POMÓŻCIE OCENIĆ OPONY.
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Tle co znalazłem http://www.scigacz.pl/Test,opon,Maxxis, ... ,2250.html ale pewnie to już czytaliścieAchmed pisze:Dobra z innej beczkiopony maxxis ktoś cos wie na temat?

[ Dodano: 2008-03-01, 17:36 ]
A co do opon to się zastanawiam nad takim zestawem bo niedługo bedzie trzeba kupić
http://moto.allegro.pl/item314538384_18 ... zeler.html
http://moto.allegro.pl/item319251916_12 ... zeler.html
tylko pytanie czy nie zrobi różnicy z przodu 73W zamiast 58W jak w serwisówce, z tego co wyczytałem to według google 73W powinna mieć większy "udźwig" niż 58W, ale wiecie ja to jeszcze zielonkawy jestem czasami

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Kornik,
Ale dlaczego akurat Metzeler? Sentyment jakis czy co?
Brachu, jak mozesz to kupuj Michelin 2CT, polecam sprzedawce z Allegro co sie zwie "LINEA". Ja u niego kupilem Pilot Road II 2CT a Oczek Pilot Race 2CT. Powiedzmy ze oczka VFR sie sama kladzie w zakretach na tych "Pilot race-ach" ale odprowadzanie wody ze srodkowej czesci opony jest znikome, owszem trzyma sie lepiej w lato bo to praktycznie torowka z homologacja
, ale moja "Pilotka" szybciej uzyskuje temperature robocza w niskich temperaturach i odprowadzanie wody z kazdej czeci opony jest znakomite. Dlaczego jeszcez polece Ci te opony? Jak zapewne wiesz Michelin 2CT skladaja sie z dwoch komponentow gumy (twardsze na srodku i mieksze w kierunku krawedzi opony), tak zeby jazda po prostej nie zuzyla szybko opony i zeby zapewnic lepsze trzymanie w zakretach.
Wg. mnie jezeli ktos chce kupic opony z najwyzszej polki to jedyna alternatywa na Michelin 2CT jest Dunlop Roadsamart(rowniez 2 komponentowe), ale ich cena skutecznie odstrasza (niestety nie pamietam). Opony Bridgestone dwu komponentowe ktore byly na rynku w 2007 roku, odstawaly od Pilotow 2CT i Roadsmartow i wcale nie byly duzo tansze. Z tego co wiem to Brodgestone w ramach rewanzu przygotowal na 2008 opone skladajaca sie z 3 komponentow gumy (jako pierwsi zastosowali taka technologie w oponach przeznaczonych do motocykli szosowych). Niestety te opony maja byc na rynku dopiero od kwietnia... Mam nadzieje ze moze troche Ci pomze ten "wywod"
P.S.
http://www.allegro.pl/item318983396_mic ... azja_.html -przy komplecie powinno byc taniej
Ale dlaczego akurat Metzeler? Sentyment jakis czy co?
Brachu, jak mozesz to kupuj Michelin 2CT, polecam sprzedawce z Allegro co sie zwie "LINEA". Ja u niego kupilem Pilot Road II 2CT a Oczek Pilot Race 2CT. Powiedzmy ze oczka VFR sie sama kladzie w zakretach na tych "Pilot race-ach" ale odprowadzanie wody ze srodkowej czesci opony jest znikome, owszem trzyma sie lepiej w lato bo to praktycznie torowka z homologacja

Wg. mnie jezeli ktos chce kupic opony z najwyzszej polki to jedyna alternatywa na Michelin 2CT jest Dunlop Roadsamart(rowniez 2 komponentowe), ale ich cena skutecznie odstrasza (niestety nie pamietam). Opony Bridgestone dwu komponentowe ktore byly na rynku w 2007 roku, odstawaly od Pilotow 2CT i Roadsmartow i wcale nie byly duzo tansze. Z tego co wiem to Brodgestone w ramach rewanzu przygotowal na 2008 opone skladajaca sie z 3 komponentow gumy (jako pierwsi zastosowali taka technologie w oponach przeznaczonych do motocykli szosowych). Niestety te opony maja byc na rynku dopiero od kwietnia... Mam nadzieje ze moze troche Ci pomze ten "wywod"

