Panowie mój dobry ziomuś takie cuda robi. Widziałem na lajfie. Zwala z nóg. polecam
http://otomoto.pl/honda-cbr-mega-bi-xenon-M2806163.html
Xenony w motorze
- Doozer
- bywalec
- Imię: Sylwester
- województwo: zachodniopomorskie
Xenony w motorze
Życie to wyścig. Wszystko co jest przedtem i po - jest tylko oczekiwaniem...
Steve McQueen
Steve McQueen
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: Xenony w motorze
Zwala z nóg - zapewne tych jadących z przeciwka
Było kilka tematów o xenonach w motocyklu i nikt szczególnie zadowolony nie był.

Było kilka tematów o xenonach w motocyklu i nikt szczególnie zadowolony nie był.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- _olhav_
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Poza tym trzeba pamiętać, że posiadanie reflektora o żarnikach ksenonowych wymaga układu poziomowania świateł oraz spryskiwaczy - tak przynajmniej jest jeśli chodzi o samochody ale wątpię aby można było w motocyklu legalnie zmienić żarówki na żarniki ksenonowe bez dalszej ingerencji. Ja kupiłem żarówki X-treme Vision Philips'a i jestem zadowolony. Ksenonem to to nie jest ale wygląda dużo ładniej.
"różnica pomiędzy teorią a praktyką jest taka, że w teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią a praktyką a w praktyce jest"
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
jesli producent nie wyposażył motocykla w przekaźnik sterujący światłami, to polecam pierw go sobie założyć i sprawdzić, jak wtedy świecą światła, a następnie kombinować z żarówkami. Oczywiście odpowiednimi do klosza.
Zwłaszcza dotyczy to starszych sprzętów.
Zwłaszcza dotyczy to starszych sprzętów.
- _olhav_
- Imię: Tomek
Nie ma z tym problemu, przynajmniej u mnie. Te philipsy to H7, po przestudiowaniu ich specyfikacji wychodzi, że jeżeli gdziekolwiek były zainstalowane oryginalnie H7-ki to można zamienić bez problemu. X-treme podczas pracy są trochę cieplejsze ale dosłownie o kilka procent więc nie ma to wpływu. Różnią się też charakterystyki poboru prądu ale nieznacznie. Najgroźniejsze w takich wypadkach jest kupienie żarówki/żarnika która/y może przypalić/zmatowić/zeszklić reflektor od wewnątrz lub przeciążać układ zasilania. Ja "zaryzykowałem", gdyby coś z nimi było nie halo to napiszę.
"różnica pomiędzy teorią a praktyką jest taka, że w teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią a praktyką a w praktyce jest"
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Ksenon jak najbardziej. Jak spalą mi się moje żarówki to następne będą ksenony.