Jak ocalić regulator?
- ralph
- bywalec
- Kontakt:
Jak ocalić regulator?
Jak zapobiec uszkodzeniu regulatora napięcia? U mnie działa wszystko ok, ale widzę że sprawa walniętego regulatora jest obecna. Jak poznać czy regulator się przegrzewa (czt tylko metoda dotykowa) A może zapobiegawczo założyć radiator i ewenrualnie wiatrak? I czy wtedy będę mógł być spokojny o ładowanie w moto?
-
- klepacz
- Kontakt:
- Lucek
- stary wyjadacz
- Imię: LUCYna/fer
- województwo: łódzkie
ja zalozylem i radiator i cooler jakis miesiac lu poltora temu dopiero i chyba za pozno bo padl mi regler dwa tyg temu.zamontuj sobie, na pewno nic sie zlego stanie. + polecane jest rowniez przeniesienie go bardziej na tyl lub wogole tak jak w tych nowszych moto nad kolo na zewnatrz....
Nie ma boga, jest Mmmmotór!
W
edług mnie to te wszystkie wiatraczki i przyczepiane radiatory, to lipeks. Gadalem także z elektrykami i mechaniorami i mi mówili że to nic nie da. chłodzenie niby od ramy ma przez aluminium na spodzie reglera, ale tez jest według mnie kiepskie. spiepszyli w hondzie i tyle. A tak wogle to gdzie ten radiator by umieścić przecież nie do gumy w reglerze (Rc 36)
A wiatraczki to lepiej do kompów powkładajmy żeby nam nie popadały zamiast do vfrca 

VFR wszystko przetrzyma.
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Dokładnie tak - chłodzenie od zewnętrznej strony niewiele daje. Dobre rozwiązanie jest pokazane tu: http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... ight=#2259. Radiatorek jest zamontowany pod spodem reglera, tam gdzie znajduje się podłoże odprowadzające ciepło.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- badek
- teksciarz
- Kontakt:
No wiec wczoraj wziołem sie do roboty (szczerze mówiąc to po przeczytaniu waszych postów) i zrobiłem chłodzenie reglera. Jednak postanowiłem pokombinowac coś a nie kopiowac rozwiązania no i ....
Jako że ostatnio spalił mi sie zasilacz w komputerze wybebeszyłem brutalnie z niego wiatraczek. Jest on znacznie wiekszy nic ten z procesora. Dorobiłem uchwyty i zamontowałem w odległości ok 1 cm od reglera (mam regler z radiatorem). Podłączyłem wsio do tylnych swiateł.
Efekt - masakra
Nie wiem czy nie zamroże tego reglera
Wcześniej po kilkunastominutowej jeździe był naprawde goracy tak że nie dało sie na nim reki utrzymac dłużej niż 2-3 sek. A wczoraj po godzinnym katowaniu zatrzymałem sie, sciągam siodło i macam łapą ten regler - lekko, no lekko letni...może jakies 30 stopni a może mniej
a jak wyłacze silnik to chwile i regler jest normalnie zimny
tak daje czadu ten wiatraczek

Jako że ostatnio spalił mi sie zasilacz w komputerze wybebeszyłem brutalnie z niego wiatraczek. Jest on znacznie wiekszy nic ten z procesora. Dorobiłem uchwyty i zamontowałem w odległości ok 1 cm od reglera (mam regler z radiatorem). Podłączyłem wsio do tylnych swiateł.
Efekt - masakra