Ograniczyć spalanie
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Re: Ograniczyć spalanie
Qrwa, dziesięć litrów moja wzięła w Poznaniu na torze-linka gazu trzeszczała! Przy spokojnej jeździe pali 5 litrów, jeżdżąc dynamicznie 6 i chyba kiedyś zdarzyło mi się tę szóstkę trochę przekroczyć... Chciałbym poznać styl jazdy tych którym fałeferka pali 7, 8 a nawet 10 litrów, bo wyobrazić sobie tego nie potrafię...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Kręcą się wkoło komina, bo nie wierzę, że gdzieś dalej się zaciągają.olo pisze:....Chciałbym poznać styl jazdy tych którym fałeferka pali 7, 8 a nawet 10 litrów, bo wyobrazić sobie tego nie potrafię...
Adam
- FernandoT
- pisarz
- województwo: lubuskie
w sumie jeżdżę na dwóch kółkach odkąd pamięcią sięgam i coś w tym jest że jak ktoś Cię pyta na stacji o motocykl to głównie padają dwa pytania: jaka pojemność i ile pali.. i powiem szczerze że nigdy nie wiedziałem ile mój motocykl pali.. bo mnie to nie interesuje..wiem ile pali mi samochód jak jadę na pusto załadowany z przyczepą bez itd ale na dwóch kółkach jeżdżę dla frajdy i tankuje jak mi się rezerwa zapali a nie wyobrażam sobie jazdy z wlepianiem wzroku na obroty czy aby za dużo nie weźmie;)
WSK M21W2 1972, KTM LC 4
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
Kręcą się wkoło komina, bo nie wierzę, że gdzieś dalej się zaciągają.w zeszłym roku zrobiłem 12 tys to mysle ze az tak zle nie ma i raczej po osw.nie latam duzo raczej zagladamy do sasiadów słowacja czechy.na dalsze wycieczki nie ma tak czasu a i z funduszami az tak dobrze nie ma.Kolega_PL pisze:olo pisze:....Chciałbym poznać styl jazdy tych którym fałeferka pali 7, 8 a nawet 10 litrów, bo wyobrazić sobie tego nie potrafię...
-
- pisarz
Ale przecież nikt o tym tutaj nie pisze. Ale czasami warto zwrócić uwagę na zwiększone spalanie, bo to może oznaczać jakąś usterkę. I nikt tu nikogo nie namawia ani nawet nie proponuje spoglądania na obrotomierz. Nad interpretujesz.FernandoT pisze:.... nie wyobrażam sobie jazdy z wlepianiem wzroku na obroty czy aby za dużo nie weźmie;)
Adam
-
- pisarz
No coś nie dziwię siękubatron2 pisze:... i z funduszami az tak dobrze nie ma.

No widzisz, zgadłemkubatron2 pisze:...na dalsze wycieczki nie ma tak czasu a i z funduszami az tak dobrze nie ma.

Inaczej Kuba jedzie się 200-300 km ,a inaczej jak masz w planach 1000km i więcej i w dodatku po takich krajach, gdzie policja wystawia mandaty w euro i jeździ nieoznakowanymi porszakami. Jak dla mnie przelotowa 140-160 wówczas jest wystarczająca i moja RC46 z 99 paliła wtedy mniej niż 6 litrów. Na baku można przejechać 300-340 km.
Adam
- kubatron2
- klepacz
dobra juz wszyscy wiem ze mamy same .j.b.n. moto do oddania na zlom pala w ch...j* my jezdzimy po placu przed domem nie potrafimy wogóle prwadzic motocykla ,ty masz super moto pali tylko powietrze nawet jak idziesz pojezdzic na chwile to jedziesz na madagaskar pieniedzy masz od ch...j* robisz w sezonie 800000000000 km
- FernandoT
- pisarz
w porządku. zwracam honor:)Kolega_PL pisze:Ale przecież nikt o tym tutaj nie pisze. Ale czasami warto zwrócić uwagę na zwiększone spalanie, bo to może oznaczać jakąś usterkę. I nikt tu nikogo nie namawia ani nawet nie proponuje spoglądania na obrotomierz. Nad interpretujesz.FernandoT pisze:.... nie wyobrażam sobie jazdy z wlepianiem wzroku na obroty czy aby za dużo nie weźmie;)
WSK M21W2 1972, KTM LC 4
-
- pisarz
To juz sobie dopowiadasz, ale nie napiszę tutaj jakich ludzi to domena, bo ani Ciebie ani innych obrażać nie zamierzam, a tym bardziej nowej dyskusji zaczynać.kubatron2 pisze:....,ty masz super moto pali tylko powietrze nawet jak idziesz pojezdzic na chwile to jedziesz na madagaskar pieniedzy masz od ch...j* robisz w sezonie 800000000000 km
Adam
- zalew
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: zachodniopomorskie
kiki jest jakiś mocno tajemniczy z tą jeszcze bardziej zagadkową usterką która zwiększa nam tak to spalanie.Chyba trzeba go spić to może wtedy powie
.Nie,nie jeżdżę wokół komina...więc chyba mam złoma 

-
- pisarz
o.... znalazłem viewtopic.php?f=51&t=8722&start=15

Skoro doszedłeś do takich wniosków to współczuje,...... ale mam nadzieje, że Tuska nie obwiniasz za tozalew pisze:.....Nie,nie jeżdżę wokół komina...więc chyba mam złoma

Adam
- kubatron2
- klepacz
Kolega_PL przymknij sie juz bo zaczynasz nie tylko mnie irytowac
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ja też z chęcią poznam usterki odpowiadające za duże spalanie.
Średnie moje spalanie to ok 6,5l/100km. Jak jeżdżę powoli (bardzo powoli) to mieszczę się w 6l. Jakoś wyniku 5l nie udało mi się nigdy uzyskać.
Z dodatków to mam K&N.
Średnie moje spalanie to ok 6,5l/100km. Jak jeżdżę powoli (bardzo powoli) to mieszczę się w 6l. Jakoś wyniku 5l nie udało mi się nigdy uzyskać.
Z dodatków to mam K&N.
-
- pisarz
Mi też niekiki pisze:.... Jakoś wyniku 5l nie udało mi się nigdy uzyskać.

Wypisz, wymaluj RC46 z 99r.kiki pisze: Średnie moje spalanie to ok 6,5l/100km. Jak jeżdżę powoli (bardzo powoli) to mieszczę się w 6l.

Brak argumentów, co?kubatron2 pisze:Kolega_PL przymknij sie juz bo zaczynasz nie tylko mnie irytowac

Adam
- FernandoT
- pisarz
dziecinada.kubatron2 pisze:Kolega_PL przymknij sie juz bo zaczynasz nie tylko mnie irytowac
Brak argumentów, co?
WSK M21W2 1972, KTM LC 4