wreszcie zaprowadziłem swoją ukochaną do stanu o jakim marzyłem

kufer ze stelażem kappa, szyba turystyczna i ... licznik biegów, bo te nasze serduszko V4 bardzo często wywoływało u mnie poczucie braku 7 biegu

po przeszukaniu internetu, znalezieniu ciekawego materiału na zagramanicznej stronie o elektronice i znalezieniu indicatora na ebay - koszt 30 $ w tym wysyłka - czyli na naszą SILNĄ walutę wyszło niecałe 90 zł

mój indicator oparty jest na czujnikach HALLA, czyli podają sygnał po tym jak "odczują" pole magnetyczne.
Do montażu wykorzystałem płytkę z listu firmy ... nie będę reklamował, ale nie naszego monopolisty

Zamontowanie wymagało troszkę dokładnej roboty z suwmiarką, trzeba było wykorzystać górną śrubę pokrywy pompy wody do mocowania płytki z sensorami oraz śruby przy dźwigni do podstawki i magnesu.
Wszystko działa elegancko, bardzo szybko, działa na postoju, na luzie, pod włączeniu zapłonu...
Cała sztuka to takie rozmieszczenie sensorów, aby tylko prawidłowe zapięcie biegu powodowało podanie sygnału do wyświetlacza.
Powiem jeszcze, że ten wyświetlacz posiada funkcje ściemniania w zależności od oświetlenia.
Montaż - banalnie prosty dla osoby która umie czytać schematy elektryczne i posługiwać się lutownicą

Efekty na poniższych zdjęciach