Ubezpieczenie AC - opłacacie?

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » czw 14 lut 2008, 01:33

Ja mam ale nei na VFR, możecie przecież zaniżyć sobie sumę ubezpieczenia co za problem ? jedynie wtedy będzie wypłata przy szkodzie do sumy ubezpieczenia na umowie czyt. polisie....wniosku....ubezpieczający decyduje o tym....Ja opłacam sobie by kleciały mi zniżki, taki bajer ;-) a jak dojde do 60 to sobie ubezpiecze AC :-D na vfr bo faktycznie np pZJU ma cenę wysoką, ale jak dla mnie nie robią zbyt wielu problemów przy wypłacie, a pare dzwonów miałem puszkami, nei ma sie co chwalic, ale było cośtam do przodu zawsze. Wg mnie, jesli chcecie jeździć zabezpieczeni weźcie chociaż NNW to pare groszy a jesli jest szkoda w której ucierpi człowiek Ty czy Pasażer wypłaca się odszkodowanie z tzw Następstw Nieszczęśliwych wypadków,
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
KONAR
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jarek
Kontakt:

Post autor: KONAR » pt 15 lut 2008, 22:17

Piotras pisze:
KONAR pisze:Słyszałem że Allianz bodajże bierze 10%...
Potwierdzi to ktoś?
Tak zgadza się, w Allianze skroili mnie 10,50% wartości moto, tyle że za cały pakiet AC, OC, NNW i o dziwo nie miałem wzwyżki 30% za wiek. Alarmu nie trzeba płacić bo HISS wystarczy jako samodzielne zabezpieczenie.

I nie mówcie, że jestem jedynym jarząbkiem z AC na forum? :shock:

Nie jesteś :mrgreen: Ja też płacę :mrgreen: Mimo zaj....składek za góra 2 latka kupuję nowe VFR i chcę mieć zniżki :evil
Witam na spotkaniu klubu AM...
Nazywam się KONAR i jestem motocyklistą...
http://konar1.fotosik.pl/

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » pt 15 lut 2008, 23:00

KONAR pisze:Nie jesteś :mrgreen: Ja też płacę :mrgreen: Mimo zaj....składek za góra 2 latka kupuję nowe VFR i chcę mieć zniżki :evil
Konarq a jesteś w Allianzie czy w Pier...-Zawsze-Uśmiechnięty ??
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » sob 16 lut 2008, 09:10

Najzabawniejsze jest to że niektóre firmy ubezpieczeniowe w pakiecie AC nie wypłacają za kradzież moto pozostawionego przed pubem czy sklepem.Kradzież do wypłaty jest wtedy gdy rąbną moto z zamkniętego garażu.Paranaoja.No i wysokość składki szokozja za poprzednie moto wyliczyli mi ponad 2 tysie na rok,i nie ma możliwości ubezpieczenia tylko na sezon np 7-8 miesięcy tylko cały rok. :twisted:

ODPOWIEDZ