pod koniec zeszłego sezonu synchro według wskazań kikiego.ps ja mam wtrysk mie gaznikiKOWAL ziom pisze:coś jest nie hallo w takim razie, przy takim lataniu schodzę do 5, albo i mniej. może gaźniki nie wyregulowane?kubatron2 pisze:ja mam 1998 dzis wybróbowałem ten sposób krecenia do max 5500 spaanie wyszło 6.43 litra
Spalanie na poziomie 6,4 - 6,6 mam kiedy latam razem z żoną, tankbagiem i kufrem 48l przelotowa między 160-180.
Ograniczyć spalanie
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
Re: Ograniczyć spalanie
- bartpa
- zadomowiony
- Imię: bartek
- Kontakt:
''podstawa niskiego spalania jest szybkie osiagniecie predkosci podroznej
czyli mocno krecimy do 4,5- 5,5tys(wychylenie manety 1/2do 3/4) a pozniej najlepiej w przedziale 80-110 czyli mniej wiecej 3500 do 4500
taka technika jestem w stanie zrobic 4,1-4,3" (goly motor ze mna)
moja wtrysk 2001 mam ja od 21000 tys teraz ma 75000tys
ps
wiara jest najczesciej wtedy gdy czegos brakuje, kiedys ludzie wierzyli ze ziemia jest plaska bo brakowalo im wiedzy a w tym wypadku wg mnie kluczowa jest kwiestia wiedzy i umiejetnosci
czyli mocno krecimy do 4,5- 5,5tys(wychylenie manety 1/2do 3/4) a pozniej najlepiej w przedziale 80-110 czyli mniej wiecej 3500 do 4500
taka technika jestem w stanie zrobic 4,1-4,3" (goly motor ze mna)
moja wtrysk 2001 mam ja od 21000 tys teraz ma 75000tys
ps
wiara jest najczesciej wtedy gdy czegos brakuje, kiedys ludzie wierzyli ze ziemia jest plaska bo brakowalo im wiedzy a w tym wypadku wg mnie kluczowa jest kwiestia wiedzy i umiejetnosci
- kubatron2
- klepacz
bartpa cos w tym moze byc bo pomimo juz zgoła 15 lat na 2 kółkach nigdy człowiek nie patrzył na ta ekonomike z takich czy innych powodów wazny był fun i radosc z posiadanego motocyka.a z czase gdy jezdzi sie coraz wiecej dalej a i ceny paliwa po jajach nie pieszczą
ten aspekt robi sie coraz wazniejszy.ale dochodzac do sedna sprawy jak sam dobrze wiesz u nas w okolicy ciezko jest znalesc jakis ,,poligon doswiadczalny,, prócz umeczonej a4
do podreperowania swoich umiejetnosci.ale z miła checia spotkał bym sie z toba jesli mógł bys mi przekazac kilka przydatnych wzkazówek.wiedza nie boli 

- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ot co. Tym mniejsze spalanie im, między innymi, mniej obrotów wału korbowego na 100 km.kubatron2 pisze:podstawa niskiego spalania jest szybkie osiągniecie prędkości podróżnej
- Bury
- klepacz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
Arnold myslałem że Ty masz cudo ale widze że kolega KOWAL ziom ma jeszcze lepsze cudeńko hehe i komu teraz pali mniej??? jak by ktoryś z was co wam tak mało pali miał mnie gdzieś podrzucić za wache wtedy by wyszło ile musze wam dać na wache i ciekaw jestem czy byloby to 5-6 litrow na sto haha pewnie pojechalibyście z płaczem ze trzeba bedzie za swoje dolać co???
VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- bartpa
- zadomowiony
- Imię: bartek
- Kontakt:
jasne mozemy kiedys wyskoczyc na jakas trasekubatron2 pisze:bartpa cos w tym moze byc bo pomimo juz zgoła 15 lat na 2 kółkach nigdy człowiek nie patrzył na ta ekonomike z takich czy innych powodów wazny był fun i radosc z posiadanego motocyka.a z czase gdy jezdzi sie coraz wiecej dalej a i ceny paliwa po jajach nie pieszcząten aspekt robi sie coraz wazniejszy.ale dochodzac do sedna sprawy jak sam dobrze wiesz u nas w okolicy ciezko jest znalesc jakis ,,poligon doswiadczalny,, prócz umeczonej a4
do podreperowania swoich umiejetnosci.ale z miła checia spotkał bym sie z toba jesli mógł bys mi przekazac kilka przydatnych wzkazówek.wiedza nie boli
nie bylem jeszcze w tym roku okolicach jesenika , sumperka, pradziada a bardzo lubie tamte okolice

