Tlumik

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Tlumik

Post autor: Fabiq » wt 22 maja 2007, 10:01

mam warunki dorobienia sobie tlumika prawie zupelnie za free :)
dylemat mam taki czym ten tlumik w srodku wygluszyc zeby sie nie wypalilo ani tez nie wyplulo podczas jazdy, macie pomysl czego uzyc do wygluszenia? myslalem o wacie szklanej??
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » wt 22 maja 2007, 13:19

To właśnie powinna być nie tyle wata co mata szklana ale odpowiednio przytrzymywana siatką pomiędzy przelotem a ścianka zewnętrzną. Ponieważ nie widziąłem siatki ze stali nierdzewnej to czy nie powinna to być gruba siatka miedziana?
A może blacha mocno perforowana ze stali nierdzewnej.
A tak apropos sam robisz czy u kogoś?

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » wt 22 maja 2007, 17:00

Jeśli chodzi o blachę czy rórę do środka to łatwo mozna nawiercić otwory w blasze i po zawodach. ja mam siatkę wewnątrz tlumika i jest git. Fabiq w Olsztynie na metalowej chyba jak dobrze pamietam jest sklep z kwasówkami. Tam mają nawet siatkenierdzewną z dziurami jakie chcesz: kółka, kwadraty itp.

[ Dodano: 2007-05-22, 17:01 ]
a do środka wełna i lux. W tłumikach to właśnie pakują do środka 8)
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pn 28 maja 2007, 20:46

to bedzie moj drugi eksperyment i calkowicie wlasny projekt jesli chodzi o tlumiki, generalnie ma to byc ladne i walic basem, musze przygotowac projekt techniczny i dac jednemu z moich klubowych kolegow ktory mi to wszystko ladnie wyspawa i dotnie laserowo co trzeba w kwasowie, na koniec niose to do jeszcze innego grupowego kolegi ktory mi na nim wygraweruje piekny napisik

wstepnie tlumik bedzie tak samo gruby jak oryginal jednak nieco krotszy ( lubie strzelac z tlumika a czym bedzie krotszy tym bedzie lepiej walic ogniem :) ) , mocowanie pozostawie bez zmian, zakonczony bedzie dwiema rurkami

do srodka chce dac troche wytlumienia przez co dzwiek powinien byc glebszy i nizszy

ostatnio robilismy tlumik do Romkowej Kawasaki zx6r i wytlumilismy tlumik tylko czesciowo wata szklana, jednak nie byl to dobry pomysl bo Zuza sie dopadla do Romka golarki , wykrecila kilka razy odcine i cale wytlumienie wraz z plomieniami wystrzelilo ze srodka, w sumie byl niezly ubaw :P
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

ODPOWIEDZ