Tylny błotochron :)
- goman
- pisarz
- Imię: Tomek
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
jakby kto szukał przedniego to znalazłem takie coś
http://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcy ... prod/54187
http://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcy ... prod/54187
-
- bywalec
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Niedawno nabyłem drogą kupna hugger do mojego v-teca w plastbike.
Dziś w końcu znalazłem chwilę na zamocowanie tego wynalazku i... nie pasuje.
Dostałem od producenta jedną fotę z uproszczoną instrukcją ale za cholerę nie pomaga.
Czy ktoś jest już po doświadczeniu montowania takiego błotnika?
Zamawiałem wyraźnie element do v-teca, dostałem fotę z zamontowanym takim błotnikiem właśnie do v-teca. Tyle że mój nie pasuje....
Jakieś rady?
Dziś w końcu znalazłem chwilę na zamocowanie tego wynalazku i... nie pasuje.
Dostałem od producenta jedną fotę z uproszczoną instrukcją ale za cholerę nie pomaga.
Czy ktoś jest już po doświadczeniu montowania takiego błotnika?
Zamawiałem wyraźnie element do v-teca, dostałem fotę z zamontowanym takim błotnikiem właśnie do v-teca. Tyle że mój nie pasuje....
Jakieś rady?
- michał RC 46
- pisarz
- województwo: lubelskie
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
A to błąd, mam taki wynalazek u siebie od samego początku, fakt, że nie firmy plastbike.michał RC 46 pisze:Ja tam od takich wynalazków stronie z daleka, może i fajnie to wygląda ale tego się nie da idealnie dopasować albo i w ogóle nie pasuje
Co do funkcjonalności i wyglądu wypowiadał się nie będę bo już zostało to opisane.
Natomiast co do montażu nie widzę żadnego problemu nie wspomnę o tym, że nie rozumiem stwierdzenia "dopasować" ja mam huggera do swojego modelu VFRy i pasi jak oryginał, nie trzeba nic kombinować.
-
- bywalec
Sprawa wygląda następująco:
1) błotnik pasuje wcięciem do wachacza, i teoretycznie ładnie leży, tyle że element nad osłoną łańcucha strasznie odstaje - (zdjęcie nr 1 - z luźnym wachaczem
)
2) po przymiarce do mojego moto też widać że ta osłona odstaje - jest za wysoko (zdjęcie nr 2), oraz zbyt wystaje poza obrys (zdjęcie nr 3)
3) jeżeli mierzę tak by pasowało na osłonę łańcucha to niestety trochę przeszkadza koło
Tak czy inaczej nie pasi.
Dla porównania z bydle solo na zdjęciu 4.
1) błotnik pasuje wcięciem do wachacza, i teoretycznie ładnie leży, tyle że element nad osłoną łańcucha strasznie odstaje - (zdjęcie nr 1 - z luźnym wachaczem

2) po przymiarce do mojego moto też widać że ta osłona odstaje - jest za wysoko (zdjęcie nr 2), oraz zbyt wystaje poza obrys (zdjęcie nr 3)
3) jeżeli mierzę tak by pasowało na osłonę łańcucha to niestety trochę przeszkadza koło

Tak czy inaczej nie pasi.
Dla porównania z bydle solo na zdjęciu 4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Własnie zamontowałem u siebie huggera. Przed kupnem tez zastanawialem sie, ktory kupic, bo z tego co sie zorientowałem są do wyboru dwa typy, czyli nakladany na oryginalna osłone łancucha, badz hugger z wlasna oslona łancucha. W koncu wybralem ten drugi i wydaje mi się, ze byl to wybor sluszny, bo wszystko pasi bez problemu. A bylem bliski zakupu wlasnie takiego huggera nakladanego na oryginalna oslone lancucha, ale wlasnie raz, ze sie obawialem, czy oby to bedzie pasic i po drugie wg mnie glupio wyglada karbonowy hugger na czarnej, plastikowej oslonie lancucha... Myśle, ze bezpieczniej jest kupic huggera z wlasna oslona lancucha, bo nie ma problemu z jego montazem, ale fakt, ze taki hugger jest drozszy...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))