pokrowiec na zbiornik

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek
województwo: śląskie

Post autor: Radarro » pn 05 paź 2009, 11:32

Parę słów ode mnie jako użyszkodnika Bagstera od 2 sezonów - kupiłem razem z moto, więc o cenie sie nie wypowiem,

- na skórze tankbag trzyma się bez problemu. Mam oxforda, podwyższany i w ŻADNYM z kilku dalszych wypadów- tankbag załadowany na full (nie mam sakw/kufrów) tankbag się nie przesuwał, zachowywał nerwowo czy coś.

- skórę na baku mam cały czas, ale rzeczywiście obniża on współczynnik lansu o kilka punktów - bagster się nie świeci jak psu cochones przy odpucowanym zbiorniku.... a czasami chciałoby sie to pokazać.

- jak dla mnie GŁÓWNA i NAJWAŻNIEJSZA zaleta bagstera jest taka, że moge sie dużo pewniej zaprzeć o zbiornik kolanami na winklach. Spodnie mam skórzane, i bez bagstera masakrycznie mi się to ślizga. Na winklach jest duuuużo większe wyczucie moto i stabilnośc kierownika, zgodnie z teorią, że motocykl w iluśtam prodcentach (80%??? ) prowadzi się nogami, a nie łapkami, które są tylko dodatkiem. Temat sprawdzony na Słowacji i torze w Lublinie.

- Dobrze dopasowany bagster przylega idealnie - przód i tył paski ściągające, boki - klipsy na gumie zahaczane o zbiornik.

I jak dla mnie to jest najprostsze i najwygodniejsze wyjaśnienie posiadania bagstera. 8) Przyzwyczaiłem się i nie zamierzam tego zmieniać.
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

ODPOWIEDZ