Jakiej firmy wybrać interkom
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Re: Jakiej firmy wybrać interkom
Z hałasem nie wygrasz. Poza tym odcięcie od otoczenia też nie jest dobra opcja moim zdaniem.
Najlepsze by było jakby odtwarzacz był połączony z gps i robił głośniej wraz ze wzrostem prędkości.
Albo po prostu wygodny przycisk do robienia glosniej. Ja mam sene z pilotem na manetce. Bardzo wygodne rozwiązanie do sterowania zestawem. I służy mi głównie do słuchania muzyki z tel.
Minusem jest cena, bo za dedykowany do kasku zapłaciłem chyba z 800 zł.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze by było jakby odtwarzacz był połączony z gps i robił głośniej wraz ze wzrostem prędkości.
Albo po prostu wygodny przycisk do robienia glosniej. Ja mam sene z pilotem na manetce. Bardzo wygodne rozwiązanie do sterowania zestawem. I służy mi głównie do słuchania muzyki z tel.
Minusem jest cena, bo za dedykowany do kasku zapłaciłem chyba z 800 zł.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
- Imię: Przemek
- województwo: mazowieckie
Stałem przed podobnym dylematem i zakupiłem od chinoli Freedconn T-Com Os. Koszt poniżej 150zł. Model bez interkomu, bo go nie potrzebowałem. Obsługa prosta. W rękawicach nie mam problemu z obsługą. Można też dokupić (chyba 40zł) drugi komplet słuchawek do innego kasku. Samo przełożenie nadajnika pomiędzy kaskami zajmuje 15 sekund. Jakość rozmów bardzo dobra. Ja słyszę wyraźnie i mnie również. W trakcie rozmowy nikt się nie orientuje, że rozmawiam jadąc motocyklem. Głównie jeździłem w kasku otwartym.Maacios pisze: ↑ndz 16 sie 2020, 02:52Również podłączam się do tematu, a tu akurat jestem kompletnym laikiem i nie wiem czy nie mylę pojęć i urządzeń (?). Otóż potrzebuje nie tyle interkomu, co słuchawki bluetooth do rozmawiania przez telefon/słuchania muzyki. Możecie mi polecić coś co pracuje głośno? Przy zwykłych dousznych słuchawkach, słyszę do 120. Później jest "jaka to melodia" i muszę zgadywać co właśnie leci.
Rozumiem że to uniwersalne zestawy i będę mógł je zainstalować w dowolnym kasku?
Pozdrawiam.
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
- województwo: mazowieckie
Dużo zależy od kasku , czy szczękowy czy nie?
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
-
- zadomowiony
- Imię: decent
Pany pytanko mam bo Wy na pewno bardziej w temacie: czy większość interkomów lata "po kabelkach" czyli głośniki i mikrofon via interkom ? Czy jest jakiś gdzie to wszystko leci po bluetoth ?
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy.
- tomcatek
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Bez sensu było by robienie głośników i mikrofonu po BT bo trzeba by je osobno ładować.
A głośniki w założeniu muszą być jak najcieńsze, więc nie ma za bardzo miejsca na kable.
A głośniki w założeniu muszą być jak najcieńsze, więc nie ma za bardzo miejsca na kable.
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, przed wrogami obronię się sam
-
- zadomowiony
W teorii tak w praktyce to coraz bardziej realne według mnie (ładowarki indukcyjne). Choć w temacie nie jestem to np. taka opcja: głośniki i mikrofon połączone kabelkiem, ale już z samym interkomem po bt aby spod kasku nic nie wystawało i stąd też pytanie.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy.
-
- zadomowiony
Poza konkursem czyli tematem: tak sobie teraz stronę odświeżyłem i co widzę ?
Temat przegląda 212 gości ... Zarejestrować wam się goście nie chce czy istnieje jakiś inny powód, dla którego jesteście "gośćmi" ?
edytka
już 240 ...
Temat przegląda 212 gości ... Zarejestrować wam się goście nie chce czy istnieje jakiś inny powód, dla którego jesteście "gośćmi" ?
edytka

- tomcatek
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Czyli myślisz o jeszcze jednym urządzeniu (takim prawie telefonie, ale dedykowanym do interkomu, nie będącym telefonem bo musi obsłużyć nietelefoniczną łączność na zamkniętym protokole twórcy intekomu) które ma nie być na kasku, czyli w kieszeni/na kierownicy? W sumie, na kierownicy mozna by to z aku zasilić. Jedno ustrojstwo mniej do ładowania.
Jak na Ali znajdziesz coś takiego to się podziel.
Przepraszam z góry. Mam dziś strasznie czepliwy nastrój.
Jak na Ali znajdziesz coś takiego to się podziel.
Przepraszam z góry. Mam dziś strasznie czepliwy nastrój.
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, przed wrogami obronię się sam
-
- zadomowiony
Nie, pomyślałem o podłączeniu słuchawek i mikrofonu do interkomu za pomocą bt. Przecież w cholerę tego jest do komórek 

- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Ten licznik gości to chyba z tygodnia dane trzyma