jaka VFR`ka

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
Awatar użytkownika
sebeq
bywalec
bywalec

Post autor: sebeq » pt 30 lis 2007, 12:33

Tak to jest jak dyskutuje się o gustach:)
Sam mam RC 46 '00, jest piękna ale V-Tec i tak bardziej mi się podoba, ma coś w sobie takiego, że odwraca się za nim głowę (w sumie odwracam sie za wszystkim co ma 2 koła i silnik ale za V-Teciem glowa mi sie okreca;)), oryginalny i nowoczesny design, szkoda tylko, że gwizdzace kola mu oderbali.
Co do tematu to moim zdaniem VFR to troche za ciezki sprzet "na poczatek".

mzm87

Post autor: mzm87 » pt 30 lis 2007, 12:56

sam waże 84 kg i koordynacje ruchu mam wmiarę:):)

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » pt 30 lis 2007, 22:17

mzm87 to kup Yamaha Bulldog! Ten motocykl spełnia Twoje oczekiwania - muscle bike, duży V, założysz szybkę to i przed wiatrem ochroni, bardzo wygodny, świetnie się prowadzi i jest niedrogi w utrzymaniu, a i cena zakupu bliżej VFRki z 97 roku.
Piotrek B. a to nie Ty kupiłeś VFR na 1 moto? :) Bo teraz odradzasz koledze VFR na początek (co z reszta jak najbardziej popieram).
mzm87 musisz bardzo duzo nadrobić, masz spore braki w wiedzy na temat VFr. V-tec dopiero od 2002 roku.

VFR RC46 FI jest klockowata, a V-tec ma strasznie spie...... przód. Problem stylistyki mamy rozwiązany ;)

Pozrawiam

mzm87

Post autor: mzm87 » śr 05 gru 2007, 10:33

doszukałem sie informacji że koła zębate zostały zamienione na łańcuszek rozrządu właśnie w 2002r czy było to w tym samym czasie gdy zmieniano na v-tech`a??

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: Pepe VFR » śr 05 gru 2007, 10:35

doszukałem sie informacji że koła zębate zostały zamienione na łańcuszek rozrządu właśnie w 2002r czy było to w tym samym czasie gdy zmieniano na v-tech`a??
TAK!
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » ndz 16 gru 2007, 23:45

mzm87 pisze:doszukałem sie informacji że koła zębate zostały zamienione na łańcuszek rozrządu właśnie w 2002r czy było to w tym samym czasie gdy zmieniano na v-tech`a??
Konsekwencją wprowadzenia zmiennych faz rozrządu (czyt. V-Tec) było właśnie zastąpienie kół zębatych na płytkowe łańcuszki.

Nie to żebym się mądrzył, ale wystarczy pogóglować trochę 8)
BikePics_____________________________________Picasa

ODPOWIEDZ