Tuning wizualny i mechaniczny

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
endialdi
pisarz
pisarz
Imię: Robert
województwo: małopolskie

Post autor: endialdi » wt 06 kwie 2010, 10:34

szatan pisze:Motungi z USA tez hissa raczej nie mają
na pewno nie mają.
"Burn rubber not your soul"

Awatar użytkownika
Argail
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: Argail » wt 06 kwie 2010, 11:03

endialdi pisze:szatan napisał/a:
Motungi z USA tez hissa raczej nie mają

na pewno nie mają.
tak, na pewno nie mają, potwierdzam z autopsji :)
rejoice o young man in thy youth

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » ndz 11 kwie 2010, 13:30

moja zona w całosci , wachaczowi tez sie dostało
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » ndz 11 kwie 2010, 17:42

Szatan - pochwal sie swoja metoda na felgi, sprzetem jakiego uzyles i nakladem pracy, efekt zaebisty, ale zdjecie mogloby byc lepsze ;)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman

Post autor: kiciol » ndz 11 kwie 2010, 19:29

Dokladnie-przyłóż się do fotografii bo żeś sie narobił ale fota efekt słabo oddaje.To pierwsze zdjęcie samego przodka lepiej to obrazuje.
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
michał RC 46
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: lubelskie

Post autor: michał RC 46 » pn 12 kwie 2010, 08:35

I nich ktoś śmie powiedzieć,że 800 FI jest brzydka :twisted: Rewelka :)
Czerwone najszybsze !

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » pn 12 kwie 2010, 12:32

Foty z telefona , aparat robi te zdjecia jakies dziwne , z bliska wszyskto wyglada 180 stopni gorzej jak w realu , albo ze mnie fotograf jak z koziej du.py trąba.
Binio , tajemnicy tu nie ma , najpierw chemia do sciagniecia czarnej farby , pozniej papier wodny od 300 do 2000 . pasta i rypanko szmatką do osranej smierci :twisted: Nie uzywałem zadnych maszyn poza filcem na wiertarce (nieduzo) ale wiekszosc robiłem ręcznie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: mazowieckie

Post autor: Hubu » pn 12 kwie 2010, 13:14

szatan chopie musiało Ci się w zimie ostro nudzić :mrgreen:

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » pn 12 kwie 2010, 13:32

Zawsze mi sie w zimie nudzi :mrgreen: z tym ze nie robiłem wszystkiego w jedną zime , felgi juz miałem polerniete 3 lata temu ;-)

Awatar użytkownika
Vermilion
klepacz
klepacz
Imię: Adam

Post autor: Vermilion » sob 17 kwie 2010, 12:30

Nie wiem czy było. Jak dla mnie wygląda okropnie, ale tuning ostry :P http://www.youtube.com/watch?v=C_lgY_hv-HE&feature=fvsr
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 01 maja 2010, 22:14

Dobra - jak mowilem, tak zrobilem. Nie udalo sie wszystkiego co prawda ze wzgledu na brak kasy, ale wizualnie nie do poznania! Tu link do zdjec w innym dziale viewtopic.php?p=154742#154742

