Witam,
muszę zmienić sobie tarcze prędkościomierza ponieważ posiadam angola i licznik jest w milach, co prawda posiada on małe cyferki kilometrów ale w nocy one są nie podświetlone i ich nie widać.
znalazłem na allegro takie tracze
http://www.aukcjoner.pl/gallery/0041212 ... honda.html
i teraz mam pytanie bo albo się mi tylko wydaje albo różnią się one od oryginałów tzn. podziałka się nie zgadza czyli będzie oszukiwać
jak Wam się wydaje czy mam racje czy tylko moje złudzenie?
zmiana tarczy prędkościomierza
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Pozycja nr 25 jest robiona na moje zamówienie według podesłanego projektu 
Osobiście nie byłem zbyt zadowolony z tych tarcz, trącały domową robotą
Światło przez nie średnio prześwitywało i nocą ciężko było odczytać cyfry
Zdecydowanie bardziej polecam tarcze Indiglo - u mnie wygląda to jak poniżej na zdjęciu - cena wyższa ale efekt.... zajebiaszczy!
www.moman.pl

Osobiście nie byłem zbyt zadowolony z tych tarcz, trącały domową robotą
Światło przez nie średnio prześwitywało i nocą ciężko było odczytać cyfry
Zdecydowanie bardziej polecam tarcze Indiglo - u mnie wygląda to jak poniżej na zdjęciu - cena wyższa ale efekt.... zajebiaszczy!
www.moman.pl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rejoice o young man in thy youth
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
no wrażenie na mnie zegary zrobiły
skoro te tarcze to Twoja robota to mam kilka pytań:
1. czy nie było przekłamania na kreskach, wydaje mi się że są za duże odległości między kreskami co składa się na przekłamanie prędkości,
2. jakie miałeś podświetlenie zegarów,oryginalne białe światło i biała tarcza pewnie się zlewa i można by pokombinować zmianą podświetlania ewentualnie zrobić jak w Indigo podświetlić folią,
3.czy może uchował Ci się skan zegarów, nie chce swoich wymontowywać żeby zrobić skan,
1. czy nie było przekłamania na kreskach, wydaje mi się że są za duże odległości między kreskami co składa się na przekłamanie prędkości,
2. jakie miałeś podświetlenie zegarów,oryginalne białe światło i biała tarcza pewnie się zlewa i można by pokombinować zmianą podświetlania ewentualnie zrobić jak w Indigo podświetlić folią,
3.czy może uchował Ci się skan zegarów, nie chce swoich wymontowywać żeby zrobić skan,
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
1.Skala jest taka samabrylek22 pisze:no wrażenie na mnie zegary zrobiły
2.Oryginalne - wg mnie było za słabo widoczne (ich tarcze są od spodu podklejone na czerwono zwykłą taśmą klejącą)
3.poniżej - jak chcesz oryginalny plik odezwij się na PW
PS - tarcze nie są moją robotą - ja tylko dałem wytyczne do mojego modelu (wtedy nie mieli wzoru tego logo VFR)
Przeglądając teraz historię mailową z max-tuning przypomniałem sobie, że mnie po zakupie olali - zgłosiłem reklamację co do wykonania - uważaj na nich. Przed zakupem pełna dyspozycyjność - po zakupie, żadnej odpowiedzi na 4 maile pomimo upomnień...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rejoice o young man in thy youth
- Heno
- zadomowiony
- Imię: Henryk
- województwo: pomorskie
Mam takie tarcze z allegro,jest to co prawda trochę tandetnie wykonane ale po zamontowaniu całkiem dobrze to wygląda, jestem na razie zadowolony,po zakupie tarcz trzeba samemu nakleić zieloną folie witrażową bo tak jak oni przyklejają to prześwituje trochę białe,oni naklejają tylko paski zielone a najlepiej na całość nakleić,i jest błąd skala jest 260 i kreska a powinno być 280 km,ale prędkość się zgadza.
Uważaj na drodze, bo inni chcą ci zrobić krzywdę.
- mick63
- zadomowiony
Ja również posiadam takie tarcze w 800Fi i wg mnie jest to dobry kompromis jakosci do ceny bo nie mozna wymagac cudów za niewiele ponad 40 zł. Mogę powiedzieć że jestem nawet zadowolony, z tego co pamiętam to jest to wykonane w ten sposób że na materiał, chyba plexi o odpowiednim kolorze naklejona jest folia z wyciętymi elementami, jedynie czerwona skala jest wykonana za pomocą kawałka czerwonej folii przyklejonej z tyłu. Jedyne co mi sie za bardzo nie podoba to nierównomierne podświetlenie ( oryginale mają cieniowanie z tyłu które eleminuje ten efekt), ale ogólnie jest ok.