Cewkofajki w Fi
- zaz
- zadomowiony
- Imię: zaz
- województwo: kujawsko-pomorskie
Cewkofajki w Fi
Siema
Chciałbym podczas przebudowy pozbyć się cewek z okolic główki ramy i pomyślałem nad zmianą wszystkiego na cewko-fajki. Zajmują sporo mniej miejsca, mniej przewody więc mniejsza możliwość uszkodzenia, przebić itp. Jednak zastanawiają mnie parametry takich cewek zintegrowanych czy są podobne do zwykłego zestawu sposobem działania. No i pozostaje dobranie odpowiedniego "rozmiaru"
Pytanko próbował może ktoś kiedyś takiego rozwiązania? I nawet podpowiedział by od czego żeby weszły?
Zawsze można upchnąć gdzieś oryginały ale brak długiego przewody zapłonowego to spory plus
Chciałbym podczas przebudowy pozbyć się cewek z okolic główki ramy i pomyślałem nad zmianą wszystkiego na cewko-fajki. Zajmują sporo mniej miejsca, mniej przewody więc mniejsza możliwość uszkodzenia, przebić itp. Jednak zastanawiają mnie parametry takich cewek zintegrowanych czy są podobne do zwykłego zestawu sposobem działania. No i pozostaje dobranie odpowiedniego "rozmiaru"
Pytanko próbował może ktoś kiedyś takiego rozwiązania? I nawet podpowiedział by od czego żeby weszły?
Zawsze można upchnąć gdzieś oryginały ale brak długiego przewody zapłonowego to spory plus
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Re: Cewkofajki w Fi
ale po co? Szczerze? Dla mnie to pakowanie sie w coś co w razie awarii tylko zwiększy koszty naprawy. W streecie spoko. Moze bym pomyslał ale w seri...?po co Ci tam wiecej miejsca.
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- zaz
- zadomowiony
no właśnie moto nie jest w serii i teraz po przebudowie tez nie bedzie
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
chyba najbardziej by pasowały od reno megan ,scenic16,16v przede wszystkim są dwuprzewodowe więc elektryka bez dużych modyfikacji ,praca w parach iskra na 2 cewkach w tym samym momencie
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- zaz
- zadomowiony
no to średnio bo Fi nie ma cewek z podwójnymi wyjściami tylko pojedynczo cewki na każdy cylinder więc iskra jest znacznie mocniejsza niż na cewkach o podwójnej poza tym przewody były by zmostkowane więc nie wiem czy nie trzeba by ich zabezpieczyć diodami żeby nie spalić modułu
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
możesz podłączyć tak że każda będzie miała osobno
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
chcesz to ogarne Ci takie cewkofajki. Jak co dzwoń