I po kolei. Plastiki kupione w Hong Kongu przez ebay'a. Cena z przesylka to ok 1550-1600zl, zaleznie od kursu euro. Placilem panu Wingowi przez paypala. Paczka szla ok 7 dni do PL gdzie przechwycil ja niestrudzenie tropiacy nieuczciwych obywateli oszukujacych panstwo na cle i podatku VAT URZAD CELNY. Niestety - na moja prosbe Mr Wing napisal na obydwu pudelkach GIFT i zadeklarowal wartosc 35$ i taki ch...j* mogli mi kazac placic zlodzieje :evil No ale jak to w Polsce, urzeadu celnego znadjujacego sie na Ursynowie przesylka szla 3 tygodnie do mnie, mieszkajacego na Bemowie. A trwaloby to dluzej bo pieprzeni urzednicy zapomniali jej awizowac :/
Sama transakacja miodzio, super kontakt z gosciem, nie wiem jakim jezykiem mowia w Hong Kongu ale po angielsku sie dogadywalimy bardzo dobrze. Poprosilem jeszcze go zeby mi kupil na miejscu czarna szybe i dorzucil do paczki, co tez uczynil jednak jej nie zalozylem bo z oryginalna ladniej wyglada (nowa jest dziwnie wyprofilowana). Plastiki zapakowane bardzo profesjonalnie, pudelka wzmacniane listewkami drewnianymi itp - zadnych uszkodzen podczas transportu. W paczce bylo 11 elementow - wszystko co plastikowe lacznie z blotnikiem.
Co do samej jakosci - nie jest zle, chociaz szalu nie ma, ale i nie spodziewalem sie go zreszta za ta cene. Wiadomo - do oryginalu troche brakuje. Przede wszytskim mozna zapomniec o natychmiastowym montazu, ze wzgledu na strasznie lipnie przyklejone tuleje do mocowania przedniej lampy i zly rozstaw dwoch bolcow ustalajacych tylnia lampe. Podczas skrecania wystapilo lekkie naprezenie i oderwaly sie od plastiku dwie tuleje. No ale masz glowe i ch...j* to kombinuj. Mam na uczelni zajebistego fachowca od plastikow, poszedlem do niego z problemen. Stwierdzil ze sam ABS jest calkiem zajebistej jakosci, lakierowanie tez niczego sobie. Kupilismy odpowiedni klej, aktywator i zmywacz (wg jego zalecen, wszystko najlepsze na rynku), zrobilismy do kazdej tulei zebrowanie z aluminium, poszla jeszcze siatka, zalane klejem i trzyma sie jak ta lala - koszt calosci ok 150zl. Sam montaz... hmm biorac pod uwage moje przygody z oryginalnymi plastikami to poszlo calkiem gladko. Wlasciwie wszystko elegancko zamontowalem, z prawe stronie poszedl mi podczas slizgu gwint od dolnej sruby mocujacej owiewke i musialem zrobic na sztuke, w najblizszym czasie poprawie. Spasowanie - nie jest idealnie ale dobre. Musialem tylko rozwiercac otwory w ktore wchodza gumki z nakretkami.

Ogolnie jestem zajebiscie zadowolony. Nie wiem jaki bylby koszt malowania oryginalnych... Mnie zalosc wyniosla 1550 + 150 + kilkanascie tabsow Viagry (kumpel mi przyslal z anglii hehe) za malowanie felg i baku. na marginesie dodam ze felgi nie sa malowane proszkowo a jakims specjalnym lekierem do felg, ktory jest ladniejszy. Czyli spokojnie mozna sie zamknac w 2000zl.
A efekt - wg mnie niesamowity, to calkiem nowy motocykl. Czarna mi sie podobala ale byla nudna, to malowanie zmienia wszystko ;D Kierowcy samochodow sie ogladaja, dzieci machaja, dziewczyny rzucaja strinki i staniki :evil
Uwielbiam to :mrgreen:

Awatar użytkownika
wolkan
teksciarz
teksciarz
Imię: Krzysztof

Post autor: wolkan » pn 03 maja 2010, 10:25

binio pisze:Dobra - jak mowilem, tak zrobilem. Nie udalo sie wszystkiego co prawda ze wzgledu na brak kasy, ale wizualnie nie do poznania! Tu link do zdjec w innym dziale viewtopic.php?p=154742#154742
ten link mi coś nie działa :?:
wieczny włóczęga…

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pn 03 maja 2010, 12:54

a mi dziala ;)
w Offtopicu jest poddzial - chwalimy sie i tam jest moja Niunia
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
klosiewi
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz

Post autor: klosiewi » czw 03 cze 2010, 13:21

VFR RR:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