Wymiana oleju w lagach
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Re: Wymiana oleju w lagach
Wymieniłem właśnie olej w lagach zalałem 15w lagi przepłukałem naftą i do wiosny...
LWL 74HN
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Już mogę coś napisać o oleju w lagach, zalałem 15W i jest ogromna różnica, fakt jak wymieniałem to z jednej lagi nic nie mogłem wylać a nawet musiałem tą sprężynę ze śrubą wyrywać, gdyż tak zgęstniał ten stary, że konsystencję miał starego twardego towotu
, odkręcone mam również te śruby regulujące twardość w lagach prawie na maxa, no i wydaje mi się jak by był zbyt miękki, mam taką drogę z ubytkami, po której przejechaniu wcześniej to mnie całe ręce bolały i nie więcej niż 80 km/h mogłem po niej pojechać, teraz to jest bez różnicy i jak trafię (niechcący) w jakiś mały ubytek to nawet nie poczuję.
To jest akurat taki temat, gdzie nie umiem zadać pytania czy jest dobrze czy za miękki, bo wiadomo trzeba sprawdzić i się przejechać, może też jednemu będzie ok drugiemu nie, ta normalna sprawa. Ale może akurat ktoś ma coś do zaopiniowania w tej sprawie chętnie się zapoznam.

To jest akurat taki temat, gdzie nie umiem zadać pytania czy jest dobrze czy za miękki, bo wiadomo trzeba sprawdzić i się przejechać, może też jednemu będzie ok drugiemu nie, ta normalna sprawa. Ale może akurat ktoś ma coś do zaopiniowania w tej sprawie chętnie się zapoznam.

LWL 74HN
- str6
- teksciarz
- Imię: TOMEK
też swoją zalałem 15W i jestem z twardości amorów i samego prowadzenia moto zadowolony, wcześniej miałem zalane 10W i zdecydowanie wolę teraźniejszą opcję.Ale to też zależy od zużycia amorów itp. więc najlepiej dobrać sobie olej metodą prób i błędów, choć to kosztowne i pracochłonne 

Strażak
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
A ja mam 20W Silicolene (czy jakoś tak) i jest czad. Kiedyś bym pomyślał, że będzie jak na stołku. Teraz wiem, że jest jak na stołku
.
A tak na poważnie to nie wiem co miałem wcześniej wlane, ale teraz jest o wieeeele lepiej, stabilniej i wbrew pozorom nie tak twardo jakby się wydawało
Ale to wynika przede wszystkim z tego, że nie można się sugerować tylko indeksem 10W, czy 15W czy inne.
Polecam http://www.scigacz.pl/Motocyklowe,oleje ... 17958.html

A tak na poważnie to nie wiem co miałem wcześniej wlane, ale teraz jest o wieeeele lepiej, stabilniej i wbrew pozorom nie tak twardo jakby się wydawało

Polecam http://www.scigacz.pl/Motocyklowe,oleje ... 17958.html
Adam