uchwyt pod GPS za 22 złote
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
uchwyt pod GPS za 22 złote
Temat mówi sam za siebie
Można kupić uchwyt pod nawi za 80 zł i męczyć się, ale nasza kochana RC46 (i Vtec pewnie też) ma pewien potencjał
I tak
Idziemy do Castoramy po blaszkę nierdzewkę - koszt 2 zł
Kupujemy w miarę stabilny uchwyt pod Navi w boksie w galerii marketowej (ewentualnie dedykowany pod nasze Navi)
W moim wypadku mam uchwyt zarówno pod kom jak i navi
Obowiązkowo dwa piwa, młotek, wiertarka
Wyginamy blaszkę w "Z" i przewiercamy otwory (gotowych blaszek nawet wiercić nie trzeba bo rozstaw otworów pasuje)
Na końcu przykręcamy uchwyt i cieszymy się jak dzieci
W sumie to obiecałem pochwalić się pół roku temu ale czasu zabrakło
miłej zabawy, mam nadzieję, że komuś się przyda
Można kupić uchwyt pod nawi za 80 zł i męczyć się, ale nasza kochana RC46 (i Vtec pewnie też) ma pewien potencjał
I tak
Idziemy do Castoramy po blaszkę nierdzewkę - koszt 2 zł
Kupujemy w miarę stabilny uchwyt pod Navi w boksie w galerii marketowej (ewentualnie dedykowany pod nasze Navi)
W moim wypadku mam uchwyt zarówno pod kom jak i navi
Obowiązkowo dwa piwa, młotek, wiertarka
Wyginamy blaszkę w "Z" i przewiercamy otwory (gotowych blaszek nawet wiercić nie trzeba bo rozstaw otworów pasuje)
Na końcu przykręcamy uchwyt i cieszymy się jak dzieci
W sumie to obiecałem pochwalić się pół roku temu ale czasu zabrakło
miłej zabawy, mam nadzieję, że komuś się przyda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rejoice o young man in thy youth
- gruber
- zadomowiony
- Imię: Jarosław
mocowanie nawigacji
Pomysł dobry i szybki w wykonaniu, ale jeśli ktoś nastawia się na założenie dużej torby na bak, to nawigacja zostanie zasłonięta. Mam u siebie podobne mocowanie i po założeniu torby (38l oxford) nawigacja jest niewidoczna. Niestety w takim przypadku trzeba poświęcić obrotomierz lub wyświetlacz i pomyśleć nad jakimś innym mocowaniem...
- gruber
- zadomowiony
- Imię: Jarosław
GPS
GPS włożony do mapnika(jeśli o to ci chodzi) jest umieszczony w poziomie i jest to moim zdaniem o wiele gorsze rozwiązanie, gdyż na te 2-3 swkundy, kiedy spogląda się na GPS w trakcje jazdy(spogląda się tak naprawdę na torbę-bak), tracisz na ten czas z oczu drogę. Natomiast jeśli jest on umieszczonu w miejscu wyświetlacza czy obrotomierza spoglądasz na niego kątem oka nie skupiając się przez ten czas tylko na nim jak jest to w przypadku, kiedy jest on w mapniku.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
zaden wyswietlacz LCD nie ma na tyle duzych katow widzenia zeby dalo sie z GPS'a w tej pozycji cokolwiek odczytac, pomijam sam fakt umieszczenia go pod przezroczysta warstwa mapnika w ktorej odbija sie mnostwo refleksow itp.adi610 pisze:a mapnik w torbie na bak się nie sprawdza ?
jest to karkolomne i niebezpieczne po prostu
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
potwierdzam - zamiast uchwytu wcześniej miałem GPS w mapniku - w słońcu nic nie było widać i stanowczo za nisko trzeba było spoglądać co stawało się niebezpiecznekris2k pisze:jest to karkołomne i niebezpieczne po prostu
Ja mam dużą dwuczęściową torbę Moto Detail - przy obu opcjach pojedynczo nie było problemu - widoczność bezproblemowa tylko trzeba było delikatnie cofnąć torbę, obu warstw naraz nie testowałem choć pewnie wtedy by już zasłoniły uchwytgruber pisze:Mam u siebie podobne mocowanie i po założeniu torby (38l oxford) nawigacja jest niewidoczna
rejoice o young man in thy youth
- możej
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Ja kupiłem mocowanie na nawigacje za 20zł i wyrwałem z niego rurkę giętką. Zostało mi same mocowanie i kulka z tyłu. Owinąłem ją taśmą izolacyjną, i wcisnąłem w miejsce zaślepki w głowkę ramy, na półce. Patent tymczasowy zniósł trasę w góry, nad morze i 2 x mazury
Tymczasowe rozwiązania są najlepsze
Przyznaję Wam jednak rację że przy torbie Oxford 38l nawigacji nie widać ani gdy siedzi ww. patencie, ani w mapniku
ale czego można wymagać od patentu za 20zł i 10 cm taśmy izolacyjnej 

Przyznaję Wam jednak rację że przy torbie Oxford 38l nawigacji nie widać ani gdy siedzi ww. patencie, ani w mapniku

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.