Honda VFR 750f 93r

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
Karol
klepacz
klepacz

Post autor: Karol » ndz 28 lut 2010, 23:33

Gacol pisze:J
po 1 jest opcjaSZUKAJ.Nawet przez google znajdziesz coś na tym forum
Gacuś... nie zaczynaj :mrgreen:
RClomza.pl

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » pn 01 mar 2010, 08:46

jasne, ze trzeba byc ostroznym ale jak kolega robic cos w mechanice to juz o tym dobrze wie i ja bym go nie zniechecal bo wielu z nas robilo cos na podobnym poziomie wiedzy w danej kwestii-dopytanie sie, doczytanie i jazda,
mysle, ze z zaworami ma duze szanse sobie poradzic ale jesli ktos z kolegow mieszka w poblizu a robil to juz to czemu sie przy takiej okazji na piwko nie umowic?:]

Awatar użytkownika
lukaszolszowka1
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz

Post autor: lukaszolszowka1 » pn 01 mar 2010, 12:02

A więc Gacol :) ....jeśli chodzi o gaźniki no nie wiem zobacze bo jeszcze nie obeznałem sie na czym polega mierzenie wukometrami ?..ale jeśli chodzi o zawory miałem dylemat, jednak po przeanalizowaniu wykładu SZATANA :)....regulacja zaworów jest całkiem prosta, Szatan fajnie pokazał najważniejsze szczegóły i z tą pomocą wszystko wyjdzie. A poza tym jak już poskładam wszystko do kupy zrobie ponowny pomiar szczelinomierzem i będe wszystko wiedział czy to podup....łem cz jest git...

Te gaźniki no synchro jak synchro mam znajomego który ma znajomego :D co to robi za grosze , bardziej chodzi mi o czyszczenie bo za to kasują już kwoty ciut większe, jeśli nie ma w gaźniku rzeczy lub części którą można uszkodzić poprzez jakieś tam złe skłądanie to również nie będe miał problemu, poskładać i powkładać każdą cześć na swoje miejsce nic prostrzego, jeśli będzie tam dużo takich pierdołków no to zrobie se mape do jednego gaźnika, bo chyba reszta sie nie rózni niczm? :) no nic zobaczymy jak to wyjdzie i czy sie za to złapie \
zawory robie na bank już postanowiłem a z gaźnikami musze się jeszcze bardziej oczytać..

Jak narazie dzisiaj rozłożyłem wszystkie owiewki na cęści pierwsze bo miałem gupi wypadek przez żime w czasie największych mrozów, tak po krótku opowiem :) stała mi Vałka w garażu na specjalnej stopie <tylnie koło w powietrzu> chciałem sobie koła przełożyć w samochodzie tył na przód a przód na tyło lepszy bieżnik był :D... i cofam sobie do garażu autkiem patrze do lusterka stoi moja malenka oczko jej puściłem :P:). i powoli dojeżdzam , i tak jade jade jade dojeżdzam myśle dość bo jeszcze dugne, mam leki upad w garażu no i wyłaczam auto bieg wrzucam zaciągam reczny sru auto do tyło w motor, tylko patrzyłem jak sie przzewraca i myśle będzie dobrze ale jak jużusłyszałem dzwięk tłuczącego sie akwarium prze pół godziny nie wychodziłem z auta ze strachu jakie straty:\ no i niestety do malowani <w samochodzie ręczny zamarzł autko uciekło na biegu i buch>..no ale będzie w nowej skurze na ten sezon. A tak przy okazi nie wiecie ile by wyniosło malowanie wszystkiego? bo umówiłem sie z kumplem że ja mu przygotuje wszystko podkład i dam elemęty tylko do malowania, będzie dużo taniej napewno ale mi sie tak nie chce tego robić, i w ogóle ciekawość mnie zżera ile ktoś bierze za całą robote?

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