Jaki smar do łańcucha?

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
decent
zadomowiony
zadomowiony
Imię: decent

Re: Jaki smar do łańcucha?

Post autor: decent » czw 31 paź 2024, 12:34

Tak sobie pomyślałem, że skoro w off roadzie dobrze sobie radzi to i w trasie też się sprawdzi. Bo może i w off road dużych prędkości nie ma, ale za to łańcuch to w dooopę dostaje konkretnie i też swoje się kręci na tych podjazdach itd. Ponadto polecają na innych forach.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Post autor: diimon » czw 31 paź 2024, 12:39

Skoro jesteś przekonany to działaj :)

decent
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: decent » czw 31 paź 2024, 12:59

Napisałem, że tak sobie pomyślałem, a nie, że jestem przekonany. Cóż, zima trochę potrwa, a ja na pewno jeszcze będę chciał się dowiedzieć więcej jak zadbać o swoje moto. Niewykluczone, że coś się zmieni aczkolwiek ... W offie łańcuch naprawdę ma przewalone w porównaniu do wycieczek poasfaltowych. Ne pewno jeszcze na temat motula C3 poczytam.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...

Awatar użytkownika
exma
Imię: IvI
województwo: pomorskie

Post autor: exma » czw 31 paź 2024, 18:46

decent pisze:
czw 31 paź 2024, 12:34
Tak sobie pomyślałem, że skoro w off roadzie dobrze sobie radzi to i w trasie też się sprawdzi. Bo może i w off road dużych prędkości nie ma, ale za to łańcuch to w dooopę dostaje konkretnie i też swoje się kręci na tych podjazdach itd. Ponadto polecają na innych forach.
W offrod w moto wszystko w d..pę dostaje, nie tylko łańcuch...
Honda VFR 800 vtec, 2007, abs, bordowa
były: Suzuki Bandit 650 SA, Jawa-350 (89r), CZ-350 (88r) i tam inne WSK-i, SHL-ki i WFM-ki...

decent
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: decent » czw 31 paź 2024, 19:14

Ooczywiście, ale gadamy na temat smarowania łańcucha i tak o nim głównie piszę. W każdym razie czas na lekturę o środkach smarnych jakie by nie były właśnie nadchodzi, a testy to już przyszłym sezonie. Zobaczymy co się sprawdzi. Ja na pewno też poczytam i pomyślę o czymś ala scotroiler.

ODPOWIEDZ