 120-150/h, czasem dzida
Moto zadbane technicznie, świeczki by można zmienić, ale jeszcze nie płaczą, szyba trochę racingowa (podniesiona), przebieg nieznany.
- Sylwio
- klepacz 
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
To i ja coś już na temat mogę dodać.
Model RC 46, filtr powietrza K&N, tłumnik przelotowy.
cykl miejski 6,5 - 7,5l/100 km
cykl mieszany 6,5 - 7l/100 km
w trasie 1,6 - 2,2 spala 7l/100 km
w trasie 1,0 - 1,4 spala 5,6l/100 km i jest to najmniejsza wartość jaką osiągnąłem.

Model RC 46, filtr powietrza K&N, tłumnik przelotowy.
cykl miejski 6,5 - 7,5l/100 km
cykl mieszany 6,5 - 7l/100 km
w trasie 1,6 - 2,2 spala 7l/100 km
w trasie 1,0 - 1,4 spala 5,6l/100 km i jest to najmniejsza wartość jaką osiągnąłem.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."
						- Daniel
- klepacz 
- Imię: Daniel
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Padł nowy rekord spalania mojej VFR. Trzy tygodnie temu zrobiłem dużą pętle bieszczadzką razem z moim ojcem. On na chopperku więc jechaliśmy wolniutko i ekonomicznie. VFRa spaliła mi 4,8 l/100 km  

Janusz B. faktycznie coś jest z tym ,,niewolnictwem obrotomierza'' ale ostatnio zauważam u siebie większą ochotę do odkręcania
 ale ostatnio zauważam u siebie większą ochotę do odkręcania 

Janusz B. faktycznie coś jest z tym ,,niewolnictwem obrotomierza''
Try before you die!
						- alone
- bywalec 
- Imię: Jerzy
- województwo: dolnośląskie
Mogę potwierdzić możliwość takiego spalania ! Wracałem z nad morza i zatankowałem w Wolinie. Przejechałem ponad 420 Km (bez kufrów) do domu bez tankowania. Zaryzykowałem, gdyż pod koniec jest pełno stacji. Jednak nie mogłem ujechać bez dwóch krótkich odpoczynków. Ból prawego nadgarstka, pleców i dupy !!! Nazajutrz zatankowałem 20.67 l.Kornik pisze:Takie cuda to tylko w Polsce i tylko w ErzeAnton pisze:A ja w niedzielę pomiędzy tankowaniami bez postoju i zsiadania z motocykla przejechałem 444 km na 20,040 l paliwa więc wyszło ok. 4,5 l/100km
- 
				Jaras83
- zadomowiony 
- Kontakt:
oj co do spalania to u mnie roznie  ..ostanio wskoczylem na moment (doslownie;) do kraka, jechalem sobie A 4 od legnicy, tankowalem przed wjazdem na bahne i niestety zbiornik nie starczyl do krakowa( ok 300km)
 ..ostanio wskoczylem na moment (doslownie;) do kraka, jechalem sobie A 4 od legnicy, tankowalem przed wjazdem na bahne i niestety zbiornik nie starczyl do krakowa( ok 300km)  ..tyle ze jechalem 160-220:D..musialem sie posilkowac w katowicach..a i pytanie przy jakich predkosciach mieliscie to najmniejsze spalanie? bo ja zazwyczaj jezdze do 120-130 i wychodzi mi ok 6..
..tyle ze jechalem 160-220:D..musialem sie posilkowac w katowicach..a i pytanie przy jakich predkosciach mieliscie to najmniejsze spalanie? bo ja zazwyczaj jezdze do 120-130 i wychodzi mi ok 6.. 

..ostanio wskoczylem na moment (doslownie;) do kraka, jechalem sobie A 4 od legnicy, tankowalem przed wjazdem na bahne i niestety zbiornik nie starczyl do krakowa( ok 300km)
 ..ostanio wskoczylem na moment (doslownie;) do kraka, jechalem sobie A 4 od legnicy, tankowalem przed wjazdem na bahne i niestety zbiornik nie starczyl do krakowa( ok 300km)  ..tyle ze jechalem 160-220:D..musialem sie posilkowac w katowicach..a i pytanie przy jakich predkosciach mieliscie to najmniejsze spalanie? bo ja zazwyczaj jezdze do 120-130 i wychodzi mi ok 6..
..tyle ze jechalem 160-220:D..musialem sie posilkowac w katowicach..a i pytanie przy jakich predkosciach mieliscie to najmniejsze spalanie? bo ja zazwyczaj jezdze do 120-130 i wychodzi mi ok 6.. 
XJ 4.0 ( Cherokee;)  R6
VFR 750 RC 36 II V4
						VFR 750 RC 36 II V4
- Mundek
- pisarz 
- Kontakt:
RC 46, K&N oryginalny wydech, na autostradzie przy zaladowanym moto i predkosci wahajacej sie miedzy 180 - 200 km/h wychodzilo mi 7 litrow. Normalne spalanie przy jezdzie miedzy 140 a 160 km/h waha sie miedzy 5 a 6 litrow, najczesciej 5,7 litra. Obecnie mam odlaczone sondy lambda i zalozonego PCIII, podam spalanie jak troche pojezdze, ale pewnie bedzie wieksze 

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
						VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- KolczyK
- stary wyjadacz 
- Kontakt:
180km/h - 240 - non stop lekko złożony, szyba vario tourinig - 10,2  

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km