WYDECH DO VFR 800 '04

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

WYDECH DO VFR 800 '04

Post autor: msound » wt 17 mar 2009, 17:06

Panowie chciałbym zmienić wydechy w swojej VFR V-TEC. Gdzie tego szukać? Na naszym pospolitym alledrogo.pl nic nie ma... Może znacie jakieś patenty na modyfikację seryjnego? Jak to zrobić? Jaki wydech najlepiej kupić i jakie są przybliżone koszta takiej operacji?

Dzięki za pomoc..

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 17 mar 2009, 17:16

KILK
moim zdaniem najładniej wyglądają wydechy seryjne, jeżeli chodzi o inne daj znać coś Ci poszukam

Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: msound » wt 17 mar 2009, 18:32

adi610 pisze:KILK
moim zdaniem najładniej wyglądają wydechy seryjne, jeżeli chodzi o inne daj znać coś Ci poszukam
Sorki, za słabo przejżałem forum :(

Jeśli może coś załatwić lub masz jakies propozycje to chetnie rozważę ;]

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 17 mar 2009, 19:01

Leo Vince ok 2500 zł

Obrazek

BOSS ok 3600

Obrazek

sebcio
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: sebcio » wt 17 mar 2009, 19:38

Jak by byl dostepny Leo do Rc 46 to bym go mial bo pieknie brzmi w vfr :sad: Psluchaj tego jak brzmi http://www.youtube.com/watch?v=06mhHNme71c . cena tez nie zaporowa jak za dwa wydechy.

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » wt 17 mar 2009, 19:50

Te Leo gadają zarąbiście :smile:
Jacek M.

Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: msound » wt 17 mar 2009, 22:25

Kurcze myślałem że to troche mniejsze koszta :/

Chyba jednak zdecyduje się na zakup oryginalnych, używanych końcówek i wypruje z nich bebechy. Wyjdzie taniej a z tego co chłopaki piszą tutaj: viewtopic.php?t=4298&postdays=0&postorder=asc&start=0 to nie będzie wcale gorzej...

A w UK znalazlem:

http://cgi.ebay.co.uk/Honda-VFR-800-VTE ... 240%3A1318

Pewnie brzmią fajnie ale za to wyglądają kiepsko, moim zdaniem wogule nie pasuje to do VFR...

Awatar użytkownika
Szozdul
pisarz
pisarz
Imię: Maciek

Post autor: Szozdul » śr 18 mar 2009, 10:12

msound widze ze jestes z Legionowa, jak nie bedzie padac w weekend i miałbys ochote to moge do Ciebie podjechac to zobaczysz a raczej usłyszysz jak chodzi wypruty wydech w vtecu i jakbyś sie decydował to zawsze cos pomoge :)

Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: msound » śr 18 mar 2009, 11:35

Szozdul pisze:msound widze ze jestes z Legionowa, jak nie bedzie padac w weekend i miałbys ochote to moge do Ciebie podjechac to zobaczysz a raczej usłyszysz jak chodzi wypruty wydech w vtecu i jakbyś sie decydował to zawsze cos pomoge :)
W takm wypadku zapraszam do siebie. Tak sie składa że dysponuje dużym warsztatem ślusarskim :) Posiadam migomaty, tokarnie, frezarki itd. więc przeróbka vfrki u mnie to nie problem, kwestia tylko jak to dobrze zrobić i żeby nic nie popsuć - bo niestety o wydechach wiem tyle co z forum ;)

PS: Dokładnie jestem z Wieliszewa, koło Legionowa - więc może sobie polecieć przez Nowy Dwór, przyjemniejsza trasa.

Awatar użytkownika
enoel
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: enoel » śr 18 mar 2009, 13:01

msound ja jakieś 3 miesiace temu kupiłem z netu twobrothers-y w idealnym stanie. Jak szukałem często napotykałem na ebay-u używane leovince lub devil-e w cenach 1200 - 1500 zł ale zawsze srebrne a ja chciałem w karbonie ze wzgledu na kolor sprzęta.

Obecnie mam je juz zamontowane na moto i jak dla mnie dzwiek jest zaje..........ty, tzn nie są bardzo głośne ale za to basowe wiec bardzo fajnie oddają charakter v-ki. Jestem z Wawy wiec zawsze można sie umówić jak byś chciał zobaczyć/posłuchać.

A wyglądają tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: msound » śr 18 mar 2009, 13:28

enoel pisze:msound ja jakieś 3 miesiace temu kupiłem z netu twobrothers-y w idealnym stanie. Jak szukałem często napotykałem na ebay-u używane leovince lub devil-e w cenach 1200 - 1500 zł ale zawsze srebrne a ja chciałem w karbonie ze wzgledu na kolor sprzęta.

Obecnie mam je juz zamontowane na moto i jak dla mnie dzwiek jest zaje..........ty, tzn nie są bardzo głośne ale za to basowe wiec bardzo fajnie oddają charakter v-ki. Jestem z Wawy wiec zawsze można sie umówić jak byś chciał zobaczyć/posłuchać.

A wyglądają tak:

Staaary, na twojej maszynie wyglądają kozacko. Pełne uznanie. Moja niestety srebrna. Możemy się umówić u mnie wszyscy w weekend, jest gdzie polatać a i wydeszków sobie posłuchamy hehe. Jak coś to zapraszam. Zobaczymy tylko jak a pogoda będzie - narazie ten weekend nie zapowiada się optymistycznie :(

Tak wygląda mój sprzęcik:

Obrazek

Obrazek

...i raczej ciezko mi jakos przypasowac do tego karbonowy wydech.. Najlepiej polerowany i najlepiej trójkątny. Ile wyplułeś za te twobrothers ?
Ala ma kota.
Kot ma kanarka.
Kanarek zap... na VFR.

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » śr 18 mar 2009, 13:56

enoel pisze:Jestem z Wawy wiec zawsze można sie umówić jak byś chciał zobaczyć/posłuchać.
Ja również chętnie zobaczę/usłyszę Vitka na 2B.
Kolega z Ursynowa, więc niedaleko. Niech tylko cieplej się zrobi.

Awatar użytkownika
Szozdul
pisarz
pisarz
Imię: Maciek

Post autor: Szozdul » śr 18 mar 2009, 14:39

To musimy koniecznie spotkać się wszyscy, sam wcześniej rozglądałem się za two brothersami lub leo ale wygląd wogóle mi się nie podobał. Ciekawe jaka róznica wypruty oryginał a akcesoryjny wydech!

Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: msound » śr 18 mar 2009, 14:44

Szozdul pisze:To musimy koniecznie spotkać się wszyscy, sam wcześniej rozglądałem się za two brothersami lub leo ale wygląd wogóle mi się nie podobał. Ciekawe jaka róznica wypruty oryginał a akcesoryjny wydech!
No to mówie, wpadajcie do mnie w weekend, u mnie ładna okolica hehe :D
Ala ma kota.
Kot ma kanarka.
Kanarek zap... na VFR.

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » śr 18 mar 2009, 15:34

EHHH ... Czy wszystkie Vitki muszą byc z W-wy... cholera :D Bo ja ot tak na weekend do stolicy sobie nie wpadne... ;) :D (700km w obie strony) zeby posluchać wydechów... :D ... a chcialbym... :twisted: :D
Zdajcie relacje co i jak po ogledzinach i porównaniach... bede wdzieczny :)

ODPOWIEDZ