Zmiana zadupka w rc36 na rc46
-
- zadomowiony
- Kontakt:
Zmiana zadupka w rc36 na rc46
Tak sobie ostatnio wymyslilem ze moze zmienic zadupek. rc36 wizualni jako calosc nie jest ,,stara" ale zadupek i lampa juz troche zostaje w tyle. Trzeba by bylo jakos sklecic 2 do kupy tylko zastanawiam sie jak wymiary stelazy no i czy siedzenie bedzie pasowalo. Ma ktos mozliwosc porownac na zywca czy to da rade? A co wogole sadzicie o takim zabiegu 

- alternatom
- pisarz
- Imię: tomek
- Kontakt:
Jeśli aż tak ci smutno,że nikt nie pisze w tym temacie to cię poratuję . Pytasz
Odpowiadam :do doopy z takimi zabiegami.
,jak się starzeć to z godnością. A jak ci się stara doopa opatrzyła to zmień na nowszy model a nie twórz stylistycznego mutanta.Oryginalna z biegiem lat stanie się ciekawym klasykiem a przeróba pośmiewiskiem.
Ale to tylko moje skromne zdanie które chciałeś poznać,zrobisz jak zechcesz.

chudy pisze:co wogole sadzicie o takim zabiegu
Odpowiadam :do doopy z takimi zabiegami.

Ale to tylko moje skromne zdanie które chciałeś poznać,zrobisz jak zechcesz.

- miąchal
- Kontakt:
Kolega chyba myśli że to będzie plug&play - przełożymy i jeździmy... - to niestety nie.
Dużo rzeźby i sporo czasu na spasowanie tego wszystkiego tak jak być powinno.
Przeróbki kilkukrotne są nieuniknione - efekt - dyskusyjny - ale każde nieseryjne moto ma coś w sobie i jest trudniejsze do sprzedaży.
Ja mam zadupek od gsxr-a k4 w całości zrobiony od nowa w rc36 II - wygląda dobrze:D
Czy z II do I ?? - trzeba zmierzyć rozstaw mocowań w ramie- jak się zgadzają to 4 śruby, popołudnie i po sprawie...
Kto raz stworzy coś od podstaw - ten zrozumie ile czasu i weny to wymaga
Powodzenia
Dużo rzeźby i sporo czasu na spasowanie tego wszystkiego tak jak być powinno.
Przeróbki kilkukrotne są nieuniknione - efekt - dyskusyjny - ale każde nieseryjne moto ma coś w sobie i jest trudniejsze do sprzedaży.
Ja mam zadupek od gsxr-a k4 w całości zrobiony od nowa w rc36 II - wygląda dobrze:D
Czy z II do I ?? - trzeba zmierzyć rozstaw mocowań w ramie- jak się zgadzają to 4 śruby, popołudnie i po sprawie...
Kto raz stworzy coś od podstaw - ten zrozumie ile czasu i weny to wymaga

Powodzenia

Temat przerabiałem kiedyś na czyjeś życzenie. Nie jest letko.
Ale najlepsze co można zrobić moim skromnym to przytulić się do opinii:
Zostań przy oryginale.
Ale najlepsze co można zrobić moim skromnym to przytulić się do opinii:
Ja też dosiadam 36II i się tego nie wstydzę, nie zakładam jej lampy od Junaka i szyberdachu od VW.alternatom pisze:do doopy z takimi zabiegami.,jak się starzeć to z godnością. A jak ci się stara doopa opatrzyła to zmień na nowszy model a nie twórz stylistycznego mutanta.Oryginalna z biegiem lat stanie się ciekawym klasykiem a przeróba pośmiewiskiem.
Zostań przy oryginale.