Jakiej firmy wybrać interkom
-
- teksciarz
- Imię: robert
- województwo: dolnośląskie
Re: Jakiej firmy wybrać interkom
I dobrze , ale będziesz brał od polskiego dystrybutora ?
- kaamien
- teksciarz
- Imię: Mateusz
- województwo: małopolskie
Nie, jak już to prosto od chińczyka.
-
- teksciarz
Chodzi mi o ewentualną gwarancję .
Wczoraj testowałem swojego t-rex'a . Słuchanie muzyki do ok.110 km bez chowania się za szybę ok , potem albo się pochylić , albo deflektor . Rozmowa tel , poza tym że słychać mnie podobno jak z tunelu też ok , bo przecież słychać , a to nie jest do prowadzenia rozmów . Jeździlem w rekawicach zimowych , i obsługa nie nastręczała problemów . Coś nie słyszałem komunikatów z yanosika , ale to chyba trza w ustawieniach apki przestawić , bo przeca z telefonem sie łączy . Dopiero jak więcej z tym pojeżdżę , będę mógł ostatecznie ocenić , czy było warto
Wczoraj testowałem swojego t-rex'a . Słuchanie muzyki do ok.110 km bez chowania się za szybę ok , potem albo się pochylić , albo deflektor . Rozmowa tel , poza tym że słychać mnie podobno jak z tunelu też ok , bo przecież słychać , a to nie jest do prowadzenia rozmów . Jeździlem w rekawicach zimowych , i obsługa nie nastręczała problemów . Coś nie słyszałem komunikatów z yanosika , ale to chyba trza w ustawieniach apki przestawić , bo przeca z telefonem sie łączy . Dopiero jak więcej z tym pojeżdżę , będę mógł ostatecznie ocenić , czy było warto

- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Decyzja zapadła, interkom zakupiony będzie za 2 dni.... zdecydowałem na midland-a, model bt next pro, w tej cenią mógłbym zakupić sene, cardo scala.... jednak rozmowa z kilkoma sprzedawcami tych wszystkich marek mnie przekonała.... decyzja musiała być jednoznaczna..... Liczę na to, że się nie rozczaruje... 
-
- teksciarz
Najważniejsze , że się zdecydowałeś , bo im człowiek więcej szuka\pyta , tym ciężej podjąć decyzję 

- brat_be
- teksciarz
- Imię: Sławek
- województwo: mazowieckie
Poscig, a możesz podać, jakie argumenty, po tych rozmowach z kilkoma sprzedawcami, przemawiały za Midlandem, a jakie przeciw pozostałym?poscig pisze: ↑wt 03 kwie 2018, 15:34Decyzja zapadła, interkom zakupiony będzie za 2 dni.... zdecydowałem na midland-a, model bt next pro, w tej cenią mógłbym zakupić sene, cardo scala.... jednak rozmowa z kilkoma sprzedawcami tych wszystkich marek mnie przekonała.... decyzja musiała być jednoznaczna..... Liczę na to, że się nie rozczaruje...![]()
Również planuję zakup i zbieram wszelkie opinie (oczywiście ze skutkiem - "im człowiek więcej szuka/pyta, tym ciężej podjąć decyzję"

Dzięki i

V-TEC '03 od St@rego 

- poscig
- klepacz
- Kontakt:
owszem im więcej wiemy, tym. trudniej. się. zdecydować..... Midland ma świetną jakość i, cienkich głośników.... ma bardzo wydajną.. . baterie.... aż. sam. jestem. w. szoku., dzień.smigania,rozmowy z. pasażerem, nawigacja, muzyka, a. bateria trzyma jak szalona..... największą. ilość. osób sparowanych w układ konferencyjny... jakość swietna, cena. niższa niż. najwyższego. modelu scala, sena....
- brat_be
- teksciarz
- Imię: Sławek
Dzięki wielkie za informacje - o właśnie - cienkie głośniki to jest to
, a przy okazji wydajna bateria - słuszne argumenty.

