vfr gaśnie po wrzuceniu biegu, szarpie do przodu
-
- zadomowiony
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
vfr gaśnie po wrzuceniu biegu, szarpie do przodu
Witam. Złożyłem moto w całość, chce sie przejechać wrzucam jedynkę moto szarpie do przodu i gaśnie. Oczywiście podnóżka złożona, czujnik działa dobrze bo na liczniku mi się pokazuje kiedy jest reczny. Odczekałem około 2 minut żeby sie trochę rozgrzał ale nadal nic, poruszałem dźwignią sprzęgła ale też nie pomogło. W moto wymieniałem olej i filtr na motul 5100, podłączałem obrotomierz do cewki, ogólnie grzebałem trochę w kablach, ale jest wszystko podłączone. Co mogło się stać, jak to naprawić? Proszę o pomoc;) Zapomniałem dodać ze moto od około 6 miesięcy, a może i więcej stał w garażu nie ruszając się, wydaję też się że gdybym puścił hamulec to by pojechał ale nie mogę tak zrobić bo wjadę w garaż, wcześniej takich problemów nie było
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Re: vfr gaśnie po wrzuceniu biegu, szarpie do przodu
sprzęgło się skleiłomichalelo pisze:Zapomniałem dodać ze moto od około 6 miesięcy, a może i więcej stał w garażu nie ruszając się,

na zgaszonym silniku wrzuć bieg, wciśnij sprzęgło i rozbujaj motocyklem przód - tył
powinno puścić
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Odpal na centralnej stopce, puść sprzęgło i wtedy zobacz czy zgaśnie (tylko upewnij się, że tylne koło nie dotyka ziemi
)

W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- zadomowiony
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Dzięki z rady. Rozgrzałem go do ponad 80 stopni, wszedł bieg i ruszył, zrobiłem kilka rundek na podwórku i działa tak jak powinien;). Szerokości