Zegary szaleją.
- Lex737
- teksciarz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
Zegary szaleją.
Witam. A więc mam taki problem. Odpalam moto włączam światła wszystko jest (żarówki trochę przygasają jak przełączam z pozycyjnych na mijania) ale to nie jest problem. Problem zaczyna się wtedy jak wrzucam migacz, obojętnie który wtedy zegar szaleje. wszystkie kontrolki migają jak chcą, obroty sobie latają od 0-6tys. prędkość to samo lata jak chce. Problem nie występuje gdy nie mam włączonych świateł. Czy miał już ktoś taki przypadek?? albo wie co zrobić?? 

- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Mialem nie identyczny, ale podobny problem w RC46. Sprawdz jakie masz napiecie na aku, moze czas na jego wymiane, ale na 90% stawiam na brak ladowania, innymi slowy spalony regulator napiecia. Sprawdz ladowanie zgodnie z serwisowka. Nie wiem jakie sa wytyczne dla RC36, ale dla RC46, przy 5000 obt/min ma byc ladowanie miedzy 14 a 14,6 Volta. U mnie bez obciazenia niby bylo oki, ale po zapaleniu swiatel ladowanie spadalo do 12 V. Przy takim napieciu zaczynaja sie dziac cuda w desce rodzielczej...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
Proponuję zdjąć zegary i zobaczyć miejsce "wkładania" wtyczek do zegarów - tam najczęściej zaczynają się różnego rodzaju jaja.
Piny we wtyczkach w angielskich wersjach lubią się rozsypywać , a ścieżki w miejscu "wkładania" wtyczek po prostu się wycierają, lub korodują.
pozdro
Piny we wtyczkach w angielskich wersjach lubią się rozsypywać , a ścieżki w miejscu "wkładania" wtyczek po prostu się wycierają, lub korodują.
pozdro
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
- stoodent1
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
A VFR nie ma kodów serwisowych? W fazerze są tak sygnalizowane kody błędów.
Właśnie skoki od 0 do jakiejś cyfry np 0-3 to błąd TPS (czujnik położenia przepustnicy) 0-4 prędkościomierz itp o ile pamiętam.
A objaw spadku napięcia przy włączaniu świateł to miałem jak akumulator był już na śmietnik znacz recykling
przeznaczony.
Właśnie skoki od 0 do jakiejś cyfry np 0-3 to błąd TPS (czujnik położenia przepustnicy) 0-4 prędkościomierz itp o ile pamiętam.
A objaw spadku napięcia przy włączaniu świateł to miałem jak akumulator był już na śmietnik znacz recykling