Czym wyczyścic porowate aluminium czyli wahacz
- 
				qbis0
- teksciarz 
- Kontakt:
Czym wyczyścic porowate aluminium czyli wahacz
Vitam,
Pytano jak w temcie czyli czym mogę wyczyscic porowate aluminium z ktorego odlany jest wachacz w naszych Vkach. Probowałem naftąale taczej nie schodzi. Są w nim mowżerane
jakieś resztki smaru i oleju od łańcucha.
Czy istnieją do czyszczenia porowatego AL jakies pasty lub środki chemiczne?

Pytano jak w temcie czyli czym mogę wyczyscic porowate aluminium z ktorego odlany jest wachacz w naszych Vkach. Probowałem naftąale taczej nie schodzi. Są w nim mowżerane
jakieś resztki smaru i oleju od łańcucha.
Czy istnieją do czyszczenia porowatego AL jakies pasty lub środki chemiczne?
- Leniviec
- bywalec 
- Kontakt:
Witam jeżeli masz wżery w aluminium to polecam papier ścierny WODNY(wyłącznie bo zwykły szybko sie zapycha przez aluminium): operacje zaczynając od grubości 320 potem 600 -> 800 -> 1200 ->1500 a na koniec pasta polerska TEMPO albo G3 i masz spolerowany wahacz a jeżeli nie chcesz połysku to polecam operacje zakończyc na papierze ściernym 1500 wodnym i uzyskasz matowy wygdąd. taka zabawa bez past polerskich wyjdzie jakieś 20 zł  a z pastą to jakiesz 50zł ale efekt murowany sam robiłem tak z alumami w samochodzie i ramą i wahaczem w swojej VFR. Pozdro Leniviec

- 
				qbis0
- teksciarz 
- Kontakt:
...nie wiem czy dałbyś rade od początku szlifowac to papierem ściernym i to jeszcze wodnym.
Przeież tam są bardzi duże pory takze zajęło by ci to całe wieki, a ja nie chce mieć połysku tylko zeby to było czysta.
...moze dobrym sposobem jest ALuminium w sprayu i poprostu pomalowac ten wachacz co wy na to?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... %3C%2Fi%3E

Przeież tam są bardzi duże pory takze zajęło by ci to całe wieki, a ja nie chce mieć połysku tylko zeby to było czysta.
...moze dobrym sposobem jest ALuminium w sprayu i poprostu pomalowac ten wachacz co wy na to?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... %3C%2Fi%3E
- KolczyK
- stary wyjadacz 
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
a JA polecam z Valvoline spray do czyszczenia zacisków. wszystko bierze, taki pierun i do czyścioczka idzie jednym przetarciem  

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- KolczyK
- stary wyjadacz 
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
MARIANO prosimy o relacje i zdjęcia z polerki. pzdr

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km