Tak sam pomalowałem moją maleńką
- lukaszolszowka1
- zadomowiony
- Imię: Łukasz
Tak sam pomalowałem moją maleńką
Daje lepsze zdjęcia 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- lukaszolszowka1
- zadomowiony
Na żywo wygląda lepiej bo to jest metalik na zdjęci tego nie widać.Damo 88 pisze:Ładnie ale Na Żywo wygląda tak samo
Nakładałeś lakier , Z jakim sprzętem walczyłeś , Opisz choć w małym stopniu co i Jak ...
Jak robiłem ...
Najpierw pospawałem połamane plastyki troszke uch było., później matowałem starą farme papierem 250 następnie umyłem odtłuściłem i pomalowałem podkładem <dosyć grubo> , po wyschnieciu podkładu papierem ściernym wodnym najpierw 500 a później 1500 musi być wszystko jak pupa niemowlęcia

- lukaszolszowka1
- zadomowiony
lukaszolszowka1, jestem właśnie w środku podobnych zabiegów i to co mnie zajmuje to [przygotowanie pomieszczenia do malowania. Można się bardzo napracować preparując elementy, a potem spaprać sprawę zapylonym pomieszczeniem. Czy przygotowałeś jakoś specjalnie miejsce? Odciąg, deszczownia, skrapianie ścian i podłogi? Może coś innego? Napisz jak sobie z tym radziłeś.
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Ładna,swoja też będe malował bo wreszcie chce mieć taką VFR która mi się podoba i ma wszystkie plastiki w jednym kolorze.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- lukaszolszowka1
- zadomowiony
No więc nic konkretnegoSOWA pisze:lukaszolszowka1, jestem właśnie w środku podobnych zabiegów i to co mnie zajmuje to [przygotowanie pomieszczenia do malowania. Można się bardzo napracować preparując elementy, a potem spaprać sprawę zapylonym pomieszczeniem. Czy przygotowałeś jakoś specjalnie miejsce? Odciąg, deszczownia, skrapianie ścian i podłogi? Może coś innego? Napisz jak sobie z tym radziłeś.
nsjpierw wydmuchałem cały garaż sprężonym powietrzem ściany sufit pozamiatałem i przed malowaniem zmoczyłem podłogę wodą, zrobiłęm sobie taki duśny stół żeby mieć gdzie położyć pomalowane elementy, miałem taki mały wentylator łazienkowy zamontowany na dworze do zwykłej rynny której końcówka była nad centrum malowania-daje jedynie to że nie ma siwo od farby i lakieru w garażu. Na stole położyłem grubą folie do malowania.
Każdy element malowałem trzymając go w ręce, prucz baku, miałem na początku poweiszone ale zle mi sie to robiło bo nie mogłem sobie odwracać tak jak mi sie podobało, Najważniejsze podczas malowania to to żeby nie dmuchać gdzieś na sufit i na ściany bo poźniej będziecie mieli syf, ważne jest też ciśnienie na wyjściu podają ze najlepiej malować na 4,7 bar ale konsultowałem sie z lakiernikiem który maluje już lata i doradził 2,5 do 3 bar
pamiętać o tym żeby przed każdym nakładaniem bazy czy lakieru na element dmuchnąć najpierw w gdzieś w powietrze bo na koncówke pistoletu zbiera zlatuje minimalna część farby i gdy odrazu fukniemy na element będą farfocle:/
Jak mieszać baze z rozpuszczalnikiem powiedzą wam tam gdzie kupicie lakiery w moim przypadku było
na 100% bazy 20% rozpuszczalnika czyli np 1l bazy 200ml rozpuszczalnika
na 100% klarlacku 30% utwardzacza .
Nic tylko malować.
sorry za ort
- lukaszolszowka1
- zadomowiony