Programowanie kluczyka VFR 1200

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
mlj
bywalec
bywalec
Posty: 45
Rejestracja: pt 07 maja 2010, 22:08
Model VFR: 1200F
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: mlj » sob 02 sie 2014, 10:06

Czy ktoś próbował programować kluczyk do VFR 1200. Ja walczyłem cały dzień i nic.... Komputer nie przechodzi w tryb serwisowy, tzn. podłączam kabelki tak jak w instrukcji ( do CKP - żółty do +12 z opornikiem 1kOmh/1W, biały do masy). Przekręcam kluczyk w stacyjce i nic.... Dioda HISS się nie zapala.
Co robię źle? A może do VFR1200 procedura kodowania jest inna?

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Posty: 399
Rejestracja: pt 09 lis 2012, 22:03
Model VFR: V-Tec A-5
Imię: Kuba
województwo: poza granicą Polski
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bristol, UK
Kontakt:

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: Koobsky » ndz 03 sie 2014, 14:19

Popatrzyłem trochę na zagranicznych forach i nie za bardzo można coś na ten temat znaleźć. Bardzo możliwe, że nie da się już tego zrobić tą metodą co w starszych VFR'kach..

PS. Kluczyk masz uszkodzony czy tylko jeden..?
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

mlj
bywalec
bywalec
Posty: 45
Rejestracja: pt 07 maja 2010, 22:08
Model VFR: 1200F
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: mlj » ndz 03 sie 2014, 16:44

:( Też szukam, i szukam, i nic. Wiec chyba zostaje Hondasan...
A kluczyków mam "0"... w całości.
Po wymianie kompa odpalam na docięty sztyft i immo ze starego kluczyka. Kombinacja jak cholera, i do tego wygląda nieco dziwnie :confused
Miałem nadzieję wkodować nowy docięty kluczyk i było by słodko, ale nie ma tak prosto.

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Posty: 399
Rejestracja: pt 09 lis 2012, 22:03
Model VFR: V-Tec A-5
Imię: Kuba
województwo: poza granicą Polski
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bristol, UK
Kontakt:

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: Koobsky » ndz 03 sie 2014, 22:52

mlj pisze::( Też szukam, i szukam, i nic. Wiec chyba zostaje Hondasan...
A kluczyków mam "0"... w całości.
Po wymianie kompa odpalam na docięty sztyft i immo ze starego kluczyka. Kombinacja jak cholera, i do tego wygląda nieco dziwnie :confused
Miałem nadzieję wkodować nowy docięty kluczyk i było by słodko, ale nie ma tak prosto.
A nie da się kluczyka rozebrać i samego chip'a przełożyć uszkodzonego do dobrego...? W starszych VFR'kach wystarczy tą naklejkę z logiem odkleić i już masz chip na wierzchu.
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

mlj
bywalec
bywalec
Posty: 45
Rejestracja: pt 07 maja 2010, 22:08
Model VFR: 1200F
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: mlj » ndz 03 sie 2014, 23:47

Niestety. Transponder w oryginalnym kluczyku jest zatopiony w plastiku. Naklejki to jedynie dekoracja :roll:

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Posty: 399
Rejestracja: pt 09 lis 2012, 22:03
Model VFR: V-Tec A-5
Imię: Kuba
województwo: poza granicą Polski
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bristol, UK
Kontakt:

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: Koobsky » pn 04 sie 2014, 01:17

Znalazłem na YT taki filmik z kodowania kluczyka w CB 500X. To nowy sprzęt więc może w VFR 1200 jest podobnie. Wygląda podobnie jak w starszych HONDA'ch, może nawet tak samo ale nie wiem bo ostatni raz kodowałem kluczyk w CBR z rok temu i już nie pamiętam szczegółowo procedury. Obejrzyj, może coś Ci to pomoże. Na filmiku widać, że gość ma problem z wprowadzeniem kompa w stan programowania ale pisze, żeby się nie poddawać i próbować aż do skutku. jemu udało się dopiero za 3 razem.
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

mlj
bywalec
bywalec
Posty: 45
Rejestracja: pt 07 maja 2010, 22:08
Model VFR: 1200F
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: mlj » pn 04 sie 2014, 18:22

Popróbuję i zaraportuje ewentualny sukces/porażkę :)

jocker01
bywalec
bywalec
Posty: 30
Rejestracja: śr 16 lut 2011, 10:40
Model VFR: VFR1200fd
Imię: Mariusz
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Abingdon UK

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: jocker01 » śr 05 kwie 2017, 10:01

