numer ramy i dane identyfikacyjne
-
- Imię: Krzysiek
- Kontakt:
numer ramy i dane identyfikacyjne
Jako świeżo zarejestrowany użytkownik forum, witam i pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników pięknych maszyn jakimi są VFR-ki!
Mam pytanie dotyczące położenia wszelkich numerów identyfikacyjnych motocykla jakim jest VFR 800 z 1999 roku RC-46. Sprawa wygląda tak, że przejmuję motocykl od rodzinki z Niemiec i czeka mnie cała sekwencja wizyt w urzędach z tytułu rejestracji pojazdu sprowadzonego z zagranicy. Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że motocykl stoi obecnie w centrum Polski skąd odebrać mogę go dopiero gdy zacznie się na dobre sezon motocyklowy. A rejestrację chciałbym przeprowadzić do końca stycznia. Jako pierwszy wymóg wydział komunikacji postawił mi wykonanie pierwszego przeglądu w kraju. Możliwe że uda mi się go wykonać bez obecności maszyny, lecz serwisant podobno musi w dokumentach umieścić położenie na maszynie wszelkich istotnych numerów identyfikacyjnych ( domyślam się, że chodzi o numer ramy i tabliczkę znamionową). I to jest właśnie moje pytanie, gdzie one się dokładnie znajdują?
pozdrawiam
Krzysiek
Mam pytanie dotyczące położenia wszelkich numerów identyfikacyjnych motocykla jakim jest VFR 800 z 1999 roku RC-46. Sprawa wygląda tak, że przejmuję motocykl od rodzinki z Niemiec i czeka mnie cała sekwencja wizyt w urzędach z tytułu rejestracji pojazdu sprowadzonego z zagranicy. Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że motocykl stoi obecnie w centrum Polski skąd odebrać mogę go dopiero gdy zacznie się na dobre sezon motocyklowy. A rejestrację chciałbym przeprowadzić do końca stycznia. Jako pierwszy wymóg wydział komunikacji postawił mi wykonanie pierwszego przeglądu w kraju. Możliwe że uda mi się go wykonać bez obecności maszyny, lecz serwisant podobno musi w dokumentach umieścić położenie na maszynie wszelkich istotnych numerów identyfikacyjnych ( domyślam się, że chodzi o numer ramy i tabliczkę znamionową). I to jest właśnie moje pytanie, gdzie one się dokładnie znajdują?
pozdrawiam
Krzysiek
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Orzyl, przecież można wziąć gościa od przeglądów do samochodu i zawieźć go do maszynyorzyl pisze:pamietaj że piszesz na forum publicznym....baku.kris pisze:Możliwe że uda mi się go wykonać bez obecności maszyny

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Pierwszy przeglad jako, ze jest rozszerzony wymaga dosc sporo specjalistycznego sprzetu. Trzeba namowic diagnoste, zeby to jeszcze schowal do plecaka, tudziez kieszeniGregory pisze:Orzyl, przecież można wziąć gościa od przeglądów do samochodu i zawieźć go do maszynyorzyl pisze:pamietaj że piszesz na forum publicznym....baku.kris pisze:Możliwe że uda mi się go wykonać bez obecności maszyny

"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
wiem że coś się zmieniło i raczej zostało zniesione pierwsze badanie techniczne jeżeli pojazd jest z krajów UE. Niestety na stronie ministerstwa nie mogę znaleźć nic sensownego http://www.mi.gov.pl/2-4821bbb4ec64b.htm