Wydech DiT*

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz
klepacz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: JuNioR » śr 27 lut 2008, 21:09

Kwestia gustu, wiadomo. Mi bardzo odpowiada, bo jest inna niż wszystkie, krótsza, bardzo masywna, a ja lubię nietypowe rozwiązania.

Tu jeszcze jedno zdj, moze kiedyś porobie jakies w dzien, odpowiednia perspektywa, zeby bylo widać jak zgrywa się z bryłą motocykla.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
V-four
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: V-four » czw 28 lut 2008, 12:53

Mój Leo mruczy tak bardziej basowo, pozatym nie obraz sie ale tak mi sie nie podoba ta pucha ;-) No ale za ta cenę :) pozatym są jeszcze tlumiki monti ktore juz ladniej wygladaja :grin:

PZDR

Awatar użytkownika
bodzioprince
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Bodzio
Kontakt:

Post autor: bodzioprince » śr 04 lut 2009, 21:56

Ale to sie kwalifikuje raczej pod zatrzymany dowód, chyba ze tam gdzie mieszkach policja nie zwraca na to uwagi ze robisz z ulic tor wyścigowy.

Mi się też nie podoba efekt wizualny.

Ja poszukuje porady jak wypruć oryginalny wydech ale w granicach rozsądku.

Najlepiej jakie s fotosy albo przekrój ale do RC 36 ! !

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » śr 04 lut 2009, 23:06

ładny dzwięk ma ten wydech ale dobry jest raczej na jazdę wokół komina bo dalej to już pewno męczące jest na dłuższą metę..

Skuciok
teksciarz
teksciarz

Post autor: Skuciok » wt 15 wrz 2009, 11:17

Temat o wydechu DiT więc się zapytam czy ktoś już porwał się na taką ofertę przeróbki i może ze 2 zdania na ten temat powiedzieć :?: Jak dla mnie wgląda to co najmniej interesująco. Używany wydech ori można kupić za 150 zł czyli całość z przeróbką 500 zł i mamy ori uchwyty bez przejściówek, cudowania i na zapas cichy wydech jakby się chciało polecieć gdzieś hen daleko lub na tor gdzie badają głośność.
http://www.allegro.pl/item738939063_mon ... 100xx.html

edit:
... a tak brzmi przykładowy wydech montii (nie mugen) na gs 500 http://www.youtube.com/watch?v=BIapm_xbwVw
Ostatnio zmieniony wt 15 wrz 2009, 13:12 przez Skuciok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vermilion
klepacz
klepacz
Imię: Adam
województwo: wielkopolskie

Post autor: Vermilion » wt 15 wrz 2009, 12:50

Po pierwsze Montii to producent głównie tłumików do samochodów. W dodatku bardzo "lanserskich". Połowa golfów, calibr itp. jeździ na Mugenach właśnie od Montii. Tak są w ch** głośne. Kumpel miał zamontowany tłumik tej marki w GS 500. Było go słychać jak był 2km dalej. Dźwięk był... no cóż... mocny i wyrazisty, wściekły, ale bardzo... wkurzający, nie dało się nawet porozmawiać krzycząc przy włączonym silniku. No i nie nazwałbym go basem :P A raczej rykiem.
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila

ODPOWIEDZ