sa chyba lepsze miejsca do "spamowania"bury75tcz pisze:Arnold myslałem że Ty masz cudo ale widze że kolega KOWAL ziom ma jeszcze lepsze cudeńko hehe i komu teraz pali mniej??? jak by ktoryś z was co wam tak mało pali miał mnie gdzieś podrzucić za wache wtedy by wyszło ile musze wam dać na wache i ciekaw jestem czy byloby to 5-6 litrow na sto haha pewnie pojechalibyście z płaczem ze trzeba bedzie za swoje dolać co???

- Bury
- klepacz
nie kręć tak mocno bo sobie kuku zrobisz,ten jeszcze bardziej wyskoczył.już tutaj naprawdę nie zajrzę b to już żenada się robi żal.plbartpa pisze:czyli mocno krecimy do 4,5- 5,5tys
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Bury
- klepacz
i ja bym z Tobą pojechał ale nie wiem czy nadążę bo ja aż tak mocno nie kręcę... boje się
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Znalazłem jakieś stare moje statystki i spalanie po mieście miałem 7,46. Szukam jeszcze statystyk z Bieszczad, jak znajdę to zaktualizuję wpis.
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Już nie mogę edytować postu. Muszę sprostować. Najniższe spalanie na Bieszczadach miałem 5,68 l/100 km, a najwyższe 6,09. Średnie z tej wycieczki było 5,87 l/100 km. Ogólne, średnie spalanie z całego mojego sezonu 2011 to 6,93 l/100 km.
- kubatron2
- klepacz
niej jest 
czyli wychodzi na to ze moja fifka wcale taka zawariowanaArnold pisze:Już nie mogę edytować postu. Muszę sprostować. Najniższe spalanie na Bieszczadach miałem 5,68 l/100 km, a najwyższe 6,09. Średnie z tej wycieczki było 5,87 l/100 km. Ogólne, średnie spalanie z całego mojego sezonu 2011 to 6,93 l/100 km.

-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Uffff...no, ale ile trzeba było Ci to tłumaczyćkubatron2 pisze:.... czyli wychodzi na to ze moja fifka wcale taka zawariowana niej jest

Adam
- KOWAL ziom
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
MEA CULPA - zmęczenie robi swojeArnold pisze:KOWAL ziom pisze:może gaźniki nie wyregulowane?![]()
![]()
![]()
To może te GAŹNIKI tak obniżają spalanie? Ja w moim mam wtrysk.
Też się sporo nad tym zastanawiam. Tak jak piszesz, to jest kwestia stylu jazdy (umieniabury75tcz pisze:hehe dobre dobre,podziwiam was ze umiecie tak jezdzic. nie wierze...

Dla ciekawostki, na jakieś 100 km zamieniłem się z ziomkiem na vtx 1300. Nie żałowałem sobie. Osiągnięte spalanie wyszło poniżej 6, z czego część baku jechał kumpel. Jego standard to ok 8...
Krzyki krzepną w zastygłej perle, gdy on powstaje z bolesnego uśpienia...
- KOWAL ziom
- bywalec
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
i tutaj wychodzi podstawowa nieznajomość, chyba to będzie fizyka (spalanie chwilowe itp.). Kolego sympatyczny, do tych 5,5tyś możesz dochodzić momentalnie, albo pół roku, jak Ci się żywnie podoba. Słowo "mocno" użyte w tej wypowiedzi miało znaczyć sposób odkręcania manety. Odkręcasz na maxa i zmiana, odkręcasz i zmiana.. itd...bury75tcz pisze:nie kręć tak mocno bo sobie kuku zrobisz,ten jeszcze bardziej wyskoczył.już tutaj naprawdę nie zajrzę b to już żenada się robi żal.plbartpa pisze:czyli mocno krecimy do 4,5- 5,5tys
Krzyki krzepną w zastygłej perle, gdy on powstaje z bolesnego uśpienia...