V-TEC '03 od St@rego 

-
- pisarz
- Imię: Kamil
Tyle że do najwyższego modelu Scala nie można go porównywać. Scala ma DMC - i niech tylko jeden człowiek wyleci ci z twojej konferencji bo np. rozładuje mu się bateria - kończy Ci się ta konferencja. A też nie wiem jak każdy liczy tą największą liczbę uczestików ale w scali dochodzi do 30 użytkowników jednocześnie.poscig pisze: ↑pt 13 kwie 2018, 22:10owszem im więcej wiemy, tym. trudniej. się. zdecydować..... Midland ma świetną jakość i, cienkich głośników.... ma bardzo wydajną.. . baterie.... aż. sam. jestem. w. szoku., dzień.smigania,rozmowy z. pasażerem, nawigacja, muzyka, a. bateria trzyma jak szalona..... największą. ilość. osób sparowanych w układ konferencyjny... jakość swietna, cena. niższa niż. najwyższego. modelu scala, sena....
- poscig
- klepacz
- Kontakt:
Dlatego wybór nie jest łatwy, jak się człowiek zagłębi w szczegóły i techniczne właściwości.... Osobiście używam Midland a,zrobiłem. już ponad 1400km i wciąż banan na gębie... w szczególności po ustawieniu całości poprzez aplikacje pod. siebie, głośność na motocykl, czułość vox itd.
-
- pisarz
- Imię: Kamil
Ja od 3lat uzywam tylko scale i nie mialem stycznosci z niczym innym. A też co najwyżej rozmawiałem z kumplem jednym na interkomieposcig pisze:Dlatego wybór nie jest łatwy, jak się człowiek zagłębi w szczegóły i techniczne właściwości.... Osobiście używam Midland a,zrobiłem. już ponad 1400km i wciąż banan na gębie... w szczególności po ustawieniu całości poprzez aplikacje pod. siebie, głośność na motocykl, czułość vox itd.
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
Odgrzeję kotleta. Mam pomysł zakupić, tylko albo do 500 zł (pewnie będzie to jakiś chińczyk) albo odłożyć i kupić coś ok. 1000 zł.
Ma ktoś jakieś nowe modele chińczyków? Nadaje się to do czegokolwiek w takim budżecie, czy lepiej odpuścić i dołożyć drugie tyle i poszukać coś z sena/midland itp. ?
Ma ktoś jakieś nowe modele chińczyków? Nadaje się to do czegokolwiek w takim budżecie, czy lepiej odpuścić i dołożyć drugie tyle i poszukać coś z sena/midland itp. ?
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
ja latam od wielu lat na senie -inne też testowałem, jak scale czy midlanda - może się nie znam, ale sena jakoś mi najlepiej podchodzi. Od razu zaświadczam, że nie znam się na parametrach profesjonalnie tych interkomów - co ciekawe dla shoei neotec 2 mam dedykowany senę i jakoś na razie działa bez zarzutu.
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
Myślę o src-pro czyli dedykowanym do kasku jak mam obecnie czyli schubertha c3 pro lub interphone tour (podobno ma duży zasięg i baterie która trzyma bardzo długo). Albo chińczyka freedconn T-com V3.
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
-
- Imię: Maciej
Również podłączam się do tematu, a tu akurat jestem kompletnym laikiem i nie wiem czy nie mylę pojęć i urządzeń (?). Otóż potrzebuje nie tyle interkomu, co słuchawki bluetooth do rozmawiania przez telefon/słuchania muzyki. Możecie mi polecić coś co pracuje głośno? Przy zwykłych dousznych słuchawkach, słyszę do 120. Później jest "jaka to melodia" i muszę zgadywać co właśnie leci.
Rozumiem że to uniwersalne zestawy i będę mógł je zainstalować w dowolnym kasku?
Rozumiem że to uniwersalne zestawy i będę mógł je zainstalować w dowolnym kasku?