VFR 2008 po 50 tys km.
- Konrad
- bywalec
- Imię: Konrad
VFR 2008 po 50 tys km.
W tym roku stuknęło mojej Hondziuli (model 2008r.) 50 tys km.
Myślę że to dobry czas na podsumowanie.
Oprócz części eksploatacyjnych (opony, zestaw napędowy, oleje, filtry, żarówka lampy przedniej) w zasadzie nic nie było wymieniane (oprócz części tuningowych viewtopic.php?t=8361) i nie miałem żadnych problemów z motocyklem.
Przy przebiegu 48 tys zostało wymienione łożysko główki ramy, które w zasadzie było dobre.
Poza tym nic........ dolewam benzyny i jeżdżę.
Ciekaw jestem Waszych opinii przy podobnych przebiegach i większych.
Czy już ktoś przejechał 200 tys. km vfr-ką?
Myślę że to dobry czas na podsumowanie.
Oprócz części eksploatacyjnych (opony, zestaw napędowy, oleje, filtry, żarówka lampy przedniej) w zasadzie nic nie było wymieniane (oprócz części tuningowych viewtopic.php?t=8361) i nie miałem żadnych problemów z motocyklem.
Przy przebiegu 48 tys zostało wymienione łożysko główki ramy, które w zasadzie było dobre.
Poza tym nic........ dolewam benzyny i jeżdżę.
Ciekaw jestem Waszych opinii przy podobnych przebiegach i większych.
Czy już ktoś przejechał 200 tys. km vfr-ką?
Czysty motocykl jeździ lepiej.
-
- bywalec
- Imię: Wiktor
Tak przy 120tyś wypadanie o dziwo czwartego biegu
Vfr-ka z 2001r

SERWIS MOTOCYKLOWY-MOTOWIT Warszawa ul. Fersta 15 http://WWW.MOTOWIT.COM
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Ja swoja VFR kupiłem jak miał 63 tyś,sprzedałem jak miała 85 tyś,wymieniłem tylko sprzęgło które okazłao sie dobre,a tak to nic.żadnej awarii.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Ja mam 34tyś. jak na razie, rocznik 2001, zarejestrowany sprzęt w 2002 roku. Nie sprzedam jej, bo się nie opłaca...bez kitu....tak uniwersalny motocykl....oddać za pieskie pieniądze byłoby grzechem...i wiem, że jest to oryginalny sprzęt.
Na czarnej bezawaryjnie zrobiłem 35tyś wymieniłem sporo dla własnego spokoju, bo Ona jeździła non stop, a czerwona jeździ trochę mniej bo nie mam na to czasu (chyba, że lato zamiast auta), a teraz mam spokój...stoi w ciepłym, aku non stop ten sam V
piękna będzie jeszcze lata i jeździć będzie jak to mówią o VFR setki tysięcy ...
nie jedna na forum ma już ponad 100.000km
Na czarnej bezawaryjnie zrobiłem 35tyś wymieniłem sporo dla własnego spokoju, bo Ona jeździła non stop, a czerwona jeździ trochę mniej bo nie mam na to czasu (chyba, że lato zamiast auta), a teraz mam spokój...stoi w ciepłym, aku non stop ten sam V

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
-
- teksciarz
- Kontakt:
Ja rowniez niedawno przekroczylem 50 tys. Kupilem ja jak miala przebieg 24tys. Do tej pory wymieniam tylko czesci eksploatacyjne,nawet regler jeszcze nie padl ale to chyba przez to ze tu nie ma takich upalow jak w Polsce i sie tak nie grzeje.Latem wybieram sie do kraju i niech tak dalej smiga poprostu rewelka 

- wolkan
- teksciarz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
Jak już tak każdy zachwala...
moja także przekroczyła pięćdziesiątkę
Kupiona rok temu we wrześniu z przebiegiem coś koło 36tyś,
Ja dla odmiany miałem jedną awarię kierunkowskazów, szukając przyczyny przypadkowo zrobiłem spięcie i awaria sama się usunęła
Tak apropo przebiegów, to moją GPz 900R nakręciłem ponad 60tyś pozostawiając ją z przebiegiem ponad 120tyś i nawet żadna panewka nie siadła choć to Kawasaki
moja także przekroczyła pięćdziesiątkę

Kupiona rok temu we wrześniu z przebiegiem coś koło 36tyś,
Ja dla odmiany miałem jedną awarię kierunkowskazów, szukając przyczyny przypadkowo zrobiłem spięcie i awaria sama się usunęła

Tak apropo przebiegów, to moją GPz 900R nakręciłem ponad 60tyś pozostawiając ją z przebiegiem ponad 120tyś i nawet żadna panewka nie siadła choć to Kawasaki

wieczny włóczęga…