ciekawa strona z patentem do vfr i chyba prawdziwy carbon
- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Re: ciekawa strona z patentem do vfr i chyba prawdziwy carb
Szukam szablonu do takiej nakładki na zegary, bo już pisałem do graf-netu i zrobili by takie coś tylko potrzebują dokładnych wymiarów 

Czerwone najszybsze !
- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
- województwo: mazowieckie
Trzeba jedna kupic na wzor. Koszty doliczyc do kosztow produkcji na tyle osob ile bedzie chetnych do zakupu 

- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ta naklejka na zegary to tylko do 2001 co ma te trojkatne plaskie wstawki na tablicy przyrzadow, 98-00 beda miec pelne te miejsca.
- michał RC 46
- pisarz
No tak zgadza się, szukam do wersji 98-00. Mają Niemcy na ebay-u ale raz, że drogo a drugi że nie podoba mi się bo jest za cienka tylko 0,3mm a te w grafnecie to można zrobić w polimerze, tak jak były robione te forumowe na półkę i wlew paliwa.
Czerwone najszybsze !
- kris2k
- klepacz
- Kontakt:
Prawde powiedziawszy to zrobienie tego w krzywych majac ten widok prostopadly jak jest na stronie powinno zajac gora 30min.michał RC 46 pisze:No tak zgadza się, szukam do wersji 98-00. Mają Niemcy na ebay-u ale raz, że drogo a drugi że nie podoba mi się bo jest za cienka tylko 0,3mm a te w grafnecie to można zrobić w polimerze, tak jak były robione te forumowe na półkę i wlew paliwa.
Kwestia tylko wyskalowania potem tego 1:1.
GrafNet spokojnie sam sobie by z tym poradzil ale widac ze im sie nie chce.
Inna sprawa ze dla mnie akurat taka naklejka na zegary to piekny badziew... no ale co kto lubi

- michał RC 46
- pisarz
O gustach nie powinno się rozmawiać
tak czy inaczej mi się podoba i będę działał w tej sprawie
dobrze by było żeby pomogła w tej sprawie jakaś dobra dusza z umiejętnościami graficznymi bo Ja na takich rzeczach się kompletnie nie znam 

Czerwone najszybsze !
- kris2k
- klepacz
- Kontakt:
Jutro postaram Cis ie to w pracy przygotowac w krzywych, a jak masz moplik pod reka blizej niz ja, to zmierz srednice np. obrotomierza, potrzebny jest tylko punkt odniesienia zeby zlapac proporcje 1:1.michał RC 46 pisze:O gustach nie powinno się rozmawiaćtak czy inaczej mi się podoba i będę działał w tej sprawie
dobrze by było żeby pomogła w tej sprawie jakaś dobra dusza z umiejętnościami graficznymi bo Ja na takich rzeczach się kompletnie nie znam
Potem to sobie drukniesz na atramentowce w skali 1:1, wytniesz norzyczkami i przylozysz sprawdzic czy pasuje.
Resz ta juz bedzie po stronie Graf-Netu.
- michał RC 46
- pisarz
Ok dzięki wielkie
to podeśle Ci wymiary obrotomierza.

Czerwone najszybsze !
- kris2k
- klepacz
- Kontakt:
Wcisnalem to w pionowa kartke A4 ...w skali 1:1 miesci sie ledwo, ledwo.
http://img844.imageshack.us/img844/4365 ... arowv2.jpg
Pionowy wymiar 287mm jak i pozostale to sa wymiary kontrolne, ale chyba najlepjej kierowac sie tym 287.
Rozmiar pola obrazu ma w nominale 297x210 czyli typowe A4.
(287 oznacza ze mamy tam margines po 5mm na strone, taki jak kazdy program CAD generuje na ramkach podczas tworzenia rysunkow 2D)
Zeby to mialo rece i nogi trzeba to wydrukowac zwykla drukarka w sakli 1:1 z opcja zerowych marginesow, co czesto jest trudne do zrobienia, bo niektore drukarki nie maja takiej opcji i same z siebie nadaja odgornie margines na wydruki (kolejne 5mm na strone) co spowoduje brak skali, odcinek 287 po wydruku i zmierzeniu linijka baedzie mniejszy, kolo 280mm.
Wtedy pozostaje z reki wpisac skale wydruku odpowiednio wieksza, np. 102% bez opcji "wpasuj obrazek w kartke/papier"
Kto chce, niech sie pobawi.
W ten sposob zrobilismy wszytskie naklejki, tank-pada, cap-pada, yoke-pada i bylo git.
http://img844.imageshack.us/img844/4365 ... arowv2.jpg
Pionowy wymiar 287mm jak i pozostale to sa wymiary kontrolne, ale chyba najlepjej kierowac sie tym 287.
Rozmiar pola obrazu ma w nominale 297x210 czyli typowe A4.
(287 oznacza ze mamy tam margines po 5mm na strone, taki jak kazdy program CAD generuje na ramkach podczas tworzenia rysunkow 2D)
Zeby to mialo rece i nogi trzeba to wydrukowac zwykla drukarka w sakli 1:1 z opcja zerowych marginesow, co czesto jest trudne do zrobienia, bo niektore drukarki nie maja takiej opcji i same z siebie nadaja odgornie margines na wydruki (kolejne 5mm na strone) co spowoduje brak skali, odcinek 287 po wydruku i zmierzeniu linijka baedzie mniejszy, kolo 280mm.
Wtedy pozostaje z reki wpisac skale wydruku odpowiednio wieksza, np. 102% bez opcji "wpasuj obrazek w kartke/papier"
Kto chce, niech sie pobawi.
W ten sposob zrobilismy wszytskie naklejki, tank-pada, cap-pada, yoke-pada i bylo git.
- michał RC 46
- pisarz
Przesłałem im to co zrobiłeś, a Oni chcą to w jakiś krzywych. Dokładnie napisali cyt. "
a czy w krzywych np. w corelu drawma Pan ten rysunek ? taki bylby najlepszy". Kurcze chyba dam sobie z tym spokój za dużo zachodu z tą naklejką
a czy w krzywych np. w corelu drawma Pan ten rysunek ? taki bylby najlepszy". Kurcze chyba dam sobie z tym spokój za dużo zachodu z tą naklejką

Czerwone najszybsze !
- kris2k
- klepacz
- Kontakt:
No oczywiscie ze mam to w krzywych.
Narazie wgralem Ci jpg zebys sobie wydrukowa, wycial i sprawdzil czy wszystko pasuje.
To nie jest wersja na gotowo.
Narazie wgralem Ci jpg zebys sobie wydrukowa, wycial i sprawdzil czy wszystko pasuje.
To nie jest wersja na gotowo.