P.S.
http://www.allegro.pl/item318983396_mic ... azja_.html -przy komplecie powinno byc taniej
Ostatnio zmieniony pn 03 mar 2008, 13:37 przez Arturo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
Arturo nie pomógł tylko zamieszał w głowie
teraz niewiem czy Metzeler Z6 czy Micheliny Road II
Ja chce oponki sportowo-turystyczne, coby mnie w zakrętach dobrze trzymały i na suchym i na mokrym i żeby mi nie skończyły sie po 6 - 9 tys km
bo chce troche pojeździć. O metzelerach sie naczytałem pozytywnych opini więc narazie sie na niego nastawiłem ale teraz musze poczyac o michalinkach 

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Arturo
- klepacz
- Kontakt:
Ja wybierajac opony sugerowalem sie wynikami testu Dunlopa zorganizowanym z okazji prezentacji "Sportmax Roadsmart". Do testu uzyto: Vitka, BMW GS 1200, Pan European (bylo zamierzenie zeby kazde moto bylo z innej polki). Zaskoczeniem dla wszytskich bylo to ze Dunlop przygotowal te motocykle nie tylko na swoich oponach, ale takze na oponkach konkurencji. Dziennikarze smigali w roznych warunkach, byla jazda po 2 centymetrowej warstwie wody itp. itd. Roadsmarty rzeczywiscie okazaly sie rewelacja ale w podsumowaniu napisali ze jedynymi oponami ktore sie z nimi mogly rownac byly "Piloty 2"...Kornik pisze:O metzelerach sie naczytałem pozytywnych opini
Ja nie na namawiam, ale jestem zadowolony z zakupu i wiem ze inni tez chwala. Wybor nalezy do Ciebie...Na pewno pod wieczor bedzie wysyp opinii na temat Michelin w tym temacie to zobaczymy co inni napisza

- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
Z6 też mają dwie mieszanki
a jakaś partia Michałów 2CT to chyba jakaś wadliwa była z tego co pamiętam
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/uwag ... 34100.html
trzeba uważać, żeby nie kupić opon, które nadają się tylko do zniszczenia
a jakaś partia Michałów 2CT to chyba jakaś wadliwa była z tego co pamiętam
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/uwag ... 34100.html
trzeba uważać, żeby nie kupić opon, które nadają się tylko do zniszczenia
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
Właśnie dla tego się zdecydowałem na Z6. Z tego co wcześniej o nich czytałem, a także z mojego już doświadczenia wynika, że doskonale łączą bardzo dobre trzymanie w zakrętach, dobrą przyczepność w każdych warunkach pogodowych, oraz TRWAŁOŚĆ. Zrobiłem na nich od końca października do dziś nieco ponad 3tyś. i nie widzę żadnych oznak zużycia.Kornik pisze:Ja chce oponki sportowo-turystyczne, coby mnie w zakrętach dobrze trzymały i na suchym i na mokrym i żeby mi nie skończyły sie po 6 - 9 tys kmbo chce troche pojeździć.
- Arturo
- klepacz
- Kontakt:
Przedsiębiorca Michelin Polska sp. z o.o. powiadomił Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że opony motocyklowe o parametrach 120/70 ZR17 (58W) Pilot Power (CAI 815148) wyprodukowane od listopada 2005 r. do maja 2007 r. we Francji oraz 120/70 ZR 17 (58W) Pilot Power 2CT (CAI 461948) wyprodukowane od czerwca 2004 r. do kwietnia 2006 r. we Francji mogą stanowić zagrożenie dla użytkowników.rommi pisze:akaś partia Michałów 2CT to chyba jakaś wadliwa była
Spółka poinformowała, że po dłuższym okresie jazdy z prędkością powyżej 250 km/h z użyciem wadliwych opon może dojść do deformacji produktu polegającej na oddzieleniu się fragmentów kordu wzmacniającego oponę. Wada może prowadzić do zagrożenia bezpieczeństwa użytkownika.
To byla partia "Powerow"
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
Kornik zobacz co zamontował Triumph w nowej sztuce Vlaada: http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C03%5 ... 3-full.jpg