Pochylenie klamek

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 29 wrz 2008, 09:59

Fabiq pisze:robsonic, a czemu nie zalozysz sobie prostej kiery? znajdziesz na niej tyle miejsca ze starczy ci nawet na handbrake

Miałem crosową z poprzeczką 86 cm szeroka, zgieła się i zdemolowała bak przy okazji.....
Zastanawiam się nad orginalną od VFR bo takiej jeszcze nie miałem
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pn 29 wrz 2008, 10:14

to zamontuj porzadna prosta kiere a nie jakis alu szit, WRP robi porzadne kierownice lucas tez
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 29 wrz 2008, 10:53

Fabiq pisze:to zamontuj porzadna prosta kiere a nie jakis alu szit, WRP robi porzadne kierownice lucas tez

Pierwsza MICRON a druga TOMASELLI stalowa i to nie żaden szit!!!
KIEROWNICA ALU TO NIEPOROZUMIENIE.....
Nigdy takiej nie miałem
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
rafi
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: rafi » pn 29 wrz 2008, 11:42

ppamula pisze:rafi, twoja propozycja to taki strzał w stodołę,
Klami są rzeczywiście kiepskie do opuszczenia, jeżdżę dużo i to czuję.
W trasie kierę trzymam wszystkimi palcami a tylko w razie zbliżania sie do potencjalnych niebezpieczeństw unoszę dwa palce na klamkę. Ale nawet z dwoma palcami a nie czterema, jak jeżdżę po mieście, to po pewnym czasie bolą dłonie zwłaszcza nadgarstki.
klamki opuszczą sie tylko kilka milimetrów. potem zbiorniczki oprą się clippony.

Jest na to sposób ale drogi - clippony akcesoryjne. Fabiq pisał że około 800 za komplet.
ano zapomnialem ze ja mam prostą kiere i bez plastików i moge klamkami kręcic na okrągło :evil
ale jak jeszcze miałem plastiki to tak sobie opuściłem że było mi wygodnie i o nic nie chaczyło, a jeżdze zawsze z dwoma paluchami na klamce i nic mnie nie boli.

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » wt 30 wrz 2008, 09:41

robsonic pisze:MICRON a druga TOMASELLI
nie wiem co to za firmy nie widzialem nie macalem nie wiem co to jest, jesli mowisz ze porzadnne to widocznie takie sa

ja mam alu kiere bo kosztuje mnie bardzo niewiele, jak ja pospuje to nie naprawiam a kupuje druga, w cenie jednej porzadnej mam 4 szity, jak na razie nawet jednego szitu nie popsulem :P
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

ODPOWIEDZ