Malowanie owiewek. Proszę o pomoc.

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
darecki-30
pisarz
pisarz
Imię: dariusz
województwo: podkarpackie

Re: Malowanie owiewek. Proszę o pomoc.

Post autor: darecki-30 » wt 29 lis 2011, 12:18

kolega sie rzuca denerwuje pisze gwara ,bi ja co to znaczy :?: okazuje sie ze zrobil zaprawke na rancie i zjadł wszystkie rozumy a roznica pomiedzy malowaniem metalu i plastiku jest znaczaca :idea:

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » wt 29 lis 2011, 12:57

bo tzn. bo-literówka, nie zjadłem wszystkich rozumów tylko chce się czegos dowiedzić, nie jestm lakiernikim ani blacharzem tylko pisze na swoim przykładzie, szuka informacji np.:
spray się nie nadaje bo: popeka farba?, bedzie sie łuczyć?, kiepsko sie kłądzie? farba utwardzana przez odparowanie rozpuszczalnika nie nadaje sie na malowanie takich elentów?
pistolet: lepsze kładznie farby?

darecki-30
pisarz
pisarz
Imię: dariusz
województwo: podkarpackie

Post autor: darecki-30 » wt 29 lis 2011, 13:03

dobra nie o to chodzi zeby udowonic kto jest cwaniak kto głąb itd ,wszyscy jestesmy motocyklistami ,a moze zamiast malowac to lepiej bedzie okleic folia 3M .wydaje mi sie to ciekawa alternatywa ps. wiem ze literówka ale jak bym sie nie przyczepil nie bylbym sobą taki harakter a jestem w takim wieku ze kosciół mnie nie naprawi ani knajpa nie zepsuje :roll:

Awatar użytkownika
kamil grudziadz
klepacz
klepacz
Imię: Kamil
województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

Post autor: kamil grudziadz » wt 29 lis 2011, 15:57

brylek22 jesli masz mozliwosc pozyczyc od kogos pistolet do lakierowania to raczej ta metode wybierz.spray to raczej na zaprawki a nie na cale moto.koszt lakieru z utwardzaczem i klaru na caly motor to 100 zl moze z hakiem.
Obrazek

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » wt 29 lis 2011, 19:21

pogrzebałem trochę w necie i znalazłem info na temat sprayów, otóż są dwa rodzaje sprayu o jednym już pisałem, utwardza się poprzez odparowanie rozpuszczalnika, drugi składa się z 2 części,w pierwszej znajduje się baza a w drugiej utwardzacz, w puszcze sprayu wbudowany jest przebijak, przebijamy grodź między baza a utwardzaczem, wtedy one się mieszają
było to forum lakierników i twierdzili że maluje się nimi jak pistoletem
nie był bym sobą jak bym nie spróbował, jak coś spi...le to mam kumpla w pracy co bawi się lakiernictwo garażowe i w razie czego pomaluje mi, ale wole mieć satysfakcje że zrobiłem to sam i wtedy rozwiążę się problem czy takim sprayem da się malować
zobaczę jeszcze co mi powie koleś w sklepie, co to za farba i czy da się nią malować plastiki

Awatar użytkownika
michalw66
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
województwo: śląskie

Post autor: michalw66 » wt 29 lis 2011, 23:43

brylek22 pisze:pogrzebałem trochę w necie i znalazłem info na temat sprayów, otóż są dwa rodzaje sprayu o jednym już pisałem, utwardza się poprzez odparowanie rozpuszczalnika, drugi składa się z 2 części,w pierwszej znajduje się baza a w drugiej utwardzacz, w puszcze sprayu wbudowany jest przebijak, przebijamy grodź między baza a utwardzaczem, wtedy one się mieszają
było to forum lakierników i twierdzili że maluje się nimi jak pistoletem
nie był bym sobą jak bym nie spróbował, jak coś spi...le to mam kumpla w pracy co bawi się lakiernictwo garażowe i w razie czego pomaluje mi, ale wole mieć satysfakcje że zrobiłem to sam i wtedy rozwiążę się problem czy takim sprayem da się malować
zobaczę jeszcze co mi powie koleś w sklepie, co to za farba i czy da się nią malować plastiki
to napisz i mi przy okazji co to za farby z utwardzaczem bo dowiedzialem się, że utwardzacz to na bezbarwny sie dodaje...
VFR RC36.

Awatar użytkownika
Stuwka
klepacz
klepacz
Imię: Konrad
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Stuwka » pt 27 lip 2012, 03:36

I jak wyszło?
RC 36 II 96r.

Obrazek

Żyje się po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )

Co mogę powiedzieć o użytkownikach forum ?
yes we can!!

Głośno mówie i Głośny mam wydech, krótko mówiąc jestem z Południa czyli Góral nisko pienny :)

ODPOWIEDZ