SZYBKIE PYTANIA / SZYBKIE ODPOWIEDZI
- mictom
- klepacz

- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Re: SZYBKIE PYTANIA / SZYBKIE ODPOWIEDZI
Panowie czy w RC36II z recyrkulacją spalin regulacje gaźników wykonuje się w jakiś magiczny sposób oraz jak blokowane był w/w model na rynek szwajcarski?
- nierob
- klepacz

- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
z tego co niedawno napisał mi szwajcar i właściciel RC36/2 - to najczęściej po prostu w gaźnikach (zwężka czy jak to tam się nazywa). z tego co się orientowałem kiedyś to najczęściej robiono to w RC36. na ten rynek na obrotomierzu czerwone pole chyba od 7 tys obrotów się zaczynało w VFR.
z kolei u mnie (ale w skuterze honda SWT400) właśnie ze Szwajcarii była zamontowana Blaszka przy przepustnicy. blokowała otwarcia odkręcenie manetki gazu do końca.
z kolei u mnie (ale w skuterze honda SWT400) właśnie ze Szwajcarii była zamontowana Blaszka przy przepustnicy. blokowała otwarcia odkręcenie manetki gazu do końca.
trzask prask i po wszystkim.
- mictom
- klepacz

- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Coś mam nabrojone przy gaźnikach przy czyszczeniu, wymianie uszczelek i zaworków iglicowych. Spalanie wzrosło średnio o 1 litr. Teraz dumam- zaworki puszczają, czy regulacja źle wykonana? Ssanie raczej się domyka bo wolne obroty prawidłowe. Silnik pracuje bez zarzutów aczkolwiek przy odpalaniu na ssaniu lubi kichnąć w wydech.
- robsonic
- klepacz

- Imię: Robert
- Kontakt:
Za dużo paliwa dostaje, skręć tak żeby na ssaniu nie kichał
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 
- MarcinMMz
- pisarz

- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Robiłeś nastawy wg manuala? Niestety ta robota wymaga szczególnej uwagi aby czegoś przez omyłkę nie spieprzyć przy składaniu. Ale jak wszystko złożone prawidłowo i drożne to od standardowych ustawień nie powinieneś daleko "odjechać"...