nie działają zegary, wskaźnik temp i wskaźnik paliwa
nie działają zegary, wskaźnik temp i wskaźnik paliwa
Witam, wszystkich, jestem nowy, chce zakupić hondę vfr 750 96r. i dziś jak oglądałem motocykl to zauważyłem że nie działa prędkościomierz, licznik kilometrów, wskaźnik poziomu paliwa i wskaźnik temperatury, reszta kontrolek działa i świeci. Zdziwił mnie ten problem i proszę was o poradę co to może być? zamierzam kupić ten motocykl a nie chce się narazac na wysokie koszta związane z naprawą tego problemu...
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: nie działają zegary, wskaźnik temp i wskaźnik paliwa
Napisz coś więcej na temat swoich spostrzeżeń. Czy była jazda próbna, czy nie? W jakich okolicznościach stwierdziłeś owe niesprawności?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
właśnie zauważyłem podczas jazdy próbnej bo chciałem się rozpędzić do "setki' i wtedy zauważyłem że nie działa prędkościomierz. Motocykl jest sprowadzony z anglii i może ktoś przy nim grzebał
, ale zdziwiło mnie że nie działa wskaźnik temp i paliwa a reszta kontrolek się swieci i obrotomierz też działa. Nie znam się na tym dlatego zapytałem na formu, myślałem że może styki jakieś nie łączą albo bezpiecznik ale to wtedy by wszystko nie działalo. Motocykl bardzo mi się podoba i oprócz tej usterki i kolektora wydechowego to wszystko wydaje mi się ok

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
Prędkościomierz i licznik kilometrów pracują na silniczkach krokowych. Być może gdzieś pod deską rozdzielczą wtyczka nie styka do końca, zaśniedziała lub ścieżka na taśmie jest przerwana. Może być także winny czujnik TDK po lewej stronie silnika, nad dźwignią biegów. Wskaźnik temperatury silnika podnosi się /podczas normalnej jazdy/ ledwo do pierwszej grubej kreski, będzie w połowie gdy powinien włączyć się wentylator. Wskaźnik paliwa, może być wtyczka pod zbiornikiem odpięta lub bezpiecznik spalony. Powodów niesprawności może być kilka lub jeden. Szukaj.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- Kontakt:
A czy to nie problem z ładowaniem..czyt. brak prądów,jak mi padł regler to wszystko mi szalało i też pewne wskaźniki nie pokazywały .......
Sprawdz kolego jeszcze miernikiem ładowanie w motocyklu.
Sprawdz kolego jeszcze miernikiem ładowanie w motocyklu.