Jaki smar do łańcucha?

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
decent
zadomowiony
zadomowiony
Imię: decent

Re: Jaki smar do łańcucha?

Post autor: decent » czw 31 paź 2024, 12:34

Tak sobie pomyślałem, że skoro w off roadzie dobrze sobie radzi to i w trasie też się sprawdzi. Bo może i w off road dużych prędkości nie ma, ale za to łańcuch to w dooopę dostaje konkretnie i też swoje się kręci na tych podjazdach itd. Ponadto polecają na innych forach.

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Post autor: diimon » czw 31 paź 2024, 12:39

Skoro jesteś przekonany to działaj :)

decent
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: decent » czw 31 paź 2024, 12:59

Napisałem, że tak sobie pomyślałem, a nie, że jestem przekonany. Cóż, zima trochę potrwa, a ja na pewno jeszcze będę chciał się dowiedzieć więcej jak zadbać o swoje moto. Niewykluczone, że coś się zmieni aczkolwiek ... W offie łańcuch naprawdę ma przewalone w porównaniu do wycieczek poasfaltowych. Ne pewno jeszcze na temat motula C3 poczytam.

Awatar użytkownika
exma
Imię: IvI
województwo: pomorskie

Post autor: exma » czw 31 paź 2024, 18:46

decent pisze:
czw 31 paź 2024, 12:34
Tak sobie pomyślałem, że skoro w off roadzie dobrze sobie radzi to i w trasie też się sprawdzi. Bo może i w off road dużych prędkości nie ma, ale za to łańcuch to w dooopę dostaje konkretnie i też swoje się kręci na tych podjazdach itd. Ponadto polecają na innych forach.
W offrod w moto wszystko w d..pę dostaje, nie tylko łańcuch...
Honda VFR 800 vtec, 2007, abs, bordowa
były: Suzuki Bandit 650 SA, Jawa-350 (89r), CZ-350 (88r) i tam inne WSK-i, SHL-ki i WFM-ki...

decent
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: decent » czw 31 paź 2024, 19:14

Ooczywiście, ale gadamy na temat smarowania łańcucha i tak o nim głównie piszę. W każdym razie czas na lekturę o środkach smarnych jakie by nie były właśnie nadchodzi, a testy to już przyszłym sezonie. Zobaczymy co się sprawdzi. Ja na pewno też poczytam i pomyślę o czymś ala scotroiler.

ODPOWIEDZ