Witam, czy jest jakis update w tej sprawie.
Kupilem 2 dni temu vfr1200fd i dostalem jeden kluczyk, niestety :(
Dzonilem do zlodzieji od Hondy i sadzilem ze jak podam numer rejestracyjny pojazdu to beda w stanie zamowic kluczyk z centrali, ktory bedzie dzialal od razu, tak jak ma to miejsce w samochodach, ale nie :(
Najpierw musze zamowic od niech kluczyk, sam sobie go dociac i potem wrocic na programowanie....WTF.
Oczywiscie mam ochote zakodowac ten kluczyk sam, ale info na temat kodowanie kluczykow jest tylko dostepne do rocznikow 2009 (moja jest z 2012). Sprubuje poszukac tego video o ktorym pisal KOOBSKY.
Pozdrawiam
Jocker01

jocker01
bywalec
bywalec
Posty: 30
Rejestracja: śr 16 lut 2011, 10:40
Model VFR: VFR1200fd
Imię: Mariusz
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Abingdon UK

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: jocker01 » wt 11 kwie 2017, 18:13

Witam
Te metoda dziala na 1200F!
Za pierwszym razem udalo mi sie wprowadzic moto w stan serwisowy :D
Udalo mi sie nawet zakodowac kluczyki zanim jeszcze docialem kluczyki u slusarza.
Orginalny kluczyk odwinalem folia aluminiowa i przylozylem glowke kluczyka ktory chce zakodowac kolo petli HISS i mignelo 4 razy :D
Teraz mam 3 kluczyki do mojej vfr :D

Jeden z kluczykow ktore pochodzil z CB1000 i tez dziala. Kluczyk jest odrobine krotszy niz VFR ale pasuje i koduje sie idealnie.

Pozdrawiam
Jocker01

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz
Posty: 258
Rejestracja: wt 12 maja 2015, 20:47
Model VFR: 1200F
Imię: Przemek
województwo: dolnośląskie
Płeć: Mężczyzna

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: veeefour » wt 11 kwie 2017, 20:38

Krotki model da rade ale nie zapniesz blokady kierownicy - to dlatego org sa tak dlugie :wink:

Z ktorej procedury programowania korzystales?

jocker01
bywalec
bywalec
Posty: 30
Rejestracja: śr 16 lut 2011, 10:40
Model VFR: VFR1200fd
Imię: Mariusz
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Abingdon UK

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: jocker01 » śr 12 kwie 2017, 18:25

Witam,
roznica dlugosci kluczyka CB1000 a VFR1200 to jakies 5mm i masz racje, kluczyk nie odblokowuje blokady kierownicy :( nie sprawdzilem tego, no trudno, mam kluczyk ktory odpala ale nie zapina blokady!

Uzywlem metody podlaczenia to ECU przez czujnik polazenia walka przewodu dodatniego z opornikiem 1KOHM. Wtyczka czujnika zanjduje sie po prawej stronie motocykla pod gowna boczna owiewka. Przewod zrobilem sam za free uzywajac komponentow ktore znalazlem u siebie w garazu :)

Pozdrawiam
Jocker01

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz
Posty: 258
Rejestracja: wt 12 maja 2015, 20:47
Model VFR: 1200F
Imię: Przemek
województwo: dolnośląskie
Płeć: Mężczyzna

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: veeefour » śr 12 kwie 2017, 20:40

OK, sa dwie metody na programowanie. Ta tez znam ale jej nie probowalem jeszcze - kiedys znalazlem na francuskim forum.

Trzeba bylo sie zapytac o ten krotki kluczyk to bym ci to wczesniej powiedzial 8)

jocker01
bywalec
bywalec
Posty: 30
Rejestracja: śr 16 lut 2011, 10:40
Model VFR: VFR1200fd
Imię: Mariusz
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Abingdon UK

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: jocker01 » śr 12 kwie 2017, 21:00

veeefour pisze:
Trzeba bylo sie zapytac o ten krotki kluczyk to bym ci to wczesniej powiedzial 8)
Dzieki, kluczyk mnie kosztowal tylko 13 funtow, tak ze duzej straty nie ma, mimo wszystko kluczyk odpali moto w razie potrzeby :D

A jaka jest ta druga metoda, bo innej nie znalazlem, nie mowie po francusku :D

Jest jeszcze jedna, trzecia: dealer, 30 minut pracy ok 50 funtow :P

Pozdrawiam
Jocker01

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz
Posty: 258
Rejestracja: wt 12 maja 2015, 20:47
Model VFR: 1200F
Imię: Przemek
województwo: dolnośląskie
Płeć: Mężczyzna

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: veeefour » czw 13 kwie 2017, 06:22

Ta druga to u zlodzieji sie pytaj 8)

A tak powaznie to za pomoca HDS przez zlacze diagnostyczne.

Awatar użytkownika
prusak81
Posty: 10
Rejestracja: sob 22 mar 2014, 11:20
Model VFR: 750F RC24 ll
Imię: Sylwester
województwo: lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LB / WLS

Re: Programowanie kluczyka VFR 1200

Post autor: prusak81 » sob 03 mar 2018, 12:38

Witam! Może ktoś z Kolegów będzie wiedział, czy w VFR 1200F 2010r. po wymianie zegarów z innego moto. Jest potrzeba jakiegoś programowania w komputerze lub immobilizer?



Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości